hétfő, 01 május 2017

Itt az idő rendbe tenni a kerítést a ház körül!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A nyárnak lassan már vége, de a jó időt még érdemes kihasználni egy kis ház körüli munkára!

 

Bár a kertben is akad még bőven teendő, mégis érdemes beütemezni egy kis ház körüli munkát, ideje rendbe tenni a kerítést és a falakat. Ha rendszeresen karbantartjuk a ház körüli kerítést, és egyéb építményeket megkíméljük magunkat egy nagyobb fizikai és anyagi megterheléstől.

Egy kisebb ráfordított munka és máris szebb lesz a ház környezete, sőt a különböző tárgyak élettartamát is meghosszabbíthatjuk. elég egy kis festés és mázolás és máris újjászületik a kert!

A különböző fakerítést, padokat fából készült asztalokat és székeket még most érdemes átfesteni és elvégezni a kisebb karbantartási munkákat. Ezeket a tárgyakat rendszeresen éri az eső így mindenképp olyan festéket vagy faápoló szert vásároljunk, amely megvédi ezeket a tárgyakat az időjárás viszontagságaitól. Amikor a festést végezzük, figyeljünk oda, hogy a környező növényeket ne érje kár, hiszen ezekből az erős szerekből, vagy oldószerből elég pár csepp kedvenc kerti növényünkre és máris megtörtént a baj.


A házfalat is érdemes átnézni, hiszen időnként kipotyog a vakolat, vagy a falakat összetartó habarcs ezt is érdemes ilyenkor pótolni. Ha a víz télen utat talál a téglák között a későbbi fagy könnyen még nagyobb kárt tehet a falakban így érdemes jó alaposan átnézni házunkat. Először kaparjuk ki a fal réseiből a régi meglazult habarcsot, majd nedvesítsük be a téglák közeit és egy vakolókanál segítségével vigyük fel az új réteg habarcsot.


A fakerítést is érdemes legalább kétévente egyszer átfesteni vagy egy védő réteggel bevonni, amelyek ma már számtalan divatos színben kapható így természetes közeget nyújt kertünkben a kerítés vagy a pad is. Ha a lakásban találunk egy régi kissé kopott bútort vagy kosarat egyszerűen fessük át egy színes vízálló festékkel és használjuk fel kertünkben, mint virágtartót.

De lefesthetjük az ablak kerteket, vagy a régi kerti garnitúrát is legyen szó fáról vagy fémről. Ne halogassuk évről évre ezeket a karbantartási munkákat, mert anyagilag is csak rosszabbul járhatunk.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Így teleltessük az írisz hagymákat

Az íriszek a hazai kiskertekben előkelő helyet foglalnak el, és az utóbbi években egyre több nemesített változat közül válogathatunk a kertészetek polcain.

Bővebben...

Így gondozzuk a nyári hőségben a gyepet!

Tavasszal nem kevés munkával újra teleptettük a gyepet, gondoztuk, ápoltuk, végre megjelennek a első smaragd zöld fűszálak, ám ekkor beköszönt az igazi nyári kánikula és a fű szép lassan száradni és sárgulni kezd.

Bővebben...

A gyógynövények gyógyhatása

Amitől a kertészek frászt kapnak, az Amyria Taylor álmainak netovábbja. A hegyekben álló gyomnövényektől kerül igazán eksztázisba, amit a legtöbb ember dühösen rángat ki tövestül.

Bővebben...

Az orchidea öntözése és gondozása

Az orchidea öntözése mindig is kérdésként merül fel a szobakertészek körében. Most megmutatjuk, hogyan kell helyesen öntözni az orchideákat! Bővebben...

A levegőből táplálkoznak a Tillandsiák

Igen különleges növények a Tillandsiák, amelyek a köderdők és magas hegyvidékek fáin a levegőből táplálkoznak.

Bővebben...

Így teleltessük a dézsás gyümölcsfákat!

A dézsában nevelt gyümölcsfák téli védelme egy igen fontos kerti munka hiszen enélkül jövőre nem lesz szép ízletes gyümölcs a fán! Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Itt az idő a tavaszi magvetésre!

Bár az ültetésnek még nincs itt az ideje a magvetést érdemes kipróbálni. Az igazi kertész számára egy vetőmag bolt maga a paradicsom. Miért érdemes bíbelődni ezekkel az apró magokkal? Bővebben...

Ültessünk kőedénybe növényeket!

A kőedénybe ültetett növény kompozíciók nem csak mutatósak, de kissé rusztikus hangulatot is kölcsönöznek kertünknek. Kőből készült virágtartót ma már az összes nagy barkácsáruház kínál, és bár áruk elég magas, élettartamuk miatt érdemes ezekbe a virágtartókba beruházni.

Bővebben...

Kora tavasszal nyílnak a muscarik!

A muscari vagy ismertebb nevén a gyöngyike a kora tavasszal nyíló hagymás növények közé tartozik, amelyek már márciustól kék színbe öltöztetik kertünket.

Bővebben...

A palástfű árnyékos kertbe is ültethető!

A palástfű (Alchemilla mollis) egy könnyen gondozható igénytelen évelő növény, amely könnyen szaporodik és terebélyesedik kertünkben.

Bővebben...

A bőrlevél árnyékos kert részben is szépen fejlődik

A bőrlevél (Bergenia) közismert és kedvelt évelő dísznövény, amelyet igénytelenségének és gyönyörű virágainak köszönhet.

Bővebben...

Így gondozzuk az évelő növényeket kertünkben!

Sokan úgy gondolják, hogy az évelő növényekkel nincs annyi gond, mint pl. az egynyári dísznövényekkel. Pedig az évelőknek is vannak speciális igényeik, hiszen van, amelyik a napos, míg mások csak a félárnyékos helyet viselik el.

Bővebben...

 

A fokhagyma tea megfázás ellen is hatásos!

A fokhagyma a magyar konyha egyik legismertebb hagymaféléje, ám azt már kevesen tudják, hogy a belőle készült tea a megfázás ellen is hatásos. Bővebben...

hírek

Tavaszi fáradtság ellen szedjünk ginsenget!

A Távol Keleten Ázsiában, Kínában több mint 5000 éve ismerik és használják a ginsenget, mint az élet gyökerét. Bővebben...

Pattanás eltüntetése? Itt a kókuszdió olaj!

Egy természetes anyag, a laurilsav, mely megtalálható mind a kókuszdióban, mind az emberi anyatejben, bevethető a pattanások kezelésében – a kutatási eredmény a San Diego-i Egyetem biomérnök-hallgatójának munkáját dícséri.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!