Feng-shui az asztalon

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Ha úgy érezzük, a karrierünk a megszokott kerékvágásban halad, az utóbbi években a legkisebb előléptetést sem értük el, munkánk iránti lelkesedésünk már rég alábbhagyott, itt az ideje cselekedni.

… rendezzük át a munkaasztalunkat! – írja a Health24.com.

 

Nem számít, mi a foglalkozásunk és hogy milyen munkahelyi feszültségeken megyünk keresztül. Ha a következő Feng Shui tanácsokat megfogadjuk, energiaszintünk emelkedik, és még karrierünk fellendítésében is segítségünkre lehet.

 • Mindig egy egyszerű falnak háttal üljünk; győződjünk meg róla, hogy rálátunk az ajtóra és az ablakra.
 • Az asztali lámpát az asztal bal felső sarkába helyezzük el, hogy emelkedjen a fizetésünk, és ez segítsen a munkára való koncentrálásban.
 • A telefonunk a jobb kezünk ügyébe essen, hogy azok, akiket felhívunk, segítőkészebbek legyenek velünk. A balkezesek a telefonkönyvet tegyék a jobb oldalra ugyanebből az okból.
 • A balkéz környéke a "tudásterületünk", ezért minden kézikönyvet (beleértve a szótárakat, adóügyi törvénykönyveket, lexikonokat) ezen az oldalon tartsunk.
 • Ha kreatív foglalkozásunk van (újságíró vagy grafikus), az asztalunk legyen lekerekített. Ha munkánk során számításokat kell végeznünk, mint a könyvelés vagy mérnöki munka, akkor szerezzünk be négyszögletes asztalt. Még jobb, ha lekerekítettek a sarkai.
 • A négyszögletes alakú pénztárca és kézitáska is segítségünkre lesz, valószínűleg hamarabb készülünk majd el a munkánkkal, amibe belefogtunk.
 • A számítógép elsődleges, központi helyet foglaljon el asztalunk közepén, ugyanis ez az a hely, ami kihat a hírnévre és elismerésre. A számítógép mögötti falra ragasztgassunk fel olyan dolgokat, amik a törekvéseinket, céljainkat juttatják eszünkbe. Egy fotó a példaképünkről, és újságkivágás, vagy akár egy kollázs a munkánkban elérni kívánt céljainkról tökéletesen megfelelőek.
 • A sok tennivaló közepette gyakran teljesen megfeledkezünk a spirituális életünkről. Fogjunk egy szép követ, egy aprócska szobrot, vagy egy csinosan bekeretezett képet, és tegyük az asztal bal oldalára, hogy legyen, ami mindig emlékeztet az életnek eme fontos oldalára.
 • Ne zsúfoljuk tele a kedvenc fotóinkkal az asztalodat, mert elvonhatják a figyelmet. Elegendő, ha néhányat elhelyezünk közép tájt és asztal jobb sarkában.

Feng Shui-tippek:

Ásványok: az ásványok pozitívan hatnak az energiánkra, érdemes belőlük néhányat elszórtan elhelyezni az asztalunkon. Minden kristályra más jellemző:


 • Citrin: önbizalmat, optimizmust, pénzt hoz.
 • Rózsakvarc: a harmóniáért.
 • Hematit: segít a döntéshozatalban.
 • Carnelian: a motivációért.
 • Tigrisszem: növeli a kreativitást
 • Jade: helyes rálátás a dolgokra, koncentráció növelése.

Apró szobrocskák, figurák: ezeket a kulturális vagy vallási jelképeket, melyek a békesség, derű érzését nyújtják és inspirálóan hatnak ránk, szembetűnő helyre tegyük.

 • -Buddha: a békességért
 • -Istennők: a földi javakért
 • -Táncoló Shiva: energiáért
 • -Thot egyiptomi isten: bölcsességért

Vigyük be a természetet az irodánkba: a természetnek csodálatosan nyugtató hatása van a szellemre. Helyezzünk asztalunkra néhány kavicsot, tengerparton gyűjtött kagylót, madártollat vagy kisebb fadarabokat.

Saját csésze, kistányér: tegyük ki a kedvenc bögrénket, teáscsészénket vagy poharunkat. Sokkal ízlésesebb, mint az irodai porcelánbabák, és jó eséllyel feldobják majd a napunkat.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>


Jól bírja a tűző napot a kertben a gyöngykosárka!

A gyöngykosárka (Anaphalis triplinervis) egy remekül szárítható, napfénykedvelő évelő növény, amely egyszerűen gondozható, és apró fehér virágaival júliustól-szeptemberig folyamatosan virágozva díszíti kertünket. Bővebben...

A szép kert titka a zöldtrágyázás

Egy régi ám kissé elfeledett bio kertészkedés alapja a zöldtrágyázás, amelytől a kert és a föld és a benne lakó növények új életre kelnek.

Bővebben...

Puffadás ellen fogyasszunk édesköményt!

Az édeskömény (Foeniculum vulgare)a Földközi Tenger vidékéről származó évelő gyógynövény, amely hazánkban  akár vadon is megterem.

Bővebben...

A lepkeorchidea gondozása

A lepkeorchidea(Phalaenopsis) hazánkban is egyre jobban elterjedt és ismert, de még mindig egy misztikus és különleges növény, amely igen hosszú ideig virágzik. Sokan félnek a tartásától, mert nem ismerik ezt a növényt. Bővebben...

Hogyan ültessünk broméliát? Videóval!

A broméliák évek óta egyre kedveltebb dísznövényekké válnak hazánkban is, hiszen még mindig valami titokzatos őserdei misztikum veszi körbe ezeket a nem mindennapi növényeket.

Bővebben...

Kezdjünk neki a konyhakert kialakításának!

Egy konyhakert létrehozása még a legkisebb területű kertben is megoldható, de mivel a zöldségeknek sok napfényre, tápanyagra van szüksége, alaposan meg kell választani az ágyások pontos helyét. Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Így rendezzük be az erkélyt tavasszal!

Hamarosan itt a tavasz ideje megtervezni az erkély berendezését és virágait. Még a legkisebb erkélyt is valódi oázissá varázsolhatjuk, néhány ügyes praktika segítségével.

Bővebben...

Itt az idő a tavaszi magvetésre!

Bár az ültetésnek még nincs itt az ideje a magvetést érdemes kipróbálni. Az igazi kertész számára egy vetőmag bolt maga a paradicsom. Miért érdemes bíbelődni ezekkel az apró magokkal? Bővebben...

A tavasz legszebb virága a nárcisz

A tavasz egyik legszebb virága a nárcisz, amely már márciusban megörvendezett minket a szép illatos virágokkal.

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

 

Kamillatea készítése és hatása

A kamillatea számtalan betegségre nyújt megoldás, ismerjük meg ennek a sokoldalú gyógynövénynek a jótékony hatását, és elkészítését.

Bővebben...

hírek

Tavasztól ültethetjük az articsókát kertünkbe!

Az articsóka (Cynara scolymus) nem csak egy finom zöldségnövény, de egyben egy gyönyörű fészekvirágzatú dísznövény is, amely hatalmas liláskékes virágával díszíti kertünket. Bővebben...

Málnalevél tea terhesség idejére is hatásos!

A málna az egyik legfinomabb nyári gyümölcsünk, ám a málna levélből készült tea kiemelkedő szerephez jut a népgyógyászatban.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!