Bútorápolószerek fillérekből Nagymamáink receptje alapján!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Bemutatunk, néhány egyszerű trükköt hogyan varázsoljuk újjá az öreg kopott bútorokat, gyorsan egyszerűen és mindezt fillérekből.

Egy kopott fénytelen bútor nem a legszebb látvány otthonunkba, vagy ha egy ócska piacon meglátunk egy szép bútort ám kopottsága és fénytelensége miatt riadunk vissza a vásárlástól, jó, ha tudjuk, van megoldás. Készítsünk olcsó és egyszerű bútor fényt, amely gyorsan visszaadja az öreg asztalnak vagy széknek a csillogást és eleganciát.

Olvasszunk fel pár megmaradt régi gyertyacsonkot, és vegyünk hozzá néhány szappanmaradékot és len olajt. A két háztartási gyertyát vagy kb. 23 dkg –nak megfelelő gyertyát ¾ csésze forró vízben olvasszunk, fel majd adjuk hozzá a kisebb darabokra felvágott szappant, a ¼ csésze terpentin olajt, és végül az ¼ csésze lenmagolajt. Keverjük jól össze, sőt akár össze is rázhatjuk és öntsük bele egy tiszta csavaros üvegbe. Ezzel a keverékkel és egy puha ronggyal töröljük át időnként bútorainkat így hamar visszanyerik eredeti fényüket és csillogásukat.


A méhviasz is nagyon hatásos lehet a bútorok újra élesztésében, ma már számtalan ilyen készítmény sorakozik a boltok polcaink, de mi magunk is elkészíthetjük otthon a bútorfényt.


Vegyünk 40 dkg méhviaszt, reszeljük le, és öntsük, bele 8 dl terpentin olajba majd rázzuk össze és öntsük egy csavaros üvegbe. A keveréket hagyjuk állni egy egész éjszakán keresztül majd másnap, állítsuk az üveget egy forró vízzel teli edénybe és addig kevergessük a tartalmát, míg sűrű pasztaszerű állagot nem kap.


A bútorokat időnként érdemes átkenni lenmagolajjal, jó vastagon majd hagyjuk rajta egy hétig, hogy a fa jól beszívja az anyagot, majd egy puha ronggyal dörzsöljük át a fát. A méhviasszal bekent bútor hamar csillogó és fényes felület kap.


Sokszor látunk lestrapált használt megkopott bútort így ma már kopott nádbútort is vehetünk, fillérekért ezeket töröljük, át sós meleg vízbe áztatott szivaccsal majd fordítsuk, fel a bútort öntsük le forró vízzel és hagyjuk a napon megszáradni, így a nád összehúzódik és feszesen tart. A fűzfavesszőből készült bútorokat kenjük át több rétegben színtelen bútorfénnyel így kissé patinás külsőt kapd lenmagolajjal kevert olajfestékkel akár át is színezhetjük kedvünkre.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Olaszország szépsége a leander!

Egy hazánkban is kedvelt mediterrán növény a leander. Igen változatos színvilágával, kertünk legszebb dísze lehet. Piros, sárga, rózsaszín, vagy fehér virágai tavasztól őszig nyílnak. Bővebben...

A tavaszi füvesítést jól kell időzíteni!

Pázsitot telepíteni kertünkbe, és azt szépen gondozni, ápolni, nem egyszerű feladat, és gyakran erre csak akkor jövünk rá, amikor elkezdjük a saját kertünket kialakítani.

Bővebben...

A bazsalikom gyógyítja a megfázást és a köhögést!

A bazsalikom, mint fűszernövény hazánkban sem ismeretlen, de mint gyógynövény, kevesen használják. Pedig ez a remek gyógynövény hatásos a megfázás, a köhögés, és a migrén ellen is. Bővebben...

Orchidea átültetése

Tisztelt Orchidea szakértő! Tavaly kezdtem az orchideát megszeretni, féltem tőle. Nagyon bevált nálunk szeretik a helyüket. kérdésem: szerintem kicsi a cserép, mert már csak a gyökerük van benne és több szárról hajt gyönyörű virágzó hajtásokat. Bővebben...

Az árpa fogyasztása megszépít minket!

Egy hosszú téli időszak után szervezetünknek szüksége van vitaminokra, ásványi anyagokra, hogy szervezetünk megerősödjön. Ebben segítenek a magvak ezek közül az árpa fogyasztása.

Bővebben...

Itt a fekete paradicsom mag a kumato!

Tíz év keresztezéssel egy svájci cég, a Syngenta egy teljesen újfajta paradicsomot hozott létre, a neve kumato, magyarul fekete paradicsom.

Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

A tavasz kedvence a tulipán. Videóval.

A tavaszi virágok egyik legismertebb növénye a tulipán, amely számtalan színben és formában köszönti a tavasz első napsugarait kertünkben. Bővebben...

Ezek a kerti munkák várnak ránk márciusban

A március igazi szeszélyes hónap, lehet 18 fokos napsütéses idő, de akár hózápor is. Bár csábító, hogy rohanjuk a kertészetbe virágokért, még korai ültetni, viszont sok olyan kerti munka vár ránk, amelyeket márciusban kell elvégeznünk.

Bővebben...

Íme, a tavaszi hóvirágmező lenyűgöző szépsége! Gyönyörű fotókkal!

A tavasz első és talán legszebb virága a hóvirág, amely a még élettelen egyhangú erdő talaján, mint valami hófehér szőnyeg terül el.

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

11 tipp, hogy a tiéd legyen a környék legszebb orchideája!

Az orchideák a trópusok gyönyörű kincsei, színeik, formáik, illatuk mindenkit elbűvölnek. Az elmúlt században nemesítésüknek és laboratóriumokban történő szaporításuknak köszönhetően bárki számára elérhetővé vált ez a káprázatos növény. Ez eddig mind szép és jó, de, ugye te is jártál már úgy, hogy az ajándékba kapott orchidea soha többé nem bontott virágot, vagy, ami még rosszabb, néhány hónap múlva elpusztult. Pedig minden csak odafigyelés kérdése!

Bővebben...

 

A cickafark tea hatása

A fészkes virágúak családjába tartozik a cickafarkfű (achillea millefolium) gyógynövény amely számtalan betegségre nyújt enyhülést. Bővebben...

hírek

Tervezzünk fűszerkeretet!

Ha önnek még nincs fűszerkertje, de szeretne az idén ültetni, itt az ideje a tervezésnek. Cikkünk bemutatja, hogyan tervezzünk meg egy fűszerkertet!

Bővebben...

Spárga a kertben és az asztalon

Hazánkban még mindig nem túl elterjedt kerti és konyhai növény a spárga, pedig egy kis odafigyeléssel mi magunk is termeszthetjük kertünkben ezt a különleges növényt.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!