Az előtér berendezése

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A legtöbb lakásban az előteret kihasználatlanul hagyják, pedig egy kis trükkel számtalan funkciója lehet ennek a térnek.

Az előtér vagy előszoba nem önálló szoba nincs funkciója így gyakran okoz, gondot mihez is kezdjünk vele. Az előtérben nem tartózkodunk rendszeresen, nem csinálunk, itt semmit csak átmegyünk egyik helyiségből a másikba, vagy itt fogadjuk a hozzánk betérő látogatókat, épp ezért funkciója sincs.

Ahhoz hogy egy előtér funkciót kapjon a legfontosabb a fény, vagyis a jó megvilágítás.

Ezt elérhetjük néhány üvegtégla segítségével, ablak, vagy egy jó megvilágítás segítségével is. A fényforrást a polcokra, képekre vagy a bútorokra irányítsuk rá.

Egy előtér máris otthonosabb lesz, ha elhelyezünk a falon néhány családi fényképet, ha van, rá hely tehetünk néhány bútort is, vagy a falakra polcokat ahol az évek alatt összegyűjtött kisebb tárgyakat helyezhetjük el. Így máris a funkció nélküli helyiség egy barátságos otthonos része lesz házunknak.


Természetesen nem szabad az előteret túlzsúfolni, hiszen itt a legfontosabb, hogy legyen elég tér a közlekedésre.

Ha lépcső húzódik, az előtérben használjuk, ki a lépcső alatti részt építsük be gardróbnak vagy tárolónak. A falakat fessük minél világosabb pasztellszínűre így tovább növelhetjük a teret.


Egy előtér lehet régi meghitt ódon hangulatú ahol a nagyi kopott komódja fogadja a látogatókat vagy lehet, modern világos elegáns vonalú ahol a hatalmas ablakok szinte szórják a fényt.


A kisebb előterekben a falakat lehet dekorálni, és néhány kép vagy festmény segítségével otthonossá varázsolhatjuk a teret, a nagyobb helyiségekben akár egy kis asztalt és néhány széket is elhelyezhetünk, ahol megpihenhetünk egy pár percre.


Fontos hogy az előtér hangulata a falak színe vagy a padló burkolata kapcsolódjon és harmonizáljon a ház többi részével, hiszen a leggyakrabban innen belátni a legtöbb szobát is.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Ligetszépe(Oenothera fruticosa)

A ligetszépe évelő dísznövény, eredetileg Észak-Amerikából származik, épp ezért jól bírja a tűző napos kertrészeket.

Bővebben...

A szép kert titka a zöldtrágyázás

Egy régi ám kissé elfeledett bio kertészkedés alapja a zöldtrágyázás, amelytől a kert és a föld és a benne lakó növények új életre kelnek.

Bővebben...

Palástfű tea a nők barátja!

Aki babát szeretne vagy készül, a terhességre szerezzen be palástfű ( alchemilla vulgaris) teát, amely nagyban segít pl.a beágyazódásánál. Bővebben...

Orchidea szaporítása otthon magról!

A trópusi orchideák különböző trükköket dobnak be hogy oda csalogassák a rovarokat, ám otthoni körülmények között nekünk magunknak kell elvégezni a porzást. Megmutatjuk hogyan! Bővebben...

Szerencsebambusz gondozása

A szerencsebambusz már évek óta hódít a Magyar virágkedvelők körében. De akinek még nem nincs, az se maradjon le, gyorsan szerezzen be egy szerencsét hozó csodanövényt.

Bővebben...

Jamie Oliver: így termesztem a paradicsomot!

Jamie Olivert szinte mindenki ismeri, ő az, aki imád főzni, de imád kertészkedni is mellette. Most a paradicsom ültetése mellé ad néhány jó tanácsot olvasóiknak! Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Kezdődhet a tavaszi magvetés!

Bár még az idő korai a kertbarátok már alig várják, hogy kiszabaduljanak a kertbe és elültethessék az első virágokat. Bővebben...

Újra itt a tavaszi kankalin a primula!

A tavasz egyik kedvelt cserepes virága a kankalin vagy latin nevén a primula, amelyek számtalan színben pompáznak már februártól a virágboltokban és kertészetekben!

Bővebben...

Tartsunk edzést tavasszal a növényeknek!

Talán furcsán hangzik a cím, de igaz a fiatal palántáknak, vagy az átteleltetett mediterrán dísznövényeknek is szüksége van edzésre.

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

 

A zsályatea mandulagyulladás ellen is hatásos

Az orvosi vagy kerti zsályát ezen túlmenően még fűszernövényként is használhatjuk. Gyulladás gátló hatásának köszönhetően elsősorban torokfájásra, kezdődő torok-, illetve mandulagyulladásra is kitűnő. Bővebben...

hírek

Fogyókúra okosan!

Könnyű elhatározni, hogy fogyni kell, de minden jóérzésű ember attól retteg, hogy a diétázás tompítja az agyműködést.

Bővebben...

A kék szín nyugtató és térnövelő hatása

A kék szín számtalan árnyalata könnyen ihletet adhat egy szoba vagy otthon berendezésénél, hiszen a különböző árnyalatok nagyon jól társíthatók egymással.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!