hétfő, 16 január 2017

Redőnyök és zsaluk házunk ablakain!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Egy redőnynek nem csak a fényszűrés a funkciója, de esztétikailag és sokat javít otthonunkon, sőt hőmérséklet szabályzó is.

A függönyhöz hasonlóan a redőny és a zsalu is hőszabályzóként működik otthonunkban, hiszen nyáron a meleget zárja ki télen viszont a hideget. Ezen kívül óvja otthonunkat kíváncsi tekintetektől és a nyári erős tűző napsütést is kizárja.

Egy szép színes redőny vidámmá és szebbé varázsolja otthonunkat, de fontos a megfelelő szakember, aki felszereli otthonunkba ezeket az árnyékolástechnikai felszereléseket.

A redőny akkor szép, ha hosszabb, mint amilyen széles. Egy nagyméretű ablakra tegyünk fel sok kisebb méretű redőnyt, mert így a beeső fényt is finomítani tudjuk.

A roló már a XVIII.század óta népszerű a régi súlyos drapériákkal együtt használták.

Vásárolhatunk előre gyártott szabvány méretet vagy akár egyedi méretre is legyártathatjuk. Konyhában-fürdőszobában vagy kisebb ablakokra is ideális színben is anyagban is lehet válogatni. Nagyon barátságos otthonos hangulatot ad bármilyen festet ablakkeretnek és lakás helyiségnek.

Római redőny.

A római redőnyt mi magunk is elkészíthetjük otthon, ha van egy kis varró tudásunk ugyanis legtöbbször függöny anyagból készül. Nappaliba vagy ebédlőbe alkalmazzák, ugyanolyan, mint a redőny csak nagyobb redőkbe van szedve. Elkészítéséhez használhatunk kelmét vagy kartont egyszínű vagy mintás anyagot.

Fa és papír redőny

A papír redőny nálunk nem túl elterjedt, de a faredőny egyre keresettebb. Itt fából vagy nádfonatból készül az alap, szinte gyufaszál méretű színes nádat használnak fel a készítők, de akár bambuszból is készülhet. Természetes hatást kelt otthonunkban.


Hagyományos redőny

A hagyományos redőny fából készül, ám ma már teljesen átalakult a lécek egészen vékonyak, és a mozgató rudak már hajlékony plexiből készülnek. Fémből-fából vagy műanyagból is készítik a hozzá illő zsinórral számtalan színben.

Szalagfüggöny

Egy függőleges redőny, amely keskeny vászon csíkokból áll, de készülhet falécekből, selyemből, vagy kelméből is. Térelválasztóként is funkciónál.


Zsalu ablaktábla

Nagyon elegánsan mutat erkélyajtó vagy franciaablak előtt. Tehető kívülre is, egy kihajtható zsalugáterrel a ház színesebb és szebb lesz.

Amint látható ma már széles a választék a különböző árnyékolás technikai felszerelések piacán, otthonunk stíluséhoz és pénztárcánkhoz mérten válaszuk ki a megfelelő anyagot és színvilágot.

Szeretné pontosan tudni melyik hónapban milyen kerti munka vár önre? Akkor kérje ingyenes éves online kerti naptárunkat! Ehhez nem kell mást tennie, mint feliratkozni heti ingyenes kertészeti hírlevelünkre, majd aktiválni a feliratkozást, és ezek után mi elküldjük önnek ajándékba az éves online kerti naptárt! >>>>>>>>>

 

 

Ültessünk illatos gólyaorr növényt a kertünkbe!

A gólyaorr (Geranium) népes családja mára meghódította a hobbi kertészek szívét, hiszen mind színben mind formában igen gazdag évelő dísznövényről van szó. Bővebben...

Tavaszi fűbeindító tippek - Kertészeti tanácsok

Azt mondják, vannak ilyen meg olyan kertstílusok, meg kerttrendek. Nem tudom. Talán. Az viszont biztos, hogy kertünk, teraszunk növényekkel teli zuga, életünk, meggyőződéseink manifesztációja.

Bővebben...

Főzzünk gyógyteát a kertből! Megfázás elleni praktikák

A téli megfázásos náthás időszakban jól esik egy pohár forró gyógytea, főleg ha a tea alapanyagait kertünkből szedjük össze!

Bővebben...

A cattleya orchideák gondozása és ápolása

Sok kertbarát a cattleyát tartja az orchideák királynőjének, hiszen mind formájuk mind színűk az eleganciát és a szépséget tükrözik.

