Redőnyök és zsaluk házunk ablakain!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Egy redőnynek nem csak a fényszűrés a funkciója, de esztétikailag és sokat javít otthonunkon, sőt hőmérséklet szabályzó is.

A függönyhöz hasonlóan a redőny és a zsalu is hőszabályzóként működik otthonunkban, hiszen nyáron a meleget zárja ki télen viszont a hideget. Ezen kívül óvja otthonunkat kíváncsi tekintetektől és a nyári erős tűző napsütést is kizárja.

Egy szép színes redőny vidámmá és szebbé varázsolja otthonunkat, de fontos a megfelelő szakember, aki felszereli otthonunkba ezeket az árnyékolástechnikai felszereléseket.

A redőny akkor szép, ha hosszabb, mint amilyen széles. Egy nagyméretű ablakra tegyünk fel sok kisebb méretű redőnyt, mert így a beeső fényt is finomítani tudjuk.

A roló már a XVIII.század óta népszerű a régi súlyos drapériákkal együtt használták.

Vásárolhatunk előre gyártott szabvány méretet vagy akár egyedi méretre is legyártathatjuk. Konyhában-fürdőszobában vagy kisebb ablakokra is ideális színben is anyagban is lehet válogatni. Nagyon barátságos otthonos hangulatot ad bármilyen festet ablakkeretnek és lakás helyiségnek.

Római redőny.

A római redőnyt mi magunk is elkészíthetjük otthon, ha van egy kis varró tudásunk ugyanis legtöbbször függöny anyagból készül. Nappaliba vagy ebédlőbe alkalmazzák, ugyanolyan, mint a redőny csak nagyobb redőkbe van szedve. Elkészítéséhez használhatunk kelmét vagy kartont egyszínű vagy mintás anyagot.

Fa és papír redőny

A papír redőny nálunk nem túl elterjedt, de a faredőny egyre keresettebb. Itt fából vagy nádfonatból készül az alap, szinte gyufaszál méretű színes nádat használnak fel a készítők, de akár bambuszból is készülhet. Természetes hatást kelt otthonunkban.


Hagyományos redőny

A hagyományos redőny fából készül, ám ma már teljesen átalakult a lécek egészen vékonyak, és a mozgató rudak már hajlékony plexiből készülnek. Fémből-fából vagy műanyagból is készítik a hozzá illő zsinórral számtalan színben.

Szalagfüggöny

Egy függőleges redőny, amely keskeny vászon csíkokból áll, de készülhet falécekből, selyemből, vagy kelméből is. Térelválasztóként is funkciónál.


Zsalu ablaktábla

Nagyon elegánsan mutat erkélyajtó vagy franciaablak előtt. Tehető kívülre is, egy kihajtható zsalugáterrel a ház színesebb és szebb lesz.

Amint látható ma már széles a választék a különböző árnyékolás technikai felszerelések piacán, otthonunk stíluséhoz és pénztárcánkhoz mérten válaszuk ki a megfelelő anyagot és színvilágot.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Acaena buchananii: Acélkék tüskésdiócska

Az acélkék tüskésdiócska a rózsafélék családjába tartozik, eredetileg Új-Zélandról származik. Ez az évelő talajtakaró növény, mindössze 5-10 cm magasra nő meg, ám talajt betakaró száraival hamar szétterül a kertekben. Bővebben...

A szép kert titka a zöldtrágyázás

Egy régi ám kissé elfeledett bio kertészkedés alapja a zöldtrágyázás, amelytől a kert és a föld és a benne lakó növények új életre kelnek.

Bővebben...

Gyógynövények a Parkinson-kór kezelésére

Néhány kínai szer, mint a kampós gyógynövény, a gyökérkivonat és a fakéreg segíthetnek a Parkinson-kór és az irritábilis bél-szindróma kezelésében. Bővebben...

Csónak orchidea gondozása

Vettem csónak orchideát a legutóbbi kiállításon két virág szárral de nem tudom mitöl de sárgul a levele mellette viszont új hatásokat hozz ,a párra tartalom a  lakásban  45%-os a páratartalom és 19-21-fok van .Mi lehet az oka a hirtelen levél sárgulásnak?

Bővebben...

Mogyoró a kertünkben

Kevés olyan ember van, aki nem szereti a mogyorót akár sósan akár sótlanul. Ám ha igazán finom mogyorót szeretnénk ősszel szüretelni, a hobbi kertésznek érdemes saját mogyorót termeszteni a kis kertben. Bővebben...

Jamie Oliver: Így termesszünk salátát a kertben és az erkélyen!

A saláták a kert bármely napos vagy félárnyékos területén szépen fejlődnek. Fodros, díszes, vagy különleges színű leveleivel nagyszerű díszt képeznek a kertben és akár az egynyári virágok közé is ültethetők. Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Most ültessünk liliomot! (Videó)

A liliomok régóta a kert legkecsesebb virágai, amelyek a szivárvány minden színében tündökölnek kertünkben! Bővebben...

A gyöngyvirág ültetése tavasszal

A gyöngyvirág a májusi kert legelső lakója, hiszen már május elején fellelhetjük kertünkben a hófehér bókoló gyöngyvirágokat. Akinek még nincs a kertjében gyöngyvirág, tavasszal nekifoghat a telepítésnek.

Bővebben...

Íme, a tavaszi hóvirágmező lenyűgöző szépsége! Gyönyörű fotókkal!

A tavasz első és talán legszebb virága a hóvirág, amely a még élettelen egyhangú erdő talaján, mint valami hófehér szőnyeg terül el.

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

 

A fokhagyma tea megfázás ellen is hatásos!

A fokhagyma a magyar konyha egyik legismertebb hagymaféléje, ám azt már kevesen tudják, hogy a belőle készült tea a megfázás ellen is hatásos. Bővebben...

hírek

A fogyasztószerek és a fogyókúra kapcsolata

Az orvosok aggódnak, hogy sok amerikai úgy akarja betartani fogyásra vonatkozó újévi fogadalmát, hogy recept nélkül kapható fogyasztószereket használ.

Bővebben...

Az aloe vera három legfontosabb tulajdonsága!

Az aloe vera gél számtalan jó tulajdonsággal bír, és hatással van szervezetünkre, ám ezek közül három kiemelkedő tulajdonsága is van, amelyekkel érdemes közelebbről is megismerkedni! Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!