vasárnap, 23 április 2017

Így takarítsuk ki a fürdőszobát

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Sajnos a fürdőszoba az egyik legkényesebb helyiség, így itt érdemes hetente többször is takarítani.

 

A fürdőszobában sok a tükör és csempe felület, ami szinte naponta koszos lesz, és a vízkő is hamar meglátszik. Érdemes felfegyverkezni több féle tisztítószerrel, kesztyűvel, és rongyokkal.

A kádat és a mosdót elég, ha naponta áttöröljük mosogatószeres vízzel, sőt ma már sok olyan speciális tisztítószer kapható, amelyeket hatásosak a kádra, csapra, sőt a csempére is.

A fémfényezőkkel és más súroló szerekkel érdemes óvatosan bánni, hiszen nem biztos, hogy minden felületre alkalmas. Ha mély karcolás keletkezik a kád felületén először finom nedves csiszoló papírral dörzsöljük át, majd csak ezután használjunk fémfényezőt. A zománcozott és porcelán mosdókat és kádakat soha nem súroljuk durva szemcsés súrolószerrel, mert mattá teszi a felületet.


A lefolyó nyílást és a túlfolyó nyílást érdemes rendszeresen megtisztítani vagy súrolókefével átsikálni, mert itt jobban megtelepednek a baktériumok. Érdemes hetente egyszer fertőtlenítőszert vagy fehérítőt beleönteni.

A zuhanykabinok oldalát töröljük át hetente egyszer ecetes ronggyal így eltávolítjuk a vízkövet és egyéb szennyeződést. A zuhanyfüggönyt áztassuk be fehérítőbe, vagy öblítsük át hetente egyszer kézzel.


A fürdőszobai csapokat is érdemes hetente áttörölni, erre a célra használjunk speciális vízkő eltávolító szert, vagy ha spórolni szeretnénk, dörzsöljük, át egy fél citrommal majd öblítsük le és töröljük szárazra.

Az aranyozott csapokat sajnos minden használat után át kell törölni, ám soha ne dörzsöljük, és ne használjunk fémfényező anyagot.

Maga a csap nyílása is lehet vízköves, így érdemes ezt is rendbe tenni. Kössünk egy ecettel vagy vízkőoldóval megöltött zacskót a csapra, majd hagyjuk rajta 10-15 percig.A csap mögött felgyülemlett szennyeződést egy tisztítószerbe mártott fogkefével tudjuk kitakarítani. A zuhanyrózsát is szedjük le hetente és áztassuk be ecetbe vagy vízkőoldóba és a végén puha kefével súroljuk át.


A vécécsészét hetente egyszer takarítsuk át jó alaposan, hiszen itt hamar elszaporodnak a baktériumok és kórokozók. Ne használjunk rendszerese fertőtlenítő vagy erős maró hatású szert, mert a felület felrepedezik tőle. Helyette inkább minden héten egyszer jó alaposan dörzsöljük át vízkőoldóval vagy ecettel. A WC kefét legalább félévente egyszer cseréljük le.


A drága tisztítószerek helyett használhatjuk a nagyi jól bevált régi tisztítószereit, mint az ecet, citrom s a szódabikarbóna.

Kérjük meg családtagjainkat, hogy minden fürdés és mosakodás után lehetőleg töröljék ki maguk után a kádat és mosdót, mert ha elhanyagoljuk a fürdőszobát és felgyülemlik a kosz már nehezebb lesz rendbe hozni.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

A japánbambusz teraszra is ültethető!

A nagyobb erkélyre és teraszra dézsába is ültethető növény a bambusz (Pseudosasa japonica) amely 1850-ben bukkant fel Európában!

Bővebben...

Hogyan szellőztessük a pázsitot?

A fű egészséges növekedéséhez nagyon fontos a talaj szellőztetése és lazítása. Enélkül a gyep nem lesz erős haragos zöld, és harmonikus felület kertünkben.

Bővebben...

