("Szalagos" legyen a massza). A gőzről levéve tovább verjük, míg ki nem hűlt (hideg vízbe állítjuk az üstöt). majd csipet sót és szitálva 25 deka réteslisztet adunk hozzá. Végül óvatosan beleöntünk 12,5 deka olvasztott, langyos vajat vagy margarint. Kizsírozott, lisztezett tepsiben ujjnyi vastagon elterítjük. és nem túl sötétre sütjük.

Még melegen tiszta konyharuhára borítjuk, és összegöngyölve hűtjük ki. Közben 3 tojás sárgáját habosra keverünk 15 deka cukorral, és gőz fölött, állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, majd habosra keverjük 10 deka olvasztott csokoládéval (vagy 3 evőkanál kakaóval), meg 25 deka vajjal, illetve margarinnal. A krém felével megkenjük a széthajtogatott tésztalapot, újra összegöngyöljük, és külsejét is krémmel vonunk be. Hideg vízbe mártott villával fatörzsszerűre recézzük. Jól behűtjük. Díszíthetjük marcipán tobozokkal. csokoládé tortadarával, csillag alakú keksszel.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!