Az öntethez: 1 evőkanál limet, vagy citromlé, fél citrom vagy limet finomra reszelt héja (elhagyható), 1 gerezd zúzott fokhagyma, 4 evőkanál könnyű olívaolaj vagy napraforgóolaj, 1 kiskanál cukor, só, bors.

Elkészítése: A salátát darabokra tépjük, és elrendezzük egy lapos tányéron. A céklát meghámozzuk, kockákra vagy kis szeletekre vágjuk, majd elrendezzük a saláta szélén. A narancsot meghámozzuk, gerezdekre bontjuk, és óvatosan levágjuk a hártyát is a gerezdekről. A narancsgerezdeket is a salátára tesszük. Az almát kimagozzuk, felaprítjuk, és a karikára vágott banánnal együtt egy tálba rakjuk.


Ráöntjük a citrom vagy limet-levet, megkeverjük, majd a felesleges lét lecsöpögtetjük. A sárgarépát késsel gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, hozzáadjuk az almás keverékhez, majd a salátára kanalazzuk. A gránátalmát negyedekre vágjuk, és kikotorjuk a magokat, vagy a papaját megfelezzük, eltávolítjuk a magokat, meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A mogyoróval vagy a mandulával együtt a salátára szórjuk. Az öntet alapanyagait összekeverjük, és kissé felverjük, és vagy a saláta tetejére kanalazzuk, vagy külön edényben tálaljuk.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!