vasárnap, 30 április 2017

Feng-shui az asztalon

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Ha úgy érezzük, a karrierünk a megszokott kerékvágásban halad, az utóbbi években a legkisebb előléptetést sem értük el, munkánk iránti lelkesedésünk már rég alábbhagyott, itt az ideje cselekedni.

… rendezzük át a munkaasztalunkat! – írja a Health24.com.

 

Nem számít, mi a foglalkozásunk és hogy milyen munkahelyi feszültségeken megyünk keresztül. Ha a következő Feng Shui tanácsokat megfogadjuk, energiaszintünk emelkedik, és még karrierünk fellendítésében is segítségünkre lehet.

 • Mindig egy egyszerű falnak háttal üljünk; győződjünk meg róla, hogy rálátunk az ajtóra és az ablakra.
 • Az asztali lámpát az asztal bal felső sarkába helyezzük el, hogy emelkedjen a fizetésünk, és ez segítsen a munkára való koncentrálásban.
 • A telefonunk a jobb kezünk ügyébe essen, hogy azok, akiket felhívunk, segítőkészebbek legyenek velünk. A balkezesek a telefonkönyvet tegyék a jobb oldalra ugyanebből az okból.
 • A balkéz környéke a "tudásterületünk", ezért minden kézikönyvet (beleértve a szótárakat, adóügyi törvénykönyveket, lexikonokat) ezen az oldalon tartsunk.
 • Ha kreatív foglalkozásunk van (újságíró vagy grafikus), az asztalunk legyen lekerekített. Ha munkánk során számításokat kell végeznünk, mint a könyvelés vagy mérnöki munka, akkor szerezzünk be négyszögletes asztalt. Még jobb, ha lekerekítettek a sarkai.
 • A négyszögletes alakú pénztárca és kézitáska is segítségünkre lesz, valószínűleg hamarabb készülünk majd el a munkánkkal, amibe belefogtunk.
 • A számítógép elsődleges, központi helyet foglaljon el asztalunk közepén, ugyanis ez az a hely, ami kihat a hírnévre és elismerésre. A számítógép mögötti falra ragasztgassunk fel olyan dolgokat, amik a törekvéseinket, céljainkat juttatják eszünkbe. Egy fotó a példaképünkről, és újságkivágás, vagy akár egy kollázs a munkánkban elérni kívánt céljainkról tökéletesen megfelelőek.
 • A sok tennivaló közepette gyakran teljesen megfeledkezünk a spirituális életünkről. Fogjunk egy szép követ, egy aprócska szobrot, vagy egy csinosan bekeretezett képet, és tegyük az asztal bal oldalára, hogy legyen, ami mindig emlékeztet az életnek eme fontos oldalára.
 • Ne zsúfoljuk tele a kedvenc fotóinkkal az asztalodat, mert elvonhatják a figyelmet. Elegendő, ha néhányat elhelyezünk közép tájt és asztal jobb sarkában.

Feng Shui-tippek:

Ásványok: az ásványok pozitívan hatnak az energiánkra, érdemes belőlük néhányat elszórtan elhelyezni az asztalunkon. Minden kristályra más jellemző:


 • Citrin: önbizalmat, optimizmust, pénzt hoz.
 • Rózsakvarc: a harmóniáért.
 • Hematit: segít a döntéshozatalban.
 • Carnelian: a motivációért.
 • Tigrisszem: növeli a kreativitást
 • Jade: helyes rálátás a dolgokra, koncentráció növelése.

Apró szobrocskák, figurák: ezeket a kulturális vagy vallási jelképeket, melyek a békesség, derű érzését nyújtják és inspirálóan hatnak ránk, szembetűnő helyre tegyük.

 • -Buddha: a békességért
 • -Istennők: a földi javakért
 • -Táncoló Shiva: energiáért
 • -Thot egyiptomi isten: bölcsességért

Vigyük be a természetet az irodánkba: a természetnek csodálatosan nyugtató hatása van a szellemre. Helyezzünk asztalunkra néhány kavicsot, tengerparton gyűjtött kagylót, madártollat vagy kisebb fadarabokat.

Saját csésze, kistányér: tegyük ki a kedvenc bögrénket, teáscsészénket vagy poharunkat. Sokkal ízlésesebb, mint az irodai porcelánbabák, és jó eséllyel feldobják majd a napunkat.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>


Égőszerelem virág ( Lychnis chalcedonica)

Az égőszerelem nevét tűzpiros virágairól kapta, hiszen olyan fantasztikusan szép piros árnyalatban pompáznak a virágok, mintha tűzben égnének.

