Így készül a tengerparti zselégyertya

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A nyaralás során szerzett szebbnél szebb kagylókból otthon készíthetünk saját zselégyertyát, amely mutatós dísz és emlék marad.

 

Saját kezűleg készíthetünk szép színes zselégyertyákat, amelyekben a nyaralás során gyűjtött kagylókat is felhasználhatjuk és akár ajándékba is adhatjuk.

Amire szükségünk lesz:

Színtelen gyertyazselé, kék színező anyag, tengerparti homok, kagyló, kanóc, üvegpohár és más dekor anyagok.

Első lépésként szerezzünk be minden kelléket egy közeli hobbiboltban. A gyertyazselé készítésénél a gyerekeket is bevonhatjuk, hiszen semmilyen káros anyagot nem tartalmaz. Az olvasztásnál viszont csak felnőtt segítségével engedjük gyermekünket alkotni, mert a gyertyazselét 100 fokosra kell felhevíteni, ez történhet egy duplafalú edényben gőzfürdő felett, vagy sütőben is.

Érdemes kisebb adagokban melegíteni és önteni, hogy az esetleges hibákat javítani tudjuk. A színtelen gyertyazseléhez színező anyagot is vásárolhatunk, így kedvünkre színezhetjük a gyertyát. Ha a zselé elérte a cseppfolyós állapotot, nagyon lassan kell önteni és kavargatni így elkerülhetjük a légbuborékok keletkezését.

Válasszuk ki a gyertya tartóját erre a célra egy szép üvegpohár vagy üvegtál a megfelelő, de ne legyen túl vékonyfalú nehogy a hő hatására lepattanjon.

A következő lépésben helyezzük el a kanócot a pohár közepére, és szórjuk a homokot a pohár aljára majd helyezzünk el benne néhány kisebb kagylót vagy koralt. Erre jöhet egy réteg zselé, amelyet színezzük be kék festékkel. Ha ez megszilárdult, öntsük rá a többi zselét, és nyomkodjuk bele kis kagylókat, csigákat, gyöngyöket, vagy más tengerparti dekorációt. Várjunk vele kb. fél órát amíg a zselé teljesen megszilárdul és máris kész a tengerparti dekoráció.

A zselégyertyával nagyon sok féle variációt készíthetünk el, kisebb és nagyobb gyertyákat, sőt egész tálakat dekorálhatunk így.

Kellemes és látványos szobadísz lehet az így elkészült tárgyakból, és a családnak, gyerekeknek is kellemes kikapcsolódódást és jó nyári elfoglaltságot jelent.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

A japánbambusz teraszra is ültethető!

A nagyobb erkélyre és teraszra dézsába is ültethető növény a bambusz (Pseudosasa japonica) amely 1850-ben bukkant fel Európában!

Bővebben...

Így gondozzuk a nyári hőségben a gyepet!

Tavasszal nem kevés munkával újra teleptettük a gyepet, gondoztuk, ápoltuk, végre megjelennek a első smaragd zöld fűszálak, ám ekkor beköszönt az igazi nyári kánikula és a fű szép lassan száradni és sárgulni kezd.

Bővebben...

Főzzünk gyógyteát a kertből! Megfázás elleni praktikák

A téli megfázásos náthás időszakban jól esik egy pohár forró gyógytea, főleg ha a tea alapanyagait kertünkből szedjük össze!

Bővebben...

A lepkeorchidea átültetése videóval!

Az orchideák gondozását és nevelését nem csak a vásárlók, de sokszor még a virágosok is alig ismerik. Ha megkérdezünk öt virágost, vagy öt szomszédot biztos, hogy legalább háromféle gondozási tanácsot kapunk.

Bővebben...

Kurkuma a konyhában és a kertben!

Hazánkban a kurkuma mint fűszernövény egyre ismertebb, ám mint dísznövény még kevesen ismerik. A kurkuma egy Dél- Kelet Ázsiából származó gumós növény, itthon sok virágboltban vágott virágként is találkozhatunk vele.

Bővebben...

A torma termesztése és szaporítása kiskertben

A tormáról (Armoracia rusticana) gyakran csak a húsvét jut az eszünkbe, amikor a sonka mellé a csípős reszelt tormát szolgáljuk fel. Pedig a torma nem csak egy unalmas csípős fűszernövény, de gyógyhatása is kiváló. Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Frézia ültetése és termesztése kiskertben

Sokan a fréziát csak virágboltban vágott virágként látták, pedig kertünkbe vagy erkélyünkre is ültethetjük ezt a kedves színes virágot.

Bővebben...

Újra itt a tavaszi kankalin a primula!

A tavasz egyik kedvelt cserepes virága a kankalin vagy latin nevén a primula, amelyek számtalan színben pompáznak már februártól a virágboltokban és kertészetekben!

Bővebben...

Mi alapján válasszunk növényt a kertészetben?

A legtöbb hazai kertészet március közepétől már javában árulja a 6-os, és 10 –es csomagban árult egynyári és évelő palántákat, amelyek megkönnyítik a kertész munkáját, és áruk is igen kedvező.

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

 

A cickafark tea hatása

A fészkes virágúak családjába tartozik a cickafarkfű (achillea millefolium) gyógynövény amely számtalan betegségre nyújt enyhülést. Bővebben...

hírek

Csíkozzuk be a falakat!

Ha úgy érzi, szeretné otthonát új ruhába öltöztetni, próbálja ki a csíkozást a falfestésnél, amely egészen különleges hatást kelt majd.

Bővebben...

A Máriatövis gyógynövény termesztése!

A máriatövis (silybum marianum) egy bogáncsszerű mediterrán jellegű gyógynövény, amely az egészségünk megóvásában igen fontos szerepet kap.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!