csütörtök, 27 április 2017

Így készül a tengerparti zselégyertya

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A nyaralás során szerzett szebbnél szebb kagylókból otthon készíthetünk saját zselégyertyát, amely mutatós dísz és emlék marad.

 

Saját kezűleg készíthetünk szép színes zselégyertyákat, amelyekben a nyaralás során gyűjtött kagylókat is felhasználhatjuk és akár ajándékba is adhatjuk.

Amire szükségünk lesz:

Színtelen gyertyazselé, kék színező anyag, tengerparti homok, kagyló, kanóc, üvegpohár és más dekor anyagok.

Első lépésként szerezzünk be minden kelléket egy közeli hobbiboltban. A gyertyazselé készítésénél a gyerekeket is bevonhatjuk, hiszen semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. Az olvasztásnál viszont csak felnőtt segítségével engedjük gyermekünket alkotni, mert a gyertyazselét 100 fokosra kell felhevíteni, ez történhet egy duplafalú edényben gőzfürdő felett, vagy sütőben is.

Érdemes kisebb adagokban melegíteni és önteni, hogy az esetleges hibákat javítani tudjuk. A színtelen gyertyazseléhez színező anyagot is vásárolhatunk, így kedvünkre színezhetjük a gyertyát. Ha a zselé elérte a cseppfolyós állapotot, nagyon lassan kell önteni és kavargatni így elkerülhetjük a légbuborékok keletkezését.

Válasszuk ki a gyertya tartóját erre a célra egy szép üvegpohár vagy üvegtál a megfelelő, de ne legyen túl vékonyfalú nehogy a hő hatására lepattanjon.

A következő lépésben helyezzük el a kanócot a pohár közepére, és szórjuk a homokot a pohár aljára majd helyezzünk el benne néhány kisebb kagylót vagy koralt. Erre jöhet egy réteg zselé, amelyet színezzük be kék festékkel. Ha ez megszilárdult, öntsük rá a többi zselét, és nyomkodjuk bele kis kagylókat, csigákat, gyöngyöket, vagy más tengerparti dekorációt. Várjunk vele kb. fél órát amíg a zselé teljesen megszilárdul és máris kész a tengerparti dekoráció.

A zselégyertyával nagyon sok féle variációt készíthetünk el, kisebb és nagyobb gyertyákat, sőt egész tálakat dekorálhatunk így.

Kellemes és látványos szobadísz lehet az így elkészült tárgyakból, és a családnak, gyerekeknek is kellemes kikapcsolódódást és jó nyári elfoglaltságot jelent.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Napos kertbe is ültethetjük a kékszakállt!

A kékszakáll (Caryopteris) egy évelő cserje, amely a vasfű félék családjába tartozik. Gyönyörű liláskék virágai, júliustól egészen a nyár végéig nyílnak, és remek kontrasztot alkotnak a szürkészöld levelekkel.

Bővebben...

Így gondozzuk a nyári hőségben a gyepet!

Tavasszal nem kevés munkával újra teleptettük a gyepet, gondoztuk, ápoltuk, végre megjelennek a első smaragd zöld fűszálak, ám ekkor beköszönt az igazi nyári kánikula és a fű szép lassan száradni és sárgulni kezd.

Bővebben...

A shiitake gomba csökkenti a magas vércukorszintet!

Ezt a gombafajtát Kelet-Ázsiában, mintegy 2200 éve ismerik. A kínaiak illatos gombának hívják fokhagymára emlékeztető erős, fűszeres illata miatt. Bővebben...

Hogyan lehet az orchideákat szaporítani?

Tisztelt Orchidea szakértő! Szeretnék, tanácsot kérni lehet –e az orchideákat szaporítani, és ha igen milyen módon?

Bővebben...

Szerelemvirág: Agapanthus

Ültessünk szerelemet kertünkbe?  Igen! A szerelemvirág egy igen különleges hazánkban még ritkaságnak számító álomszép dísznövény, amely hatalmas kék színű virágával feltűnő jelenség lesz kertünkben.

Bővebben...

Dézsában is nevelhető a díszalma!

Szeretne egy saját termő almafát, de nem rendelkezik nagy kerttel? Akkor sincs gond, mert a díszalmát akár egy nagyobb dézsában is nevelhetjük.

Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Frézia ültetése és termesztése kiskertben

Sokan a fréziát csak virágboltban vágott virágként látták, pedig kertünkbe vagy erkélyünkre is ültethetjük ezt a kedves színes virágot.

Bővebben...

Most ültessünk liliomot! (Videó)

A liliomok régóta a kert legkecsesebb virágai, amelyek a szivárvány minden színében tündökölnek kertünkben! Bővebben...

Indul a kertészeti szezon, íme a legfontosabb kerti munkák!

Véget ért a jól megérdemelt pihenés a kertészek számára, indul a tavaszi kerti szezon, irány a kert, kezdődhet a munka, ébresszük fel a természetet! A hosszú hideg és zord tél után a kertbarátok már alig várják hogy gumicsizmát és kesztyűt húzzanak, végre ismét a kertészkedés örömének hódoljanak.

Bővebben...

A palástfű árnyékos kertbe is ültethető!

A palástfű (Alchemilla mollis) egy könnyen gondozható igénytelen évelő növény, amely könnyen szaporodik és terebélyesedik kertünkben.

Bővebben...

A bőrlevél árnyékos kert részben is szépen fejlődik

A bőrlevél (Bergenia) közismert és kedvelt évelő dísznövény, amelyet igénytelenségének és gyönyörű virágainak köszönhet.

Bővebben...

Így gondozzuk az évelő növényeket kertünkben!

Sokan úgy gondolják, hogy az évelő növényekkel nincs annyi gond, mint pl. az egynyári dísznövényekkel. Pedig az évelőknek is vannak speciális igényeik, hiszen van, amelyik a napos, míg mások csak a félárnyékos helyet viselik el.

Bővebben...

 

A cickafark tea hatása

A fészkes virágúak családjába tartozik a cickafarkfű (achillea millefolium) gyógynövény amely számtalan betegségre nyújt enyhülést. Bővebben...

hírek

A gyógynövények gyógyhatása

Amitől a kertészek frászt kapnak, az Amyria Taylor álmainak netovábbja. A hegyekben álló gyomnövényektől kerül igazán eksztázisba, amit a legtöbb ember dühösen rángat ki tövestül.

Bővebben...

Orchidea ABC

Ismerjük meg az orchideák gyönyörű színes családtagjait. Bemutatjuk az 5 legnépszerűbb orchideafajt.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!