Karácsonyi csillag sütemény

Hozzávalók kb. 25 db-hoz: 200 g liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 80 g cukor, 1 tojás sárgája, 100 g vaj, 4 ek. sárgabarack lekvár, kb. 200 g porcukor, 1-1 ek. citrom- és céklalé és mangó-szirup.

 

Elkészítés: A lisztből, a cukorból, a vaníliás cukorból, a tojássárgájából és a vajból összegyúrt tésztából cipót formálunk, és 1 órán át a hűtőszekrényben pihentetjük.

A sütőt 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) felmelegítjük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd azonos mennyiségű sima és csóvás csillagot szúrunk ki. A csillagokat sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, kb. 8 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A simára kevert lekvárral összeragasztunk egy-egy kicsi és egy-egycsóvás csillagot.

Átszitáljuk a porcukrot, háromfelé osztjuk és az egyik részt citromlével, a másikat pedig mangó-sziruppal festjük meg. A csillagokat bevonjuk különböző színű mázzal, és hagyjuk megszáradni.

Kertészkedjünk

Így alakítsunk ki mediterrán hangulatot a kertben!

Amikor egy mediterrán kertet tervezzünk fontos, hogy ne csak növényekben gondolkodjunk, hanem egyéb kiegészítőket is vegyünk be a tervezésbe.

Bővebben...:

Fűszer és gyógynövények a kertünkben!

Aki szeretne saját felhasználásra fűszer vagy gyógynövényt legjobb, ha saját maga termeszti a kertjében.

Bővebben...:

Évelő növények

Így teleltessük az írisz hagymákat

Az íriszek a hazai kiskertekben előkelő helyet foglalnak el, és az utóbbi években egyre több nemesített változat közül válogathatunk a kertészetek polcain.

Bővebben...:

Az ezüstös pampafű ültetése és metszése

A füvek királynője is lehetne ez a hatalmas akár 2 méter magasra is megnövő pampafű (cortaderia sellone). Bővebben...:

Zöldség gyümölcs

Dobjuk fel a konyhakertet articsókával!

Ha valami új izgalmas és finom növényt keres a konyhakertbe, próbálja ki az articsókát. Az articsóka( Cynara cardunculus) nem csak finom és egészséges zöldségnövény, de egyben egy igen gyönyörű dísznövény is.

Bővebben...:

Egy különleges zöldség a kertben a rebarbara.

Hazánkban még kevesen ismerik ezt a különleges zöldséget, amely már meghódította Amerika szívét. Miért ne próbálnák ki mi is itthon?

Bővebben...:

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...:

Levendula

Így készül a levendulás limonádé!

Nyáron amikor a levendula virágzik a kertünkben, szedjük le pár szál levendulavirágot, és készítsünk egy jéghideg frissítő levendula limonádét!

Bővebben...:

Gyógyító természet: a levendula

A levendula egy mediterrán félméteres örökzöld félcserje, amely illatos és élénk lila virágairól ismert. Régen illatosítóként használták kozmetikumokba, de ma már gyógyító hatása is közismert.

Bővebben...:

Görög Zitával nyílt meg a MagyarProvence, a Levendulárium!

Örömmel jelentjük, hogy   – talán –a nyár legforróbb napján, június 21-én,– Görög Zita közreműködésével megnyílt a MagyarProvence,a Levendulárium , a Paulay Ede utca 8 szám alatt.

Bővebben...:

Nyári kert

Így varázsoljuk oázissá a verandát!

A verandának számos funkciója van egy háznál, megvéd minket az esőtől, fogadja a hozzánk érkező vendégeket. A veranda az első, amit egy látogató megpillant így érdemes gyönyörű oázissá varázsolni! Bővebben...:

A sétányrózsa gondozása és metszése!

A sétányrózsa (lantana camara) egyre népszerűbb nyári kerti dísznövény, amely kertbe vagy erkélyen dézsába ültetve is gyönyörű dísznövény. Bővebben...:

Kamélia a kertek elegáns virága!

A kamélia (Camellia) eredetileg Japánból és Kínából származik, egy gyönyörű örökzöld cserje, amely fényes sötétzöld leveleivel és lenyűgöző elegáns virágaival kápráztat el minket.

Bővebben...:

Kertészanyu kertje

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

  Salátát termeszteni a világon a legegyszerűbb dolog, hiszen elég, ha elszórunk pár magot a cserépbe, balkonládába, vagy a földbe, és egy vagy két hét múlva már szedhetjük is az ízletes, vitamindús smaragdzöld leveleket.

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok szám...

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok szám...

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok szám...

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani Bálint György és Telegdi Ágnes új könyvét : „Csodálatos állatok Varázslatos növények” címmel. Fantasztikus olvasmány, én a 3 éves fiamnak olvastam fel belőle, mivel télen együtt etettük a madarakat ,nyáron pedig közösen...

Tovább a cikkhez
Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Sajnos a jó időnek búcsút mondhatunk, így érdemes a még megmaradt fűszernövényeket is felhasználni kertünkből. Én most egy nagyon finom húsgombócot készítettem bazsalikomos fűszeres paradicsomszósszal.

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizo...

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizo...

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizo...

Nem rég olvastam egy cikket, amely arról szólt hogyan készül a bébi répa! Már ekkor elcsodálkoztam, mi az, hogy készül, hát az nem terem? Utána olvasva több cikk is leírja, miszerint a boltban kapható bébi répa a normál répából készül, vagyis a csúnya,...

Tovább a cikkhez