szombat, 29 április 2017

Bútorápolószerek fillérekből Nagymamáink receptje alapján!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Bemutatunk, néhány egyszerű trükköt hogyan varázsoljuk újjá az öreg kopott bútorokat, gyorsan egyszerűen és mindezt fillérekből.

Egy kopott fénytelen bútor nem a legszebb látvány otthonunkba, vagy ha egy ócska piacon meglátunk egy szép bútort ám kopottsága és fénytelensége miatt riadunk vissza a vásárlástól, jó, ha tudjuk, van megoldás. Készítsünk olcsó és egyszerű bútor fényt, amely gyorsan visszaadja az öreg asztalnak vagy széknek a csillogást és eleganciát.

Olvasszunk fel pár megmaradt régi gyertyacsonkot, és vegyünk hozzá néhány szappanmaradékot és len olajt. A két háztartási gyertyát vagy kb. 23 dkg –nak megfelelő gyertyát ¾ csésze forró vízben olvasszunk, fel majd adjuk hozzá a kisebb darabokra felvágott szappant, a ¼ csésze terpentin olajt, és végül az ¼ csésze lenmagolajt. Keverjük jól össze, sőt akár össze is rázhatjuk és öntsük bele egy tiszta csavaros üvegbe. Ezzel a keverékkel és egy puha ronggyal töröljük át időnként bútorainkat így hamar visszanyerik eredeti fényüket és csillogásukat.


A méhviasz is nagyon hatásos lehet a bútorok újra élesztésében, ma már számtalan ilyen készítmény sorakozik a boltok polcaink, de mi magunk is elkészíthetjük otthon a bútorfényt.


Vegyünk 40 dkg méhviaszt, reszeljük le, és öntsük, bele 8 dl terpentin olajba majd rázzuk össze és öntsük egy csavaros üvegbe. A keveréket hagyjuk állni egy egész éjszakán keresztül majd másnap, állítsuk az üveget egy forró vízzel teli edénybe és addig kevergessük a tartalmát, míg sűrű pasztaszerű állagot nem kap.


A bútorokat időnként érdemes átkenni lenmagolajjal, jó vastagon majd hagyjuk rajta egy hétig, hogy a fa jól beszívja az anyagot, majd egy puha ronggyal dörzsöljük át a fát. A méhviasszal bekent bútor hamar csillogó és fényes felület kap.


Sokszor látunk lestrapált használt megkopott bútort így ma már kopott nádbútort is vehetünk, fillérekért ezeket töröljük, át sós meleg vízbe áztatott szivaccsal majd fordítsuk, fel a bútort öntsük le forró vízzel és hagyjuk a napon megszáradni, így a nád összehúzódik és feszesen tart. A fűzfavesszőből készült bútorokat kenjük át több rétegben színtelen bútorfénnyel így kissé patinás külsőt kapd lenmagolajjal kevert olajfestékkel akár át is színezhetjük kedvünkre.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Remek talajtakaró növény az indás ínfű!

Az indás ínfű (Ajuga reptans) Európából származik, majd innen terjedt el Ázsiába és Afrikába. Gyökeret eresztő indáival hamar szétterjed a kertben, és igen gyorsan növekedésnek indul.

Bővebben...

Így vessünk fűmagot tavasszal!

Egy szépen ápolt zöld gyep, a legkisebb kertben is elfér. Akár egy méteres területre is vethetünk fűmagot. Ismerjük meg a füvesítés titkait, hogy a szomszéd fűje ne legyen zöldebb! Bővebben...

Emésztési gondokra igyunk borókabogyó teát

A boróka ( Juniperus communis) egy közkedvelt örökzöld kerti növény, de a boróka bogyó remek gyógynövény is egyben.

Bővebben...

Orchidea Ünnep – képzeletbeli időutazás az ókori Egyiptomban

A Gardenexpo társrendezvényén, az Orchidea Ünnepen – amely a tavalyi évhez hasonlóan a Gardenexpón belül, azonos jeggyel lesz megtekinthető – 1500 négyzetméteren csodálhatjuk meg hazai és külföldi nemesítők növényeit és kompozícióit, melyek közel 2000 virágból készültek.  

Bővebben...

Húsevő növények: vénusz légycsapója és a kancsóka!

Egy oroszlán, és egy növény. Tudják mi a hasonlóság közöttük? Mindkettő ragadozó. Bár ez a Vénusz légycsapója(Dionaea muscipula) nevű növény első látásra olyan, mint a többi ártalmatlan szobanövény, a látszat csal.

Bővebben...

Itt a fekete paradicsom mag a kumato!

Tíz év keresztezéssel egy svájci cég, a Syngenta egy teljesen újfajta paradicsomot hozott létre, a neve kumato, magyarul fekete paradicsom.

Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Indul a kertészeti szezon, íme a legfontosabb kerti munkák!

Véget ért a jól megérdemelt pihenés a kertészek számára, indul a tavaszi kerti szezon, irány a kert, kezdődhet a munka, ébresszük fel a természetet! A hosszú hideg és zord tél után a kertbarátok már alig várják hogy gumicsizmát és kesztyűt húzzanak, végre ismét a kertészkedés örömének hódoljanak.

Bővebben...

Tél végi virágtenger

A latin neve, a "primus" szóból kicsinyítő képzővel ellátott "primula" azt jelenti, "első", ebből arra következtethetünk, hogy korán nyílik. Bővebben...

Újra itt a tavaszi kankalin a primula!

A tavasz egyik kedvelt cserepes virága a kankalin vagy latin nevén a primula, amelyek számtalan színben pompáznak már februártól a virágboltokban és kertészetekben!

Bővebben...

A palástfű árnyékos kertbe is ültethető!

A palástfű (Alchemilla mollis) egy könnyen gondozható igénytelen évelő növény, amely könnyen szaporodik és terebélyesedik kertünkben.

Bővebben...

A bőrlevél árnyékos kert részben is szépen fejlődik

A bőrlevél (Bergenia) közismert és kedvelt évelő dísznövény, amelyet igénytelenségének és gyönyörű virágainak köszönhet.

Bővebben...

Így gondozzuk az évelő növényeket kertünkben!

Sokan úgy gondolják, hogy az évelő növényekkel nincs annyi gond, mint pl. az egynyári dísznövényekkel. Pedig az évelőknek is vannak speciális igényeik, hiszen van, amelyik a napos, míg mások csak a félárnyékos helyet viselik el.

Bővebben...

 

5 gyógytea betegségek kezelésére!

Mielőtt a gyógyszeres üveghez nyúlunk, érdemes kipróbálni a gyógyteákat, amelyek szinte minden betegségre enyhülést hoznak. Bővebben...

hírek

Gyógynövénytár: A csalán csökkenti a vércukorszintet.

Folytatódik gyógynövénytárunk, ahol most a csalánt mutatjuk be, amely többek között a magas vércukorszintet is csökkenti.

Bővebben...

A trichopilia orchideák gondozása és tartása

A Trichopilia orchideák egy kb. 30 fajból álló ephiphyta csoport, amely Közép és Dél Amerikában őshonos, és az Oncidium csoporthoz tartozik.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!