Bővebben...

Yucca és családtagjai a sivatagban!

Yucca ismertebb nevén pálmaliliom, a sivatag túlélő növénye. Bemutatjuk ennek a különleges ám szép növények a családtagjait.

Bővebben...

Szilva a pálinkafőzők kedvence!

Hazánkban az egyik legismertebb és legelterjedtebb gyümölcse a szilva. Ismerjük meg ennek a finom gyümölcsnek a  tulajdonságait. Bővebben...

Szeretné tudni hogy melyik hónapban milyen kerti munkát érdemes elvégezni? Mi megmutatjuk!

Szeretné pontosan tudni melyik hónapban milyen kerti munka vár önre? Akkor kérje ingyenes éves online kerti naptárunkat!

Bővebben...

A 150 millió éves természetes kőburkolat

Gondolta volna, hogy ami 150 millió éve bolygónkon keletkezett, az a mai kor emberének éppen úgy megfelel? Bővebben...

Tapétázzunk okosan!

A tapétázás első pontja a megfelelő tapéta kiválasztása. A választásnál figyelembe kell venni az adott lakás méretét, stílusát, formáját. Bővebben...

A kék szín nyugtató és térnövelő hatása

A kék szín számtalan árnyalata könnyen ihletet adhat egy szoba vagy otthon berendezésénél, hiszen a különböző árnyalatok nagyon jól társíthatók egymással.

Bővebben...

A napenergia hasznosítása

A Földön az élet a Nap energiájának köszönheti létét. Földünk hideg és sötét bolygó lenne a Nap sugarai nélkül. Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

 

Karcsúsító tea készítése házilag!

Aki szeretne pár kilótól tavasszal megszabadulni, próbálja ki Maria Treben karcsúsító teakeverékét, amely normalizálja súlyunkat!

Bővebben...

5 gyógytea betegségek kezelésére!

Mielőtt a gyógyszeres üveghez nyúlunk, érdemes kipróbálni a gyógyteákat, amelyek szinte minden betegségre enyhülést hoznak. Bővebben...

hírek

5 remek kiegészítő, amelyek garantáltan feldobják a fürdőszobát!

Ha túl unalmasnak tartja a fürdőszobáját, próbálja ki a következő 5 kiegészítőt, amelyek garantáltan feldobják a fürdőszobáját.

Bővebben...

Készítsünk szív alakú dekorációt szárazvirágból!

Szeretné dekorálni otthonát egy tartós szép, illatos dísszel? Akkor készítse el ezt a remek szív alakú szárazvirág dekorációt, amelyet felakaszthat a bejárati ajtóra, vagy a lakás különböző helyiségibe.

Bővebben...

Jamie Oliver: Így termesszünk salátát a kertben és az erkélyen!

A saláták a kert bármely napos vagy félárnyékos területén szépen fejlődnek. Fodros, díszes, vagy különleges színű leveleivel nagyszerű díszt képeznek a kertben és akár az egynyári virágok közé is ültethetők. Bővebben...

A hét tippje: Így futtassuk fel az uborkát!

Hosszú évek óta jól bevált módszer az uborka futtatása. Alakíts ki egy kb. 1/2 m széles ágyást. A hossza csak Tőled függ. A széleitől 10-10 cm távolságra, mintha zöldséget vetnél, húzz egy kis árkot, és ebbe rakd egyesével a magokat 8-10 cm távolságra egymástól.

Bővebben...

Mediterrán hangulatban, a kertben és teraszon

A pálmafák alatt ülve, a narancsfák és citromfák virágainak illatát élvezve vagy a leander sövényt csodálva, ez aztán a délvidéki hangulat! Bővebben...

Ínyencségek az erkélyről!

Ha már pompás és illatos fűszernövényeket termesztünk erkélyünkön vagy kertünkben, készítsünk belőlünk nyári finomságokat, és gusztusos ínyencségeket. Bővebben...

Ültessünk kertünkbe pattogtatni való kukoricát!

Kevesen tudják, hogy ma már kapható olyan vetőkukorica is a mezőgazdasági boltokban, amely kimondottan pattogtatásra alkalmas!

Bővebben...

Szőlő termesztése kiskertben

Sokan úgy gondolják, hogy szőlőt kiskertben nem érdemes ültetni, mert sok vele a gond és a munka. Pedig egy kis odafigyeléssel mi magunk is ültethetünk és szüretelhetünk saját szőlőt. Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!