kedd, 21 február 2017

Feng-shui az asztalon

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Ha úgy érezzük, a karrierünk a megszokott kerékvágásban halad, az utóbbi években a legkisebb előléptetést sem értük el, munkánk iránti lelkesedésünk már rég alábbhagyott, itt az ideje cselekedni.

… rendezzük át a munkaasztalunkat! – írja a Health24.com.

 

Nem számít, mi a foglalkozásunk és hogy milyen munkahelyi feszültségeken megyünk keresztül. Ha a következő Feng Shui tanácsokat megfogadjuk, energiaszintünk emelkedik, és még karrierünk fellendítésében is segítségünkre lehet.

 • Mindig egy egyszerű falnak háttal üljünk; győződjünk meg róla, hogy rálátunk az ajtóra és az ablakra.
 • Az asztali lámpát az asztal bal felső sarkába helyezzük el, hogy emelkedjen a fizetésünk, és ez segítsen a munkára való koncentrálásban.
 • A telefonunk a jobb kezünk ügyébe essen, hogy azok, akiket felhívunk, segítőkészebbek legyenek velünk. A balkezesek a telefonkönyvet tegyék a jobb oldalra ugyanebből az okból.
 • A balkéz környéke a "tudásterületünk", ezért minden kézikönyvet (beleértve a szótárakat, adóügyi törvénykönyveket, lexikonokat) ezen az oldalon tartsunk.
 • Ha kreatív foglalkozásunk van (újságíró vagy grafikus), az asztalunk legyen lekerekített. Ha munkánk során számításokat kell végeznünk, mint a könyvelés vagy mérnöki munka, akkor szerezzünk be négyszögletes asztalt. Még jobb, ha lekerekítettek a sarkai.
 • A négyszögletes alakú pénztárca és kézitáska is segítségünkre lesz, valószínűleg hamarabb készülünk majd el a munkánkkal, amibe belefogtunk.
 • A számítógép elsődleges, központi helyet foglaljon el asztalunk közepén, ugyanis ez az a hely, ami kihat a hírnévre és elismerésre. A számítógép mögötti falra ragasztgassunk fel olyan dolgokat, amik a törekvéseinket, céljainkat juttatják eszünkbe. Egy fotó a példaképünkről, és újságkivágás, vagy akár egy kollázs a munkánkban elérni kívánt céljainkról tökéletesen megfelelőek.
 • A sok tennivaló közepette gyakran teljesen megfeledkezünk a spirituális életünkről. Fogjunk egy szép követ, egy aprócska szobrot, vagy egy csinosan bekeretezett képet, és tegyük az asztal bal oldalára, hogy legyen, ami mindig emlékeztet az életnek eme fontos oldalára.
 • Ne zsúfoljuk tele a kedvenc fotóinkkal az asztalodat, mert elvonhatják a figyelmet. Elegendő, ha néhányat elhelyezünk közép tájt és asztal jobb sarkában.

Feng Shui-tippek:

Ásványok: az ásványok pozitívan hatnak az energiánkra, érdemes belőlük néhányat elszórtan elhelyezni az asztalunkon. Minden kristályra más jellemző:


 • Citrin: önbizalmat, optimizmust, pénzt hoz.
 • Rózsakvarc: a harmóniáért.
 • Hematit: segít a döntéshozatalban.
 • Carnelian: a motivációért.
 • Tigrisszem: növeli a kreativitást
 • Jade: helyes rálátás a dolgokra, koncentráció növelése.

Apró szobrocskák, figurák: ezeket a kulturális vagy vallási jelképeket, melyek a békesség, derű érzését nyújtják és inspirálóan hatnak ránk, szembetűnő helyre tegyük.

 • -Buddha: a békességért
 • -Istennők: a földi javakért
 • -Táncoló Shiva: energiáért
 • -Thot egyiptomi isten: bölcsességért

Vigyük be a természetet az irodánkba: a természetnek csodálatosan nyugtató hatása van a szellemre. Helyezzünk asztalunkra néhány kavicsot, tengerparton gyűjtött kagylót, madártollat vagy kisebb fadarabokat.

Saját csésze, kistányér: tegyük ki a kedvenc bögrénket, teáscsészénket vagy poharunkat. Sokkal ízlésesebb, mint az irodai porcelánbabák, és jó eséllyel feldobják majd a napunkat.

Szeretné pontosan tudni melyik hónapban milyen kerti munka vár önre? Akkor kérje ingyenes éves online kerti naptárunkat! Ehhez nem kell mást tennie, mint feliratkozni heti ingyenes kertészeti hírlevelünkre, majd aktiválni a feliratkozást, és ezek után mi elküldjük önnek ajándékba az éves online kerti naptárt! >>>>>>>>>

 

 


Fukszia a balkonok és erkélyek kedvenc növénye!

Az árnyékos kissé hűvös erkélyek, és otthonok kedvelt növénye a cserepes fukszia, amelynek a gondozása még a kezdő kertészek számára sem okoz gondot.

Bővebben...

Hogyan tüntessük el a gyomot gyepünkről?

