vasárnap, 30 április 2017

Hogyan építsünk be üvegtéglát a fürdőszobába?

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Az üvegtégla egy építőanyag, egy önálló berendezési tárgy, vagy csak díszítő elem, netán mindegyik egyben?

 

Talán ez is és az is, épp ezért ha van rá lehetőségünk építsünk be fürdőszobánkba üvegtégla falat.

Az üveggyártás több mint 2000 éves múltra tekint vissza, amelynek az alapanyag a kvarchomok az ólom és a hamuzsír, amelyet megfelelő arányban kevernek, össze majd egy közel 1500 fokos kemencében hevítenek folyósra.

Az üveg számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik, ellenáll pl. a vegyi anyagoknak, kemény, de mégis rugalmas, és sok féleképp felhasználható. A strapabíró üvegtégla 7,5-8 cm vastag üregében légüres tér, vagyis vákum található épp ezért a dupla üvegnél jóval nagyobb a hő és hangszigetelő tulajdonsága is.

Teherbíró képessége nagyon nagy acélvázzal megerősítve szinte áthatolhatatlan. Az üvegtégla fényáteresztő képessége függ a tégla gyártási eljárásától is, hiszen van matt és átlátszó felületű is. Az üvegtégla nem mai találmány ám az elmúlt időkben divatját éli az építőiparban ám előtte hamupipőke sorára ítélték és csak régi kopott bérházakban vagy kórházi folyosón találkozhattunk vele. Ma már hercegnői dicsőség jár neki és a méretek színek és formák végtelen sora várja, hogy beépítsék őket egy szép lakásba.


Még a legegyszerűbb üvegtégla is lehet izgalmas összhatású, hiszen a felülete lehet pöttyös kockás, buborékos vagy vízcseppes ma már csak a fantázia szab határt a gyártóknak. A színek skáláján sincs hiány, hiszen számtalan színben igazíthatjuk az üvegtéglát otthonunk stílusához, így kapható, sárga, sötétkék, türkiz, bordó és rózsaszín színben is.


A legismertebb és leggyakoribb méret a 20*20 cm.-es de lehet kapni 10*20-ast és 25*25 cm.-es méretben is. Az üvegtégla válaszfalnak épp úgy ideális, mint egy zuhanykabin falának vagy akár díszítő elemként is beépíthető. Főleg olyan helyiségekbe vagy fürdőszobába érdemes beépíteni ahol túl kevés a fény így a szomszédos helyiségből átszűrődik a fény.


Vannak olyan gyártók, akik egyedi méretben készítenek üvegtéglát, sőt rendelésre ma már különleges mintát is ráfestenek az üvegfelületre, ez lehet mesefigura, vagy tengeri motívum is. Jelenleg hazánkban három gyártmánnyal találkozunk az olasz, a német és a cseh téglákkal ám ez a paletta is egyre bővül.


Az üvegtéglákat speciális üvegtégla távtartókkal illesztik össze, ez hasonló, mint a csempénél a fugakeresztek. Vásárlás előtt érdemes alaposan felmérni a teret, hogy pontosan hány és mekkora üvegtéglára lesz szükség, valamint a távtartókat is be kell szerezni. Ma már nem csak sima síkfelületre, de sarokba vagy akár ívelt felületre is tehetünk üvegtéglát úgy, hogy a színeket és formákat is kombináljuk közben.

Az üvegtégla nem csak hasznos, de vele egy új izgalmas és különleges építészeti megoldást is bevihetünk otthonunkba.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Fáklyaliliom (Kniphofia hybrida)

Ez furcsa kinézetű növény, eredetileg Dél-Afrikából származik, így nem meglepő hogy jól bírja a tűző napsütést és a szárasságot. Virágai nyáron kertünkben tényleg úgy néznek, ki mintha fáklyákkal lennének kirakva az ágyások, amelyek piros tűzben égnek.

Bővebben...

Mit tegyünk, ha a gyep nem elég zöld?

Amikor a kertben a gyep nem elég zöld csak kopott kissé fakó felületet ad minden kertbarát elszomorodik. Mit tegyünk ez ellen? Cikkünkből megtudhatja.

Bővebben...

Palástfű tea a nők barátja!

Aki babát szeretne vagy készül, a terhességre szerezzen be palástfű ( alchemilla vulgaris) teát, amely nagyban segít pl.a beágyazódásánál. Bővebben...

Hol és hogyan szerezzük be az orchideákat?

Az orchidea egyes fajtái ma már nem számítanak ritkaságnak, hiszen szinte minden nagyobb kertészeti áruházban, szupermarketben és virágboltban megvásárolhatók.

Bővebben...

Szerencsebambusz gondozása

A szerencsebambusz már évek óta hódít a Magyar virágkedvelők körében. De akinek még nem nincs, az se maradjon le, gyorsan szerezzen be egy szerencsét hozó csodanövényt.

Bővebben...

Ültessünk articsókát ,mert nem csak szép de finom is!

Bár az articsóka(cynara scolymus) hazánkban nem épp elterjedt kerti és konyhai növény, vállalkozó kedvű kertészeknek mégis érdemes kipróbálni, ezt a gyönyörű és ízletes növényt, amely kertünket díszíti, és ételeinket ízletessé varázsolja. Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Így vessünk magot tavasszal!

Bár még az idő korai a kertbarátok már alig várják, hogy kiszabaduljanak a kertbe és elültethessék az első virágokat. Ám a magvetést már most is elkezdhetjük és élvezhetjük a kertészkedés minden örömét.

Bővebben...

Így kezeljük az elnyílt hagymás növényeket!

Sajnos a szép tavaszi hagymás növények elnyílnak lassan, de mihez kezdjünk velük utána? Cikkünkből megtudhatja mi a teendő, hogy jövőre is virágozzanak a hagymák.

Bővebben...

A tavasz legszebb virága a nárcisz

A tavasz egyik legszebb virága a nárcisz, amely már márciusban megörvendezett minket a szép illatos virágokkal.

Bővebben...

A palástfű árnyékos kertbe is ültethető!

A palástfű (Alchemilla mollis) egy könnyen gondozható igénytelen évelő növény, amely könnyen szaporodik és terebélyesedik kertünkben.

Bővebben...

A bőrlevél árnyékos kert részben is szépen fejlődik

A bőrlevél (Bergenia) közismert és kedvelt évelő dísznövény, amelyet igénytelenségének és gyönyörű virágainak köszönhet.

Bővebben...

Így gondozzuk az évelő növényeket kertünkben!

Sokan úgy gondolják, hogy az évelő növényekkel nincs annyi gond, mint pl. az egynyári dísznövényekkel. Pedig az évelőknek is vannak speciális igényeik, hiszen van, amelyik a napos, míg mások csak a félárnyékos helyet viselik el.

Bővebben...

 

A cickafark tea hatása

A fészkes virágúak családjába tartozik a cickafarkfű (achillea millefolium) gyógynövény amely számtalan betegségre nyújt enyhülést. Bővebben...

hírek

Hamvaska az ezüst növény!

Egy gyönyörű egynyári dísznövény(senecio bicolor), amely hamvas ezüstszínű leveleivel kertünk különleges dísznövénye lesz.

Bővebben...

Orchideás potpourri készítése

Ha otthonunkba egy romantikus illatosítót szeretnénk összeállítani, készítsük el az elegáns orchideás potpourrit!

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!