csütörtök, 27 április 2017

Redőnyök és zsaluk házunk ablakain!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Egy redőnynek nem csak a fényszűrés a funkciója, de esztétikailag és sokat javít otthonunkon, sőt hőmérséklet szabályzó is.

A függönyhöz hasonlóan a redőny és a zsalu is hőszabályzóként működik otthonunkban, hiszen nyáron a meleget zárja ki télen viszont a hideget. Ezen kívül óvja otthonunkat kíváncsi tekintetektől és a nyári erős tűző napsütést is kizárja.

Egy szép színes redőny vidámmá és szebbé varázsolja otthonunkat, de fontos a megfelelő szakember, aki felszereli otthonunkba ezeket az árnyékolástechnikai felszereléseket.

A redőny akkor szép, ha hosszabb, mint amilyen széles. Egy nagyméretű ablakra tegyünk fel sok kisebb méretű redőnyt, mert így a beeső fényt is finomítani tudjuk.

A roló már a XVIII.század óta népszerű a régi súlyos drapériákkal együtt használták.

Vásárolhatunk előre gyártott szabvány méretet vagy akár egyedi méretre is legyártathatjuk. Konyhában-fürdőszobában vagy kisebb ablakokra is ideális színben is anyagban is lehet válogatni. Nagyon barátságos otthonos hangulatot ad bármilyen festet ablakkeretnek és lakás helyiségnek.

Római redőny.

A római redőnyt mi magunk is elkészíthetjük otthon, ha van egy kis varró tudásunk ugyanis legtöbbször függöny anyagból készül. Nappaliba vagy ebédlőbe alkalmazzák, ugyanolyan, mint a redőny csak nagyobb redőkbe van szedve. Elkészítéséhez használhatunk kelmét vagy kartont egyszínű vagy mintás anyagot.

Fa és papír redőny

A papír redőny nálunk nem túl elterjedt, de a faredőny egyre keresettebb. Itt fából vagy nádfonatból készül az alap, szinte gyufaszál méretű színes nádat használnak fel a készítők, de akár bambuszból is készülhet. Természetes hatást kelt otthonunkban.


Hagyományos redőny

A hagyományos redőny fából készül, ám ma már teljesen átalakult a lécek egészen vékonyak, és a mozgató rudak már hajlékony plexiből készülnek. Fémből-fából vagy műanyagból is készítik a hozzá illő zsinórral számtalan színben.

Szalagfüggöny

Egy függőleges redőny, amely keskeny vászon csíkokból áll, de készülhet falécekből, selyemből, vagy kelméből is. Térelválasztóként is funkciónál.


Zsalu ablaktábla

Nagyon elegánsan mutat erkélyajtó vagy franciaablak előtt. Tehető kívülre is, egy kihajtható zsalugáterrel a ház színesebb és szebb lesz.

Amint látható ma már széles a választék a különböző árnyékolás technikai felszerelések piacán, otthonunk stíluséhoz és pénztárcánkhoz mérten válaszuk ki a megfelelő anyagot és színvilágot.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Egy különleges csokoládé illatú növény!

Egy újabb szenzációs növény, amely GOMBÓC ARTÚR kedvence lehetne, ez a csokoládé virág, amelynek virága valódi kellemes csokoládé illatot áraszt.

Bővebben...

A tavaszi füvesítést jól kell időzíteni!

Pázsitot telepíteni kertünkbe, és azt szépen gondozni, ápolni, nem egyszerű feladat, és gyakran erre csak akkor jövünk rá, amikor elkezdjük a saját kertünket kialakítani.

Bővebben...

Útifűmaghéj– (Psyllium husk) hatásai és alkalmazása

Érthető, hogy egészségünk szempontjából kulcsfontosságú a belek állapota. Ahogy Paracelsus fogalmazott, a „halál a belekben kezdődik”.

Bővebben...

A trichopilia orchideák gondozása és tartása

A Trichopilia orchideák egy kb. 30 fajból álló ephiphyta csoport, amely Közép és Dél Amerikában őshonos, és az Oncidium csoporthoz tartozik.

Bővebben...

Ahol az óriás agavék élnek

Az agavé egy gyönyörű mediterrán pozsgás növény, amely már hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. Ám eredeti élőhelyén, pl. Mexikóban ez a növény akár 4méter magasra is megnőhet.

Bővebben...

Alakítsunk ki zöldségágyásokat kertünkben!

Évről évre egyre többen hódolnak ismét a zöldség termesztésnek, akár a fővárosban is, amelynek oka talán a magas zöldség árak, és a saját magunk által termelt zöldség öröme.

Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Így rendezzük be az erkélyt tavasszal!

Hamarosan itt a tavasz ideje megtervezni az erkély berendezését és virágait. Még a legkisebb erkélyt is valódi oázissá varázsolhatjuk, néhány ügyes praktika segítségével.

Bővebben...

Frézia ültetése és termesztése kiskertben

Sokan a fréziát csak virágboltban vágott virágként látták, pedig kertünkbe vagy erkélyünkre is ültethetjük ezt a kedves színes virágot.

Bővebben...

Így tervezzük meg tavasszal a virágoskertet!

Ha az idén szeretnénk egy szép virágoskertet létrehozni, most érdemes elkezdeni a tervezését, és a kellékek, illetve a növény állomány beszerzését.

Bővebben...

A palástfű árnyékos kertbe is ültethető!

A palástfű (Alchemilla mollis) egy könnyen gondozható igénytelen évelő növény, amely könnyen szaporodik és terebélyesedik kertünkben.

Bővebben...

A bőrlevél árnyékos kert részben is szépen fejlődik

A bőrlevél (Bergenia) közismert és kedvelt évelő dísznövény, amelyet igénytelenségének és gyönyörű virágainak köszönhet.

Bővebben...

Így gondozzuk az évelő növényeket kertünkben!

Sokan úgy gondolják, hogy az évelő növényekkel nincs annyi gond, mint pl. az egynyári dísznövényekkel. Pedig az évelőknek is vannak speciális igényeik, hiszen van, amelyik a napos, míg mások csak a félárnyékos helyet viselik el.

Bővebben...

10+2érdekes dolog az orchideákról, amit eddig nem tudtál!

Az orchideák még ma is a növények királyának számítanak, ám vannak olyan érdekességek, amelyekről eddig még nem hallottunk, és még különlegesebbé varázsolja ezt a növényfajt.

Bővebben...

 

Málnalevél tea terhesség idejére is hatásos!

A málna az egyik legfinomabb nyári gyümölcsünk, ám a málna levélből készült tea kiemelkedő szerephez jut a népgyógyászatban.

Bővebben...

hírek

Fogyókúra gyorsan? Íme az igazság!

A súlyvesztéssel kapcsolatos, „kőbe vésett” hiedelmek egy része minden alapot nélkülöz – derült ki az Alabamai Egyetem kutatóinak munkájából. A tudományosan cáfolható feltételezések egyaránt népszerűek a szakirodalomban és a sajtóban is.

Bővebben...

Így varázsoljuk otthonunkat rusztikussá!

A rusztikus stílusú otthon jellemzői a tömörfa bútorok, és a természetes alapanyagok használata. Íme, néhány tipp és ötlet, hogyan tegyük otthonukat rusztikussá.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!