Csíkozzuk be a falakat!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Ha úgy érzi, szeretné otthonát új ruhába öltöztetni, próbálja ki a csíkozást a falfestésnél, amely egészen különleges hatást kelt majd.

 

A csíkozás egy klasszikus festési eljárás, amely bármilyen színösszeállításban izgalmas dekoráció lesz otthonunk falain. Ha vidám otthonra vágyunk használjunk élénk színeket, ha pedig elegáns hatásra vágyunk inkább a lágyabb pasztellszíneket részesítsük előnyben. A csíkozás lényege hogy egy szín két különböző árnyalatát festjük fel a falra felváltva.

A csíkok elkészítéséhez szükségünk lesz egy alapfestékre, amelyhez 1 rész emulziós festéket, 3 rész akril lazúrmáz és 3 rész vizet keverjünk össze. Mielőtt nekivágunk a festésnek válasszuk ki a falat, amelyet szeretnénk lefesteni majd gondosan, számoljuk, ki a festék mennyiséget mielőtt bekeverjük.

Ha ezzel készen vagyunk, keressük meg a középpontot, és innen indítsuk el a festést. A csíkok még szebbek és lágyabbak lesznek, ha festés után egy ronggyal kissé átdörzsöljük. A fal tetejére különböző mintákat is varázsolhatunk sablonok segítségével, így lehet hullámos háromszögletű vagy más minta is a felső részen.

Ehhez nincs másra szükségünk, minthogy papírból kivágjunk egy sablont, majd ezt a falon végig vezetve és körberagasztva ragasztócsíkkal, hogy ne kenjük össze a fal többi részét, berajzoljuk, a körvonalakat majd minden egyes sablon helyét átfestjük. A csíkokat és színeket is így válasszuk szét, rajzoljuk, be minden egyes csík helyét majd ragasztószalaggal ragasszuk le két oldalt a falat és fessük be az adott csíkot a megfelelő színre.


A festéket kezdjük el felkenni a ragasztószalaggal lefedett részek szélénél, majd haladjunk befelé határozott ecsetvonásokkal. Mindig fentről lefelé haladjunk, majd amikor készen vagyunk, egy csíkkal a még nedves festéken jöhet a dörzstechnika.


A dörzsölést egy darab ronggyal vagy durva szivaccsal végezzük el, egyszerűen dörzsöljük, el a mázat majd óvatosan nyomogassuk rá a rongyot a festett felületre.

Ezzel a technikával számtalan különös hatást érhetünk el, a színekkel és formákkal játszadozva.

Akár másfél méter magasra is megnőhet a Kínai hamuvirág!

A kínai hamuvirág (Ligularia dentata) mint neve is mutatja Kínából és Japánból származik, de ma már a hazai kertészetekben is megvásárolhatjuk ezt a különleges növényt.

Bővebben...

Hogyan rakjuk le a gyepszőnyeget?

Ha nem szeretnénk, a fűmaggal bajlódni vásároljunk kész gyepszőnyeget vagy gyeptéglát. Bemutatjuk, hogy kell szakszerűen lerakni. Bővebben...

Grapefruit a gyógyító gyümölcs!

Hazánkban is egyre többen fedezik fel ennek a napsárga gyümölcsnek a gyógyító hatását. Ismerjük meg a grapefruit gyógyhatását. Bővebben...

A cattleya orchideák gondozása és ápolása

Sok kertbarát a cattleyát tartja az orchideák királynőjének, hiszen mind formájuk mind színűk az eleganciát és a szépséget tükrözik.

Bővebben...

Ahol az óriás agavék élnek

Az agavé egy gyönyörű mediterrán pozsgás növény, amely már hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. Ám eredeti élőhelyén, pl. Mexikóban ez a növény akár 4méter magasra is megnőhet.

Bővebben...

A citrusok, és citromfák gondozása

A citrusfélék a nyaralás, valamint a napsütés iránti sóvárgásunkat ébresztik fel. Fénylő narancssárga, rikító sárga és telített zöld színeikkel vidám szín kavalkádot varázsolnak asztalainkra. Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

A tavasz legszebb virága a nárcisz

A tavasz egyik legszebb virága a nárcisz, amely már márciusban megörvendezett minket a szép illatos virágokkal.

Bővebben...

Tél végi virágtenger

A latin neve, a "primus" szóból kicsinyítő képzővel ellátott "primula" azt jelenti, "első", ebből arra következtethetünk, hogy korán nyílik. Bővebben...

A leander tavaszi gondozása

Bár kicsit korán, de beköszöntött a tavasz így a leanderek is gyorsabban ébredtek fel téli álmukból. Ahhoz hogy szép dús virágzó növényt kapjunk egész nyáron most érdemes oda figyelni a gondozásra. Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

 

Torokgyulladás kezelése lándzsás útifű teával

A lándzsás útifű tea ( plantago lanceolata) számtalan betegségre nyújt enyhülést, vagy a belőle készült szirup is alkalmas pl. a torokgyulladás kezelésére. Bővebben...

hírek

Természetes szépségápolási tippek!

A boltban kapható szépségápolási termékek, gyakran több ezer forintba is kerülhetnek, pedig a konyhából, fillérekből is szépülhetünk.

Bővebben...

Ültessünk tárkony fűszernövényt a kertbe!

A tárkony (artemisia dracunculus)fűszernövény a Francia konyha egyik alap fűszere, de az utóbbi években, hazánkban is egyre többen használják a konyhában. Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!