Őszibarackos túrótorta

Finom őszibarackos tejszínes torta, amely sütés nélkül is elkészíthető.

Hozzávalók: 2 zöldcitrom, 20 dkg babapiskóta, 12,5 dkg vaj, 1 üveg őszibarackbefőtt, 5 dl tejszín,1 csomag tejszínes túrótorta krémpor, 50 dkg sovány túró, 3 kanál pisztácia.

1 zöld citrom héját lereszeljük, és a levét kicsavarjuk. A piskótát összemorzsoljuk, és vajjal és a citromhéjjal összegyúrjuk és a kapcsos tortaformába simítjuk. A barack harmadát turmixszoljuk a másik zöld citrom levével. A tejszínt habbá verjük. A tortakrémet és a pürét elkeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és habot.

Kevés krémet kenünk az alapra, elosztunk rajta 25 dkg szeletelt őszibarackot, majd megkenjük a maradék krémmel. Ezután tegyük be a hűtőbe 4 órára majd végén díszítsük citrom és barackszeletekkel.

Ropogós epertorta

Ez a torta finom tejszínből és eperből készül, amelyet télen mirelit gyümölccsel is helyettesíthetünk.

Hozzávalók: 15 dkg porcukor, 2 dkg vaj, 23 dkg ropogós müzli,6 fehér zselatinlap, 50 dkg eper, 2 kanál citromlé, 3 kanál eperlikőr, 40 dkg krémsajt, 2,5 dl tejszín.

10 dkg cukrot karamellizáljunk, majd adjunk hozzá 20 dkg müzlit és vajat, és jól keverjük el. A kapcsos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát és kanállal simítsuk el. A zselatint áztassuk, az epret mossuk meg és vágjuk fel négy részre.

20 dkg epret összeturmixolunk, majd összekeverjük a citromlével, a likőrrel, a cukorral és a krémsajttal. A zselatint kinyomkodjuk, és elkeverjük 3 kanál eperkrémmel. Ezután az egész krémmel is összekeverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is hozzáadjuk, a krémhez majd óvatosan összeforgatjuk. Egy kis krémet rákenünk az alapra, elosztunk rajta 20 dkg epret, majd rásimítjuk a maradék krémet. Betesszük a tortát a hűtőbe kb. 3 órára majd a végén eper szemekkel díszítjük.


Zebra habtorta

Villámgyorsan elkészíthető egyszerű tortarecept karácsonyra.

Hozzávalók:

5 dkg napraforgó mag,20 dkg piskótatallér,7 dkg vaj, 1-1 cs. vaníliás és csokoládés habkrémpor, 2 dl tejszín,4 dl tej, 2 kanál kakaópor, rolletti.

A napraforgómagot megpirítjuk, és összetörjük. A piskótatallérokat összetörjük, majd hozzákeverjük a megolvasztott vajat, és a napraforgómagot, majd az egészet a tortaformába simítjuk. A kétféle krémport az előírás szerint elkészítjük2-2 dl tejjel. Ezután a tortaformába középről kiindulva felváltva tegyünk bele 2 kanál fehér majd két kanál sötét habot. Egy kicsit ütögessük az asztal széléhez, hogy mindenhová jusson krém. Tegyük be a hűtőbe kb. két órára majd a végén kakaóporral és ostya rudakkal díszítsük fel.