vasárnap, 22 január 2017

Így takarítsuk ki a fürdőszobát

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Sajnos a fürdőszoba az egyik legkényesebb helyiség, így itt érdemes hetente többször is takarítani.

 

A fürdőszobában sok a tükör és csempe felület, ami szinte naponta koszos lesz, és a vízkő is hamar meglátszik. Érdemes felfegyverkezni több féle tisztítószerrel, kesztyűvel, és rongyokkal.

A kádat és a mosdót elég, ha naponta áttöröljük mosogatószeres vízzel, sőt ma már sok olyan speciális tisztítószer kapható, amelyeket hatásosak a kádra, csapra, sőt a csempére is.

A fémfényezőkkel és más súroló szerekkel érdemes óvatosan bánni, hiszen nem biztos, hogy minden felületre alkalmas. Ha mély karcolás keletkezik a kád felületén először finom nedves csiszoló papírral dörzsöljük át, majd csak ezután használjunk fémfényezőt. A zománcozott és porcelán mosdókat és kádakat soha nem súroljuk durva szemcsés súrolószerrel, mert mattá teszi a felületet.


A lefolyó nyílást és a túlfolyó nyílást érdemes rendszeresen megtisztítani vagy súrolókefével átsikálni, mert itt jobban megtelepednek a baktériumok. Érdemes hetente egyszer fertőtlenítőszert vagy fehérítőt beleönteni.

A zuhanykabinok oldalát töröljük át hetente egyszer ecetes ronggyal így eltávolítjuk a vízkövet és egyéb szennyeződést. A zuhanyfüggönyt áztassuk be fehérítőbe, vagy öblítsük át hetente egyszer kézzel.


A fürdőszobai csapokat is érdemes hetente áttörölni, erre a célra használjunk speciális vízkő eltávolító szert, vagy ha spórolni szeretnénk, dörzsöljük, át egy fél citrommal majd öblítsük le és töröljük szárazra.

Az aranyozott csapokat sajnos minden használat után át kell törölni, ám soha ne dörzsöljük, és ne használjunk fémfényező anyagot.

Maga a csap nyílása is lehet vízköves, így érdemes ezt is rendbe tenni. Kössünk egy ecettel vagy vízkőoldóval megöltött zacskót a csapra, majd hagyjuk rajta 10-15 percig.A csap mögött felgyülemlett szennyeződést egy tisztítószerbe mártott fogkefével tudjuk kitakarítani. A zuhanyrózsát is szedjük le hetente és áztassuk be ecetbe vagy vízkőoldóba és a végén puha kefével súroljuk át.


A vécécsészét hetente egyszer takarítsuk át jó alaposan, hiszen itt hamar elszaporodnak a baktériumok és kórokozók. Ne használjunk rendszerese fertőtlenítő vagy erős maró hatású szert, mert a felület felrepedezik tőle. Helyette inkább minden héten egyszer jó alaposan dörzsöljük át vízkőoldóval vagy ecettel. A WC kefét legalább félévente egyszer cseréljük le.


A drága tisztítószerek helyett használhatjuk a nagyi jól bevált régi tisztítószereit, mint az ecet, citrom s a szódabikarbóna.

Kérjük meg családtagjainkat, hogy minden fürdés és mosakodás után lehetőleg töröljék ki maguk után a kádat és mosdót, mert ha elhanyagoljuk a fürdőszobát és felgyülemlik a kosz már nehezebb lesz rendbe hozni.

Szeretné pontosan tudni melyik hónapban milyen kerti munka vár önre? Akkor kérje ingyenes éves online kerti naptárunkat! Ehhez nem kell mást tennie, mint feliratkozni heti ingyenes kertészeti hírlevelünkre, majd aktiválni a feliratkozást, és ezek után mi elküldjük önnek ajándékba az éves online kerti naptárt! >>>>>>>>>

 

 

Rovarfogó kapotnyak a kertünkben!

Bár a kapotnyak neve igen érdekes maga a növény egy gyönyörű évelő dísznövény, amely mint rovarfogó is hatásos kertünkben!

Bővebben...

6 tipp: hogyan gondozzuk a pázsitot szárazság idején!

Szárasság idején nehéz a pázsit megfelelő gondozása és ápolása. ehhez nyújtunk néhány ötletet és tippet.

Bővebben...

5 gyógynövény amelyek hatásosak a hasnyálmirigy betegségek esetén!

Íme, öt gyógynövényes recept Maria Treben gyűjteményéből, amelyek hatásosak a hasnyálmirigy gyulladásra!

Bővebben...

A lepkeorchidea átültetése videóval!

Az orchideák gondozását és nevelését nem csak a vásárlók, de sokszor még a virágosok is alig ismerik. Ha megkérdezünk öt virágost, vagy öt szomszédot biztos, hogy legalább háromféle gondozási tanácsot kapunk.