Főzzünk gyógyteát a kertből! Megfázás elleni praktikák

A téli megfázásos náthás időszakban jól esik egy pohár forró gyógytea, főleg ha a tea alapanyagait kertünkből szedjük össze!

Bővebben...

Hol és hogyan szerezzük be az orchideákat?

Az orchidea egyes fajtái ma már nem számítanak ritkaságnak, hiszen szinte minden nagyobb kertészeti áruházban, szupermarketben és virágboltban megvásárolhatók.

Bővebben...

A színpompás papagájvirág gondozása otthonunkban

Nem hiába kapta ezt a különleges nevet a papagájvirág (strelitzia reginae) hiszen valóban egy papagáj tarka színeiben tündököl, és még a virág formája is egy madárcsőrre emlékeztet minket.

Bővebben...

Eljött a burgonya betakarítás ideje! Videóval!

A tavasszal és nyáron szorgoskodó kertész most nyeri el munkája jutalmát, hiszen be lehet takarítani a zöldségeket, gyümölcsöket többek között a burgonyát is!

Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Kezdődhet a tavaszi magvetés!

Bár még az idő korai a kertbarátok már alig várják, hogy kiszabaduljanak a kertbe és elültethessék az első virágokat. Bővebben...

A csüngő és a gumós begónia gondozása és ültetése

A begóniák a tavaszi és nyár kert egyik legszebb és legszínesebb virágai közé tartoznak, amelyek számtalan színben és formában díszíthetik kertünket, erkélyünket, vagy teraszunkat.

Bővebben...

A leander tavaszi gondozása

Bár kicsit korán, de beköszöntött a tavasz így a leanderek is gyorsabban ébredtek fel téli álmukból. Ahhoz hogy szép dús virágzó növényt kapjunk egész nyáron most érdemes oda figyelni a gondozásra. Bővebben...

A palástfű árnyékos kertbe is ültethető!

A palástfű (Alchemilla mollis) egy könnyen gondozható igénytelen évelő növény, amely könnyen szaporodik és terebélyesedik kertünkben.

Bővebben...

A bőrlevél árnyékos kert részben is szépen fejlődik

A bőrlevél (Bergenia) közismert és kedvelt évelő dísznövény, amelyet igénytelenségének és gyönyörű virágainak köszönhet.

Bővebben...

Így gondozzuk az évelő növényeket kertünkben!

Sokan úgy gondolják, hogy az évelő növényekkel nincs annyi gond, mint pl. az egynyári dísznövényekkel. Pedig az évelőknek is vannak speciális igényeik, hiszen van, amelyik a napos, míg mások csak a félárnyékos helyet viselik el.

Bővebben...

Megmutatjuk a legszebb képeket a tavaszi orchidea kiállításról

A hétvégén mi is ellátogattunk a Vajdahunyadvárban megrendezésre kerülő tavaszi orchidea kiállításra.  Érdemes volt kivárni a hosszú sort, a bejáratnál, mert az orchideák szépsége szemkápráztató volt. Aki esetleg lemaradt a kiállításról, nézze meg ezeket a gyönyörű fotókat, amelyek a kiállítás egy részét mutatják be:

Bővebben...

 

A zsályatea mandulagyulladás ellen is hatásos

Az orvosi vagy kerti zsályát ezen túlmenően még fűszernövényként is használhatjuk. Gyulladás gátló hatásának köszönhetően elsősorban torokfájásra, kezdődő torok-, illetve mandulagyulladásra is kitűnő. Bővebben...

hírek

A hét kedvenc növénye: Nefelejcs

Nincs is szebb látvány tavasszal a kertben, mint egy puha kék színű nefelejcs szőnyeg, amely a jácintokkal és a tulipánokkal együtt nyílik kertünkben.

Bővebben...

Miért fontosak a gyümölcssavak?

A mai kor egyik újítása a gyümölcssavas kozmetikumok, amelyek simává és bársonyossá varázsolják bőrünket. Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!