Itt az idő rendbe tenni a kerítést a ház körül!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A nyárnak lassan már vége, de a jó időt még érdemes kihasználni egy kis ház körüli munkára!

 

Bár a kertben is akad még bőven teendő, mégis érdemes beütemezni egy kis ház körüli munkát, ideje rendbe tenni a kerítést és a falakat. Ha rendszeresen karbantartjuk a ház körüli kerítést, és egyéb építményeket megkíméljük magunkat egy nagyobb fizikai és anyagi megterheléstől.

Egy kisebb ráfordított munka és máris szebb lesz a ház környezete, sőt a különböző tárgyak élettartamát is meghosszabbíthatjuk. elég egy kis festés és mázolás és máris újjászületik a kert!

A különböző fakerítést, padokat fából készült asztalokat és székeket még most érdemes átfesteni és elvégezni a kisebb karbantartási munkákat. Ezeket a tárgyakat rendszeresen éri az eső így mindenképp olyan festéket vagy faápoló szert vásároljunk, amely megvédi ezeket a tárgyakat az időjárás viszontagságaitól. Amikor a festést végezzük, figyeljünk oda, hogy a környező növényeket ne érje kár, hiszen ezekből az erős szerekből, vagy oldószerből elég pár csepp kedvenc kerti növényünkre és máris megtörtént a baj.


A házfalat is érdemes átnézni, hiszen időnként kipotyog a vakolat, vagy a falakat összetartó habarcs ezt is érdemes ilyenkor pótolni. Ha a víz télen utat talál a téglák között a későbbi fagy könnyen még nagyobb kárt tehet a falakban így érdemes jó alaposan átnézni házunkat. Először kaparjuk ki a fal réseiből a régi meglazult habarcsot, majd nedvesítsük be a téglák közeit és egy vakolókanál segítségével vigyük fel az új réteg habarcsot.


A fakerítést is érdemes legalább kétévente egyszer átfesteni vagy egy védő réteggel bevonni, amelyek ma már számtalan divatos színben kapható így természetes közeget nyújt kertünkben a kerítés vagy a pad is. Ha a lakásban találunk egy régi kissé kopott bútort vagy kosarat egyszerűen fessük át egy színes vízálló festékkel és használjuk fel kertünkben, mint virágtartót.

De lefesthetjük az ablak kerteket, vagy a régi kerti garnitúrát is legyen szó fáról vagy fémről. Ne halogassuk évről évre ezeket a karbantartási munkákat, mert anyagilag is csak rosszabbul járhatunk.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Napos sziklakertbe ültessünk Tengerparti pázsitszegfűt!

A tengerparti pázsitszegfű (Armeria martima) egyetlen kertből sem hiányozhat, vidám színű kerek virágfejei, a pázsitszerű párnákon szinte lebegnek.

Bővebben...

Mihez kezdjünk, ha gyors zöld felületű fűre van szükségünk? A megoldás a gyepszőnyeg!

Ha a füvet saját kezűleg vetjük el, és gondozzuk, bizony igen sokáig kell várnunk, hogy egyenletes szép pázsit legyen belőle. Bővebben...

Főzzünk gyógyteát a kertből! Megfázás elleni praktikák

A téli megfázásos náthás időszakban jól esik egy pohár forró gyógytea, főleg ha a tea alapanyagait kertünkből szedjük össze!

Bővebben...

A pillekosbor orchidea gondozása és ápolása

A pillekosbor orchidea ( Phalaenopsis) közismertebb nevén a lepkeorchidea nemzettség tagjai a Fülöp Szigetekről származnak, ahol az esőerdőkben a fák tetején élnek.

Bővebben...

Mogyoró a kertünkben

Kevés olyan ember van, aki nem szereti a mogyorót akár sósan akár sótlanul. Ám ha igazán finom mogyorót szeretnénk ősszel szüretelni, a hobbi kertésznek érdemes saját mogyorót termeszteni a kis kertben. Bővebben...

Nagymama konyhája:A cukkini+recept!

Most induló cikksorozatunkban a kertbe ültethető zöldségeket és gyümölcsöket mutatjuk, be, mint pl. az ültetést gondozást és hozzá néhány fantasztikus receptet is. A sorozat első része a cukkini. Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Ezek a kerti munkák várnak ránk márciusban

A március igazi szeszélyes hónap, lehet 18 fokos napsütéses idő, de akár hózápor is. Bár csábító, hogy rohanjuk a kertészetbe virágokért, még korai ültetni, viszont sok olyan kerti munka vár ránk, amelyeket márciusban kell elvégeznünk.

Bővebben...

A leander tavaszi gondozása

Bár kicsit korán, de beköszöntött a tavasz így a leanderek is gyorsabban ébredtek fel téli álmukból. Ahhoz hogy szép dús virágzó növényt kapjunk egész nyáron most érdemes oda figyelni a gondozásra. Bővebben...

A tulipán ültetése gondozása

A tulipán az egyik legkedveltebb tavaszi növényük, ám sokan nem tudják, mihez kezdjenek vele elvirágzás után.

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

 

Magas vérnyomás kezelése galagonya teával

A rózsafélék családjába tartozik ez a sokoldalú gyógynövény (Crataegus), amely több mint 280 fajtát ölel fel. Bővebben...

hírek

Az édeskömény felhasználása

Felhasználás: Jól illik a halakhoz (elsősorban makréla, lazac, hering) - roston sütve szórjunk a parázsra a növényből, magokból.

Bővebben...

Rossz memória = sikertelen fogyókúra?

Ha minden törekvésünk ellenére sem tudunk kitartani diétánk mellett, talán a memóriánkkal lehet baj. A kutatók több tulajdonságot, köztük a memória egyik típusát is összefüggésbe hozták azzal, mennyire képesek a fogyókúrázók ragaszkodni szándékukhoz. Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!