Bővebben...

Kurkuma a konyhában és a kertben!

Hazánkban a kurkuma mint fűszernövény egyre ismertebb, ám mint dísznövény még kevesen ismerik. A kurkuma egy Dél- Kelet Ázsiából származó gumós növény, itthon sok virágboltban vágott virágként is találkozhatunk vele.

Bővebben...

Mégse olyan egészséges a paprika?

Paprika. Méregerős vagy erős méreg? Mindkettő és egyik sem. Sokkal inkább táplálkozásunk egyik ízletes és fontos eleme. Bővebben...

Szeretné tudni hogy melyik hónapban milyen kerti munkát érdemes elvégezni? Mi megmutatjuk!

Szeretné pontosan tudni melyik hónapban milyen kerti munka vár önre? Akkor kérje ingyenes éves online kerti naptárunkat!

Bővebben...

Fonott bútorok szépsége

A fonott bútorok otthonunkat egyedivé és természetesé varázsolják. Valódi otthont varázsolnak számunkra. Mitől is különleges a fonott bútor, miért lett újra hatalmas divat hazánkban?

Bővebben...

Újra divat a kandalló építés!

Egy időben úgy tűnt a kandalló kipusztulásra váró termék lett, ám az utóbbi években ismét divatba jött kandallót építtetni! Bővebben...

Így vezessük el a csapadékot a ház körül!

I. Miért fontos? A felszíni vizek elvezetése ugyanolyan lényeges műszaki feladat, mint egy ház alapozási munkái. Amennyiben egy ház alapja nem szakszerűen épül, az egész épület instabillá válik.

Bővebben...

A kerti bútorok funkciója

A különböző ülő bútorok és garnitúrák szerves részét képezik a kertünknek és környezetünknek.

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

 

A zöld tea csökkenti a magas vérnyomást!

A zöld teának számos előnyös hatása van: felgyorsítja az anyagcserét, segít csökkenteni a magas vérnyomást, sőt még a fogszuvasodás ellen is véd. Az új kutatásokból nemrég ráadásul az is kiderült, hogy javítja a memóriát és a kognitív funkciókat is.

Bővebben...

A fokhagyma tea megfázás ellen is hatásos!

A fokhagyma a magyar konyha egyik legismertebb hagymaféléje, ám azt már kevesen tudják, hogy a belőle készült tea a megfázás ellen is hatásos. Bővebben...

hírek

Kevés az akaraterőd? Válaszd a kilométerszámlálós diétát!

Fogyókúra során hiába tudjuk, hány kalóriát tartalmaz egy adott étel, a legújabb kutatási eredmények szerint nagyobb hatással van ránk, ha az étel energiatartalma mellett azt is feltüntetik, hogy a kalóriák elégetéséhez hány kilométert kellene gyalogolnunk.

Bővebben...

Készítsünk virágszörpöt!

A virágszörpök erőteljes zamatúak, kissé izzasztó hatással. Házilag, kellő gondossággal elkészített szörpünk igazán eredeti lesz, nem kell tartanunk a boltokban kapható, különböző profitnövelő csodaszerektől! Bővebben...

Szépüljünk almaecettel!

Szeretné, ha bőre haja még szebb és ragyogóbb lenne? Akkor próbálja ki az almaecetet, amely kívül belül megszépíti önt!

Bővebben...

Hamvaska az ezüst növény!

Egy gyönyörű egynyári dísznövény(senecio bicolor), amely hamvas ezüstszínű leveleivel kertünk különleges dísznövénye lesz.

Bővebben...

Parfümteszt:melyik az ön kedvenc illata?

Gondolkodott ön már azon miért pont azt az illatot választotta a parfüm vásárlás során? Cikkünkből megismerheti választásának okát.

Bővebben...

Arctisztítás házilag!

Az arcbőrt, akár csak a kezünket vagy testünk más bőrfelületeit érdemes rendszeresen megtisztítani, hiszen a szennyező és káros anyagok összegyűlnek a bőr felületén. Így az elhalt hámsejteket és a faggyút is érdemes rendszeresen eltávolítani, ezen felül a napi smink, púder és arcfesték is nyomot hagy bőrünkön. Bővebben...

A trichopilia orchideák gondozása és tartása

A Trichopilia orchideák egy kb. 30 fajból álló ephiphyta csoport, amely Közép és Dél Amerikában őshonos, és az Oncidium csoporthoz tartozik.

Bővebben...

Jamie Oliver: így termesszünk spárgát!

Jamie Oliver a világhírű szakács nem csak főzni, de kertészkedni is nagyon szeret. Most spárga termesztés fortélyait ossza meg kedves olvasóinkkal! Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!