szombat, 29 április 2017

Csíkozzuk be a falakat!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Ha úgy érzi, szeretné otthonát új ruhába öltöztetni, próbálja ki a csíkozást a falfestésnél, amely egészen különleges hatást kelt majd.

 

A csíkozás egy klasszikus festési eljárás, amely bármilyen színösszeállításban izgalmas dekoráció lesz otthonunk falain. Ha vidám otthonra vágyunk használjunk élénk színeket, ha pedig elegáns hatásra vágyunk inkább a lágyabb pasztellszíneket részesítsük előnyben. A csíkozás lényege hogy egy szín két különböző árnyalatát festjük fel a falra felváltva.

A csíkok elkészítéséhez szükségünk lesz egy alapfestékre, amelyhez 1 rész emulziós festéket, 3 rész akril lazúrmáz és 3 rész vizet keverjünk össze. Mielőtt nekivágunk a festésnek válasszuk ki a falat, amelyet szeretnénk lefesteni majd gondosan, számoljuk, ki a festék mennyiséget mielőtt bekeverjük.

Ha ezzel készen vagyunk, keressük meg a középpontot, és innen indítsuk el a festést. A csíkok még szebbek és lágyabbak lesznek, ha festés után egy ronggyal kissé átdörzsöljük. A fal tetejére különböző mintákat is varázsolhatunk sablonok segítségével, így lehet hullámos háromszögletű vagy más minta is a felső részen.

Ehhez nincs másra szükségünk, minthogy papírból kivágjunk egy sablont, majd ezt a falon végig vezetve és körberagasztva ragasztócsíkkal, hogy ne kenjük össze a fal többi részét, berajzoljuk, a körvonalakat majd minden egyes sablon helyét átfestjük. A csíkokat és színeket is így válasszuk szét, rajzoljuk, be minden egyes csík helyét majd ragasztószalaggal ragasszuk le két oldalt a falat és fessük be az adott csíkot a megfelelő színre.


A festéket kezdjük el felkenni a ragasztószalaggal lefedett részek szélénél, majd haladjunk befelé határozott ecsetvonásokkal. Mindig fentről lefelé haladjunk, majd amikor készen vagyunk, egy csíkkal a még nedves festéken jöhet a dörzstechnika.


A dörzsölést egy darab ronggyal vagy durva szivaccsal végezzük el, egyszerűen dörzsöljük, el a mázat majd óvatosan nyomogassuk rá a rongyot a festett felületre.

Ezzel a technikával számtalan különös hatást érhetünk el, a színekkel és formákkal játszadozva.

A harangvirág gondozása

A harangvirág (campanula persicifolia) egyre népszerűbb a kertbarátok körében, épp ezért nem csoda hogy évről évre újabb fajták jönnek ki a kertészetbe.

Bővebben...

Mi alapján válasszunk fűnyírót kertünkbe?

A fűnyíró gép minden kertésznek hatalmas segítséget jelent a kerti pázsit gondozásánál, ám a mai hatalmas választékban gyakran elveszünk.

Bővebben...

A fekete nadálytő gyulladáscsökkentő hatással van a sebekre!

A fekete nadálytő (Symphytum officinale) Már az ókorban is alkalmazták, mint gyógynövényt, a különböző sebek és gyulladások kezelésére. Bővebben...

Orchidea ABC

Ismerjük meg az orchideák gyönyörű színes családtagjait. Bemutatjuk az 5 legnépszerűbb orchideafajt.

Bővebben...

Havasi gyopár ma már hazánkban is kapható!

A havasi gyopárról( Leontopodium alpinum) sokan csak tv.-ben, regényekben vagy könyvekben találkoztak.

Bővebben...

Az uborka talajigénye

Az uborka azok közé a zöldségek közé tartozik, amelyek a legmagasabb igényüket támasztják a talajjal szemben, vagyis az egyik legtápanyag igényesebb zöldség. Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Itt az idő a tavaszi magvetésre!

Bár az ültetésnek még nincs itt az ideje a magvetést érdemes kipróbálni. Az igazi kertész számára egy vetőmag bolt maga a paradicsom. Miért érdemes bíbelődni ezekkel az apró magokkal? Bővebben...

Kora tavasszal nyílnak a muscarik!

A muscari vagy ismertebb nevén a gyöngyike a kora tavasszal nyíló hagymás növények közé tartozik, amelyek már márciustól kék színbe öltöztetik kertünket.

Bővebben...

Így tervezzük meg tavasszal a virágoskertet!

Ha az idén szeretnénk egy szép virágoskertet létrehozni, most érdemes elkezdeni a tervezését, és a kellékek, illetve a növény állomány beszerzését.

Bővebben...

A palástfű árnyékos kertbe is ültethető!

A palástfű (Alchemilla mollis) egy könnyen gondozható igénytelen évelő növény, amely könnyen szaporodik és terebélyesedik kertünkben.

Bővebben...

A bőrlevél árnyékos kert részben is szépen fejlődik

A bőrlevél (Bergenia) közismert és kedvelt évelő dísznövény, amelyet igénytelenségének és gyönyörű virágainak köszönhet.

Bővebben...

Így gondozzuk az évelő növényeket kertünkben!

Sokan úgy gondolják, hogy az évelő növényekkel nincs annyi gond, mint pl. az egynyári dísznövényekkel. Pedig az évelőknek is vannak speciális igényeik, hiszen van, amelyik a napos, míg mások csak a félárnyékos helyet viselik el.

Bővebben...

 

Magas vérnyomás kezelése galagonya teával

A rózsafélék családjába tartozik ez a sokoldalú gyógynövény (Crataegus), amely több mint 280 fajtát ölel fel. Bővebben...

hírek

Ültessünk dekoratív salátaágyást!

Egy kert növényei lehetnek szépek, lehetnek dekoratívak, lehetnek hasznosak, és akár ehetők is, sőt mindez egyben is. Bemutatjuk, hogyan ültessünk szép és ehető salátaágyást. Bővebben...

A gyömbér csillapítja a terhességi rosszullétet!

Kismamáknak javasoljuk, a terhességi rosszullét ellen próbálják ki a gyömbért, (zingiber officinale) mint gyógynövényt alkalmazni. Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!