Minden kertben nagy kérdés hogyan tüntessük áll a gyomot a fű közül úgy, hogy szép maradjon a gyepfelület. Ennek jártunk utána.

Bővebben...

Tavasszal végezzünk egy csalán tisztítókúrát!

A csalán kissé csípős stílusát már sokan megtapasztalták, pedig azok az anyagok, amelyek érintkezéskor a bőrünk alá jut, értékes hatóanyaggal rendelkeznek, ez pedig az acetilkolin és a hisztamin.

Bővebben...

Tudta ön hogy a vanília is orchidea?

Kevesen tudják, hogy a konyhában használt és nálunk is kedvelt vanília is az orchidea félék családjába tartozik. Látogassunk el a vanília eredeti élőhelyére. Bővebben...

A levegőből táplálkoznak a Tillandsiák

Igen különleges növények a Tillandsiák, amelyek a köderdők és magas hegyvidékek fáin a levegőből táplálkoznak.

Bővebben...

Így ültessünk piros díszbabot!

Szeretné erkélyét még szebbé és színesebbé varázsolni, akkor ültessen futó díszbabot, ( phaseolus coccineus) amely felfuttatható falra is.

Bővebben...

Szeretné tudni hogy melyik hónapban milyen kerti munkát érdemes elvégezni? Mi megmutatjuk!

Szeretné pontosan tudni melyik hónapban milyen kerti munka vár önre? Akkor kérje ingyenes éves online kerti naptárunkat!

Bővebben...

Újra itt a tavaszi kankalin a primula!

A tavasz egyik kedvelt cserepes virága a kankalin vagy latin nevén a primula, amelyek számtalan színben pompáznak már februártól a virágboltokban és kertészetekben!

Bővebben...

A csüngő és a gumós begónia gondozása és ültetése

A begóniák a tavaszi és nyár kert egyik legszebb és legszínesebb virágai közé tartoznak, amelyek számtalan színben és formában díszíthetik kertünket, erkélyünket, vagy teraszunkat.

Bővebben...

Vigyük be a tavaszt otthonunkba!

Februárban már egyre jobban vágyunk a melengető tavaszi napsugárra, egy kis melegségre. Szívünket és lelkünket is felmelegíti egy szép virágzó nárcisz vagy jácint látványa, illata.

Bővebben...

A tulipán ültetése gondozása

A tulipán az egyik legkedveltebb tavaszi növényük, ám sokan nem tudják, mihez kezdjenek vele elvirágzás után.

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

 

Magas vérnyomás kezelése galagonya teával

A rózsafélék családjába tartozik ez a sokoldalú gyógynövény (Crataegus), amely több mint 280 fajtát ölel fel. Bővebben...

Karcsúsító tea készítése házilag!

Aki szeretne pár kilótól tavasszal megszabadulni, próbálja ki Maria Treben karcsúsító teakeverékét, amely normalizálja súlyunkat!

Bővebben...

hírek

Orchidea ápolása otthon

Egyre többen tartanak otthon orchideát, de vajon miért szárad és hullik a növény pár napon belül? Cikkünkből megismerheti az orchidea gondozását. Bővebben...

Így teleltessük a dézsás gyümölcsfákat!

A dézsában nevelt gyümölcsfák téli védelme egy igen fontos kerti munka hiszen enélkül jövőre nem lesz szép ízletes gyümölcs a fán! Bővebben...

Akinek van, kertje termesszen saját gyógy és fűszernövényt!

Aki rendelkezik, saját kerttel megteheti, hogy egy részében gyógy és fűszernövényeket termesszen, de akár egy kisebb erkélyen is ültethetünk pár hasznos növényt.

Bővebben...

Jamie Oliver: így termesszünk spárgát!

Jamie Oliver a világhírű szakács nem csak főzni, de kertészkedni is nagyon szeret. Most spárga termesztés fortélyait ossza meg kedves olvasóinkkal! Bővebben...

Orchidea Ünnep – képzeletbeli időutazás az ókori Egyiptomban

A Gardenexpo társrendezvényén, az Orchidea Ünnepen – amely a tavalyi évhez hasonlóan a Gardenexpón belül, azonos jeggyel lesz megtekinthető – 1500 négyzetméteren csodálhatjuk meg hazai és külföldi nemesítők növényeit és kompozícióit, melyek közel 2000 virágból készültek.  

Bővebben...

Az Aloe vera növény gondozása és nevelése otthon!

Sok szobakertész fél, hogy otthonában egy Aloe vera csodanövényt gondozzon, pedig, ez a kis igényű szerény növény, tényleg nem kér sok odafigyelést é törődést tőlünk.

Bővebben...

A halványító és metélő zeller termesztése kiskertben

A zeller ( Apium graveolens) közkedvelt levélfűszer a konyhában, hiszen számtalan étel mellé felhasználhatjuk mind a levelét, mind a gumóját.

Bővebben...

Hol nevelhetünk fűszernövényt?

Egyre több háziasszony gondolja úgy, hogy a friss fűszernövény adja meg igazán az ételek ízét, és zamatát, épp ezért érdemes otthon belekezdeni a fűszernövény termesztésbe.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!