Elkészítése: A sütőt 180 C-ra bemelegítjük. Egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát kizsírozunk, és sütőpapírral kibéleljük. 5 dkg vajat 8 dkg cukorral addig melegítünk, amíg felolvad, majd habosra keverjük. A forma aljára locsoljuk. A fél diószemekkel úgy rakjuk ki, hogy domború felük alulra kerüljön.
A maradék vajat és cukrot a tojásokkal, a mézzel, a sütőporral, a liszttel és a tejjel elektromos habverővel könnyűre, világosra verjük. A tésztát a formába kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk, és 60 percig, tűpróbáig sütjük. A formában 5 percig pihentetjük, majd a szélét meglazítva tálra borítjuk, így az alsó fele kerül felülre.
Összeállítás: 20 perc Sütés: 60 perc
Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!