Karácsonyi torták sütés nélkül!

Íme, három nagyon finom torta, amit gyorsan sütés nélkül is elkészíthetők karácsonyra.

Őszibarackos túrótorta

Finom őszibarackos tejszínes torta, amely sütés nélkül is elkészíthető.

Hozzávalók: 2 zöldcitrom, 20 dkg babapiskóta, 12,5 dkg vaj, 1 üveg őszibarackbefőtt, 5 dl tejszín,1 csomag tejszínes túrótorta krémpor, 50 dkg sovány túró, 3 kanál pisztácia.

1 zöld citrom héját lereszeljük, és a levét kicsavarjuk. A piskótát összemorzsoljuk, és vajjal és a citromhéjjal összegyúrjuk és a kapcsos tortaformába simítjuk. A barack harmadát turmixszoljuk a másik zöld citrom levével. A tejszínt habbá verjük. A tortakrémet és a pürét elkeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és habot.

Kevés krémet kenünk az alapra, elosztunk rajta 25 dkg szeletelt őszibarackot, majd megkenjük a maradék krémmel. Ezután tegyük be a hűtőbe 4 órára majd végén díszítsük citrom és barackszeletekkel.

Ropogós epertorta

Ez a torta finom tejszínből és eperből készül, amelyet télen mirelit gyümölccsel is helyettesíthetünk.

Hozzávalók: 15 dkg porcukor, 2 dkg vaj, 23 dkg ropogós müzli,6 fehér zselatinlap, 50 dkg eper, 2 kanál citromlé, 3 kanál eperlikőr, 40 dkg krémsajt, 2,5 dl tejszín.

10 dkg cukrot karamellizáljunk, majd adjunk hozzá 20 dkg müzlit és vajat, és jól keverjük el. A kapcsos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát és kanállal simítsuk el. A zselatint áztassuk, az epret mossuk meg és vágjuk fel négy részre.

20 dkg epret összeturmixolunk, majd összekeverjük a citromlével, a likőrrel, a cukorral és a krémsajttal. A zselatint kinyomkodjuk, és elkeverjük 3 kanál eperkrémmel. Ezután az egész krémmel is összekeverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is hozzáadjuk, a krémhez majd óvatosan összeforgatjuk. Egy kis krémet rákenünk az alapra, elosztunk rajta 20 dkg epret, majd rásimítjuk a maradék krémet. Betesszük a tortát a hűtőbe kb. 3 órára majd a végén eper szemekkel díszítjük.


Zebra habtorta

Villámgyorsan elkészíthető egyszerű tortarecept karácsonyra.

Hozzávalók:

5 dkg napraforgó mag,20 dkg piskótatallér,7 dkg vaj, 1-1 cs. vaníliás és csokoládés habkrémpor, 2 dl tejszín,4 dl tej, 2 kanál kakaópor, rolletti.

A napraforgómagot megpirítjuk, és összetörjük. A piskótatallérokat összetörjük, majd hozzákeverjük a megolvasztott vajat, és a napraforgómagot, majd az egészet a tortaformába simítjuk. A kétféle krémport az előírás szerint elkészítjük2-2 dl tejjel. Ezután a tortaformába középről kiindulva felváltva tegyünk bele 2 kanál fehér majd két kanál sötét habot. Egy kicsit ütögessük az asztal széléhez, hogy mindenhová jusson krém. Tegyük be a hűtőbe kb. két órára majd a végén kakaóporral és ostya rudakkal díszítsük fel.


Kertészkedjünk

A tökéletes komposztálás folyamata házilag!

Kedves Kertbarát! Gondolt ön már, arra hogy mennyi konyhai hulladékot dob ki naponta? Pedig növényei boldogok lennének, ha ebből a konyhai hulladékból egy jó minőségű komposztot készítene, és nekik adná.

Bővebben...:

Hajtassuk elő a begóniát és a dáliákat!

A rendes kertész tavaly ősszel felszedte az összes begónia és dália gumót, ezek eddig a pincében pihentek. Most újra eljött az ő idejük. Szedjük ki a téli csomagolásukból a gumókat, és készítsük elő a cserepeket, ládákat, amelyekbe majd ültetni szeretnénk.

