vasárnap, 30 április 2017

A vízkő eltávolítás praktikái!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Köztudott, hogy Magyarország nagy részén kemény a víz, amit a magas karbonát tartalom okoz.

Háziasszonyok mindennapjait keseríti meg, amikor a vízben, oldott állapotban jelen lévő kalcium, magnézium és só kicsapódik vízkő formájában, és csúfítja el a kádat, a csempét, és rakódik le a mosógépben, bojlerekben. A tisztítószerek gyártói tucat számra kínálnak a probléma megoldására hatékony „fegyvereket”, azonban azt kevesen tudják, hogy ezek a szerek gyakran magát a csempét is károsítják, foltokat, elszíneződéseket okoznak.

 

Zuhanyzások után rendszeresen megjelennek apró vízfoltok a csempéken, azonban ezeket nem elegendő letörölni, mert a vízkő ennek ellenére még így okoz foltokat, elszíneződéseket. Mielőtt azonban minden háziasszony elkeseredne, hiszen megállapítottuk, hogy a vízkő így is úgyis megjelenik, a reklámozott tisztítószerek pedig még jobban károsítják a csempét, íme, néhány filléres hozzávalóból, házilag is gyártható csodafegyver:

Ecet:

Nincs olyan háztartás, ahol ne lenne otthon legalább egy üveg ecet.

Most kiderül, hogy az ecetet nem csak főzésnél lehet hasznosítani, hanem bizony a fürdőszobában is. Szivaccsal, a vízkővel beborított felületre vigyünk fel 20%-os hígítatlan ecetet, majd alaposan súroljuk át. Várjunk 10 percet, hogy az ecet kifejthesse „jótékony” hatását, majd mossuk le bő vízzel. Az eredmény azonnal látható lesz. Újra visszakapjuk a csillogó csempénket. Természetesen az ecet nem csak ezek megtisztításánál alkalmazható, hanem kerámia felületeken, csapon, zuhanyfejen, stb.

Citromsav és gyümölcsecet:

3 evőkanál citromsavat oldjunk fel fél liter gyümölcsecetben. A legegyszerűbb, ha ezt beletöltjük egy szórófejes palackba és így fújjuk be vele a csempét, a vízköves felületeket. Ezt a szert lehet alkalmazni vízforralókban, kávéfőzőben lerakódott vízkő feloldására is. A citromsavas és gyümölcsecetes elegyet egyszerűen csak bele kell önteni ezeknek a készülékeknek a tartályába, és felforralni. A művelet után pedig tiszta vízzel átmosni a forralót.


Ammónia:

A vízkő elleni harcban az ecet mellett kiválló fegyver az ammónia is. Háromnegyed pohárnyi ammóniát el kell keverni fél liter vízzel, és mindezt követően egy szivaccsal áttörölni a vízköves felületet. Néhány percig hagyjuk rajta, majd mossuk le bő vízzel.

Kedves Háziasszonyok! Ne keseredjenek el. Néhány forintból, rövid időn belül, újra, csillogó fürdőszobájuk lehet. Próbálják ki a házi szereket, és gondoskodjanak a megelőzésről is. Időnként tisztítsák át a csempéket, háztartási eszközöket ecettel. …és a Vízkő eltűnik!!!

forrás: www.noinetcafe.hu

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Páfrányok a kertünkben

Megszokott látvány a hazai kertekben a gyönyörű üde zöld levelű kerti páfrány, amely kecses leveleivel, mutatós díszé válik.

Bővebben...

Ültessünk fehér here magot a fű közé!

A fehér here nagyon jó hatással van a gyepre, mert megköti a talajban nitrogént, ami a legfontosabb tápanyag a fűnek. Bővebben...

Gyógynövények a Parkinson-kór kezelésére

Néhány kínai szer, mint a kampós gyógynövény, a gyökérkivonat és a fakéreg segíthetnek a Parkinson-kór és az irritábilis bél-szindróma kezelésében. Bővebben...

Orchidea átültetése

Tisztelt Orchidea szakértő! Tavaly kezdtem az orchideát megszeretni, féltem tőle. Nagyon bevált nálunk szeretik a helyüket. kérdésem: szerintem kicsi a cserép, mert már csak a gyökerük van benne és több szárról hajt gyönyörű virágzó hajtásokat. Bővebben...

A levegőből táplálkoznak a Tillandsiák

Igen különleges növények a Tillandsiák, amelyek a köderdők és magas hegyvidékek fáin a levegőből táplálkoznak.

Bővebben...

Póréhagyma a konyhában és a kertben!

A magyar konyhában is igen kedvelt növény lett a póréhagyma. De sajnos még sem olyan ismert, mint a vörös vagy a fokhagyma, pedig ez a növény nagyon jól illik a magyar íz világhoz. Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Újra itt a tavaszi kankalin a primula!

A tavasz egyik kedvelt cserepes virága a kankalin vagy latin nevén a primula, amelyek számtalan színben pompáznak már februártól a virágboltokban és kertészetekben!

Bővebben...

Kora tavasszal nyílnak a muscarik!

A muscari vagy ismertebb nevén a gyöngyike a kora tavasszal nyíló hagymás növények közé tartozik, amelyek már márciustól kék színbe öltöztetik kertünket.

Bővebben...

Most ültessünk liliomot! (Videó)

A liliomok régóta a kert legkecsesebb virágai, amelyek a szivárvány minden színében tündökölnek kertünkben! Bővebben...

A palástfű árnyékos kertbe is ültethető!

A palástfű (Alchemilla mollis) egy könnyen gondozható igénytelen évelő növény, amely könnyen szaporodik és terebélyesedik kertünkben.

Bővebben...

A bőrlevél árnyékos kert részben is szépen fejlődik

A bőrlevél (Bergenia) közismert és kedvelt évelő dísznövény, amelyet igénytelenségének és gyönyörű virágainak köszönhet.

Bővebben...

Így gondozzuk az évelő növényeket kertünkben!

Sokan úgy gondolják, hogy az évelő növényekkel nincs annyi gond, mint pl. az egynyári dísznövényekkel. Pedig az évelőknek is vannak speciális igényeik, hiszen van, amelyik a napos, míg mások csak a félárnyékos helyet viselik el.

Bővebben...

Megmutatjuk a legszebb képeket a tavaszi orchidea kiállításról

A hétvégén mi is ellátogattunk a Vajdahunyadvárban megrendezésre kerülő tavaszi orchidea kiállításra.  Érdemes volt kivárni a hosszú sort, a bejáratnál, mert az orchideák szépsége szemkápráztató volt. Aki esetleg lemaradt a kiállításról, nézze meg ezeket a gyönyörű fotókat, amelyek a kiállítás egy részét mutatják be:

Bővebben...

 

A zsályatea mandulagyulladás ellen is hatásos

Az orvosi vagy kerti zsályát ezen túlmenően még fűszernövényként is használhatjuk. Gyulladás gátló hatásának köszönhetően elsősorban torokfájásra, kezdődő torok-, illetve mandulagyulladásra is kitűnő. Bővebben...

hírek

Ízletes gyümölcs a ribiszke

A ribiszke egy valódi vitaminbomba kertünkben, amely könnyen gondozható kedvencé válik. Ribiszkéből választhatunk pirosat vagy sárgát, vagy feketét, bármelyikből érdemes a kert egyik szegletébe ültetni.

Bővebben...

Hajápolás almaecet segítségével

Ecetet a hajra? Igen! Bemutatunk négy egyszerű gyors és hatásos almaecetes hajöblítő elkészítését.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!