Bővebben...

Füvesítés magról vagy gyeptégláról?

Egy nagyobb felületű füvesítéskor felmerül a kérdés melyik éri meg jobban a fűmagvetés vagy a gyeptégla. Bővebben...

A gyógynövények gyógyhatása

Amitől a kertészek frászt kapnak, az Amyria Taylor álmainak netovábbja. A hegyekben álló gyomnövényektől kerül igazán eksztázisba, amit a legtöbb ember dühösen rángat ki tövestül.

Bővebben...

Orchidea átültetése

Tisztelt Orchidea szakértő! Tavaly kezdtem az orchideát megszeretni, féltem tőle. Nagyon bevált nálunk szeretik a helyüket. kérdésem: szerintem kicsi a cserép, mert már csak a gyökerük van benne és több szárról hajt gyönyörű virágzó hajtásokat. Bővebben...

A Regel bromélia gondozása

A broméliák népes családja lenyűgöz minden növény kedvelőt, most a Regel broméliát szeretnénk bemutatni olvasóinknak.

Bővebben...

4 hagyma amely nem hiányozhat a konyhakertből!

A hagyma a magyar konyha egyik alapélelmiszere, hiszen számtalan ételbe teszünk vöröshagymát, fokhagymát vagy póréhagymát. Mivel a hagyma ára is évről évre emelkedik, érdemes elkezdeni saját konyhakertünkben termeszteni, ezt a remek zöldséget.

Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Mi alapján válasszunk növényt a kertészetben?

A legtöbb hazai kertészet március közepétől már javában árulja a 6-os, és 10 –es csomagban árult egynyári és évelő palántákat, amelyek megkönnyítik a kertész munkáját, és áruk is igen kedvező.

Bővebben...

Tavaszi talajjavítás

Ha kertünkben nem fejlődnek szépen a növények, nem hoznak elég virágot, akkor ott gond van a talaj minőségével. Nézzük hogyan is javíthatunk a kerti talaj minőségén.

Bővebben...

Indul a tavaszi kertészkedés!

Már csak két hónap és újra lehet kertészkedni. Ideje átgondolni mit is szeretnénk idén ültetni kertünkbe. Íme, néhány ötlet.

Bővebben...

A palástfű árnyékos kertbe is ültethető!

A palástfű (Alchemilla mollis) egy könnyen gondozható igénytelen évelő növény, amely könnyen szaporodik és terebélyesedik kertünkben.

Bővebben...

A bőrlevél árnyékos kert részben is szépen fejlődik

A bőrlevél (Bergenia) közismert és kedvelt évelő dísznövény, amelyet igénytelenségének és gyönyörű virágainak köszönhet.

Bővebben...

Így gondozzuk az évelő növényeket kertünkben!

Sokan úgy gondolják, hogy az évelő növényekkel nincs annyi gond, mint pl. az egynyári dísznövényekkel. Pedig az évelőknek is vannak speciális igényeik, hiszen van, amelyik a napos, míg mások csak a félárnyékos helyet viselik el.

Bővebben...

Trópusi orchideák otthonunkban!

Az orchideák egy-két extrém időjárású földrajzi területtől eltekintve - szinte az egész Földön megtalálhatók. A legnagyobb fajgazdagság azonban a trópusi és szubtrópusi területekre jellemző, és a lakásban tartható orchideák többsége is e területeken őshonos. Bővebben...

 

A kamillatea gyógyhatásai

A kamilla hazánkban sok helyen vadon is megterem, a nyár közepén tömegesen nyílnak az apró kis fehér virágok. A növény fő virágzási ideje április közepétől egészen május végéig tart, ekkor érdemes a gyógyhatású virágokat összeszedni, majd kiszárítani. Bővebben...

hírek

A zsályatea hatásos a torokgyulladás ellen!

A zsálya gyógynövényt (salvia officinalis) már évszázadok óta ismerik a gyógynövény szakértők és a természetgyógyászok, hiszen számtalan betegségre nyújt enyhülést.

Bővebben...

Mit rejt Gwyneth Paltrow konyhaszekrénye?

Ha szépségápolásról van szó, Gwyneth Paltrow nagyobb valószínűséggel nyitja ki a konyhaszekrényét, mint hogy a nagy cégek termékeihez forduljon, írja a Marie Claire. Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!