Bővebben...:

Évelő növények

Egy különleges csokoládé illatú növény!

Egy újabb szenzációs növény, amely GOMBÓC ARTÚR kedvence lehetne, ez a csokoládé virág, amelynek virága valódi kellemes csokoládé illatot áraszt.

Bővebben...:

Az ezüstös pampafű ültetése és metszése

A füvek királynője is lehetne ez a hatalmas akár 2 méter magasra is megnövő pampafű (cortaderia sellone). Bővebben...:

Zöldség gyümölcs

Remek C-vitamin forrás lehet télen a banán

20 évvel ezelőtt a banán hazánkban még csak egy olyan gyümölcs volt, amely egzotikus országokban kapható. Mára a banán már égész évben kapható mediterrán gyümölcs, amelynek az ára is kedvező.

Bővebben...:

Itt a fekete paradicsom mag a kumato!

Tíz év keresztezéssel egy svájci cég, a Syngenta egy teljesen újfajta paradicsomot hozott létre, a neve kumato, magyarul fekete paradicsom.

Bővebben...:

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...:

Levendula

Jéghideg nyári levendulás sorbet

Ha hétvégére meghívja a barátait, vagy rokonait egy nyári esti kerti partira, bátran készítse el a felnőttek részére ezt a finom levendulás sorbetet.

Bővebben...:

Tudta ön hogy a levendulától megszépülhet?

A levendula ( Lavandula officinales) már az ókorban is igen kedvelt gyógynövény volt, amely különleges illata miatt a kényeztető fürdők és a kozmetikumot terén is kedvelt adalékanyag volt.

Bővebben...:

Görög Zitával nyílt meg a MagyarProvence, a Levendulárium!

Örömmel jelentjük, hogy   – talán –a nyár legforróbb napján, június 21-én,– Görög Zita közreműködésével megnyílt a MagyarProvence,a Levendulárium , a Paulay Ede utca 8 szám alatt.

Bővebben...:

Nyári kert

Lepkecsalogató kert

Íme, három növény, amely becsalogatja kertjébe a színes szép lepkéket és más hasznos rovarokat.

Bővebben...:

Hogyan építsünk kertet a városban?

Egy városban mindig is nagy kihívást, jelent a kertépítés, hiszen itt nehezebb egy tágas szép kert látványát kelteni, amikor falakba és kerítésekbe ütközünk. Bővebben...:

Így varázsoljuk oázissá a verandát!

A verandának számos funkciója van egy háznál, megvéd minket az esőtől, fogadja a hozzánk érkező vendégeket. A veranda az első, amit egy látogató megpillant így érdemes gyönyörű oázissá varázsolni! Bővebben...:

Kertészanyu kertje

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

  Salátát termeszteni a világon a legegyszerűbb dolog, hiszen elég, ha elszórunk pár magot a cserépbe, balkonládába, vagy a földbe, és egy vagy két hét múlva már szedhetjük is az ízletes, vitamindús smaragdzöld leveleket.

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok szám...

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok szám...

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok szám...

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani Bálint György és Telegdi Ágnes új könyvét : „Csodálatos állatok Varázslatos növények” címmel. Fantasztikus olvasmány, én a 3 éves fiamnak olvastam fel belőle, mivel télen együtt etettük a madarakat ,nyáron pedig közösen...

Tovább a cikkhez
Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Sajnos a jó időnek búcsút mondhatunk, így érdemes a még megmaradt fűszernövényeket is felhasználni kertünkből. Én most egy nagyon finom húsgombócot készítettem bazsalikomos fűszeres paradicsomszósszal.

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizo...

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizo...

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizo...

Nem rég olvastam egy cikket, amely arról szólt hogyan készül a bébi répa! Már ekkor elcsodálkoztam, mi az, hogy készül, hát az nem terem? Utána olvasva több cikk is leírja, miszerint a boltban kapható bébi répa a normál répából készül, vagyis a csúnya,...

Tovább a cikkhez