A krémhez:

5 dl tej,4kanál búzadara,12,5 dkg vaj, 15dkg cukor, 3 kanál rum,5 kanál savanykás lekvár, a tetejére: csokoládé.

A tojásokat a tejjel és a vajjal simára keverjük, hozzá adjuk a mézet, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, a cukrot, és a szódabikarbónát.

Jól összedolgozzuk a tésztát, három részre osztjuk, és egy nyújtódeszkán 20*30cm.-es téglalappá nyújtjuk, egyenként. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük és egyenként a tésztalapokat külön –külön megsütjük, kb. 180 fokon.


A krémhez:

Egy lábosba öntsük kevés hideg vizet, majd öntsük bele a tejet és főzzük meg benne a búzadarát. Majd adjuk hozzá a cukrot, és a vajat, és hagyjuk kihűlni a krémet. A krémet osszuk, két részre az egyikbe keverjünk rumot, a másikba kakaóport.

Az első tésztalapot kenjük be lekvárral, majd erre kenjük rá a világos rumos krémet. Tegyük rá a következő lapot, kenjük meg lekvárral és erre rá a kakaós krémet. Tegyük rá a harmadik lapot, és a tetejét kenjük be olvasztott csokoládéval. Érdemes egy napig hagyni a tésztát, hogy jók beszívja a krémet magába.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!