Így takarítsuk ki a fürdőszobát

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Sajnos a fürdőszoba az egyik legkényesebb helyiség, így itt érdemes hetente többször is takarítani.

 

A fürdőszobában sok a tükör és csempe felület, ami szinte naponta koszos lesz, és a vízkő is hamar meglátszik. Érdemes felfegyverkezni több féle tisztítószerrel, kesztyűvel, és rongyokkal.

A kádat és a mosdót elég, ha naponta áttöröljük mosogatószeres vízzel, sőt ma már sok olyan speciális tisztítószer kapható, amelyeket hatásosak a kádra, csapra, sőt a csempére is.

A fémfényezőkkel és más súroló szerekkel érdemes óvatosan bánni, hiszen nem biztos, hogy minden felületre alkalmas. Ha mély karcolás keletkezik a kád felületén először finom nedves csiszoló papírral dörzsöljük át, majd csak ezután használjunk fémfényezőt. A zománcozott és porcelán mosdókat és kádakat soha nem súroljuk durva szemcsés súrolószerrel, mert mattá teszi a felületet.


A lefolyó nyílást és a túlfolyó nyílást érdemes rendszeresen megtisztítani vagy súrolókefével átsikálni, mert itt jobban megtelepednek a baktériumok. Érdemes hetente egyszer fertőtlenítőszert vagy fehérítőt beleönteni.

A zuhanykabinok oldalát töröljük át hetente egyszer ecetes ronggyal így eltávolítjuk a vízkövet és egyéb szennyeződést. A zuhanyfüggönyt áztassuk be fehérítőbe, vagy öblítsük át hetente egyszer kézzel.


A fürdőszobai csapokat is érdemes hetente áttörölni, erre a célra használjunk speciális vízkő eltávolító szert, vagy ha spórolni szeretnénk, dörzsöljük, át egy fél citrommal majd öblítsük le és töröljük szárazra.

Az aranyozott csapokat sajnos minden használat után át kell törölni, ám soha ne dörzsöljük, és ne használjunk fémfényező anyagot.

Maga a csap nyílása is lehet vízköves, így érdemes ezt is rendbe tenni. Kössünk egy ecettel vagy vízkőoldóval megöltött zacskót a csapra, majd hagyjuk rajta 10-15 percig.A csap mögött felgyülemlett szennyeződést egy tisztítószerbe mártott fogkefével tudjuk kitakarítani. A zuhanyrózsát is szedjük le hetente és áztassuk be ecetbe vagy vízkőoldóba és a végén puha kefével súroljuk át.


A vécécsészét hetente egyszer takarítsuk át jó alaposan, hiszen itt hamar elszaporodnak a baktériumok és kórokozók. Ne használjunk rendszerese fertőtlenítő vagy erős maró hatású szert, mert a felület felrepedezik tőle. Helyette inkább minden héten egyszer jó alaposan dörzsöljük át vízkőoldóval vagy ecettel. A WC kefét legalább félévente egyszer cseréljük le.


A drága tisztítószerek helyett használhatjuk a nagyi jól bevált régi tisztítószereit, mint az ecet, citrom s a szódabikarbóna.

Kérjük meg családtagjainkat, hogy minden fürdés és mosakodás után lehetőleg töröljék ki maguk után a kádat és mosdót, mert ha elhanyagoljuk a fürdőszobát és felgyülemlik a kosz már nehezebb lesz rendbe hozni.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Hortenzia gondozása és ültetése

A hortenzia Nagymamáink vidéki kertjéből sejlik fel emlékeinkben, pedig ez a fantasztikus évevő dísznövény Japánból származik.

Bővebben...

Füvesítés magról vagy gyeptégláról?

Egy nagyobb felületű füvesítéskor felmerül a kérdés melyik éri meg jobban a fűmagvetés vagy a gyeptégla. Bővebben...

Télen is hatásos a levendula illóolaj!

A levendulát már hazánkban is több helyen termesztik nagy mennyiségben, hiszen a belőle készült illóolaj, nagyon fontos kozmetikai alapanyag, de ezen kívül is számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik.

Bővebben...

10+2érdekes dolog az orchideákról, amit eddig nem tudtál!

Az orchideák még ma is a növények királyának számítanak, ám vannak olyan érdekességek, amelyekről eddig még nem hallottunk, és még különlegesebbé varázsolja ezt a növényfajt.

Bővebben...

Yucca a sivatagi túlélő!

Közép és Észak Amerika egyik leglátványosabb növénye a yucca amely ma már hazánkban is elterjedt kerti dísznövény.

Bővebben...

Télen is ültethetünk póréhagymát!

A magyar konyhában is igen kedvelt növény lett a póréhagyma. De sajnos még sem olyan ismert, mint a vörös vagy a fokhagyma, pedig ez a növény nagyon jól illik a magyar íz világhoz.

Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Így készítsünk virágágyást!

Nincs is szebb látvány nyáron egy kertben, mint egy színpompás illatos gyönyörű virágágyás, amely a szivárvány minden színében pompázik. Bővebben...

Ezek a kerti munkák várnak ránk márciusban

A március igazi szeszélyes hónap, lehet 18 fokos napsütéses idő, de akár hózápor is. Bár csábító, hogy rohanjuk a kertészetbe virágokért, még korai ültetni, viszont sok olyan kerti munka vár ránk, amelyeket márciusban kell elvégeznünk.

Bővebben...

A gyöngyvirág ültetése tavasszal

A gyöngyvirág a májusi kert legelső lakója, hiszen már május elején fellelhetjük kertünkben a hófehér bókoló gyöngyvirágokat. Akinek még nincs a kertjében gyöngyvirág, tavasszal nekifoghat a telepítésnek.

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

 

A fokhagyma tea megfázás ellen is hatásos!

A fokhagyma a magyar konyha egyik legismertebb hagymaféléje, ám azt már kevesen tudják, hogy a belőle készült tea a megfázás ellen is hatásos. Bővebben...

hírek

Így ültessünk mini fűszerkertet!

Amennyiben nem rendelkezünk kerttel, de szeretnénk saját termesztésű fűszerkertet létrehozni, ültessünk mini fűszerkertet, amely akár a konyhapulton is elfér.

Bővebben...

A tavaszi szeplő és májfolt eltüntetése!

A tavasz érkezését csalhatatlanul jelzik az előbújó szeplők és májfoltok. Mire ügyeljenek azok, akiknek bőrén ilyen festékzavarok vannak, és milyen módszerekkel halványíthatjuk a foltokat? Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!