A vízkő eltávolítás praktikái!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Köztudott, hogy Magyarország nagy részén kemény a víz, amit a magas karbonát tartalom okoz.

Háziasszonyok mindennapjait keseríti meg, amikor a vízben, oldott állapotban jelen lévő kalcium, magnézium és só kicsapódik vízkő formájában, és csúfítja el a kádat, a csempét, és rakódik le a mosógépben, bojlerekben. A tisztítószerek gyártói tucat számra kínálnak a probléma megoldására hatékony „fegyvereket”, azonban azt kevesen tudják, hogy ezek a szerek gyakran magát a csempét is károsítják, foltokat, elszíneződéseket okoznak.

 

Zuhanyzások után rendszeresen megjelennek apró vízfoltok a csempéken, azonban ezeket nem elegendő letörölni, mert a vízkő ennek ellenére még így okoz foltokat, elszíneződéseket. Mielőtt azonban minden háziasszony elkeseredne, hiszen megállapítottuk, hogy a vízkő így is úgyis megjelenik, a reklámozott tisztítószerek pedig még jobban károsítják a csempét, íme, néhány filléres hozzávalóból, házilag is gyártható csodafegyver:

Ecet:

Nincs olyan háztartás, ahol ne lenne otthon legalább egy üveg ecet.

Most kiderül, hogy az ecetet nem csak főzésnél lehet hasznosítani, hanem bizony a fürdőszobában is. Szivaccsal, a vízkővel beborított felületre vigyünk fel 20%-os hígítatlan ecetet, majd alaposan súroljuk át. Várjunk 10 percet, hogy az ecet kifejthesse „jótékony” hatását, majd mossuk le bő vízzel. Az eredmény azonnal látható lesz. Újra visszakapjuk a csillogó csempénket. Természetesen az ecet nem csak ezek megtisztításánál alkalmazható, hanem kerámia felületeken, csapon, zuhanyfejen, stb.

Citromsav és gyümölcsecet:

3 evőkanál citromsavat oldjunk fel fél liter gyümölcsecetben. A legegyszerűbb, ha ezt beletöltjük egy szórófejes palackba és így fújjuk be vele a csempét, a vízköves felületeket. Ezt a szert lehet alkalmazni vízforralókban, kávéfőzőben lerakódott vízkő feloldására is. A citromsavas és gyümölcsecetes elegyet egyszerűen csak bele kell önteni ezeknek a készülékeknek a tartályába, és felforralni. A művelet után pedig tiszta vízzel átmosni a forralót.


Ammónia:

A vízkő elleni harcban az ecet mellett kiválló fegyver az ammónia is. Háromnegyed pohárnyi ammóniát el kell keverni fél liter vízzel, és mindezt követően egy szivaccsal áttörölni a vízköves felületet. Néhány percig hagyjuk rajta, majd mossuk le bő vízzel.

Kedves Háziasszonyok! Ne keseredjenek el. Néhány forintból, rövid időn belül, újra, csillogó fürdőszobájuk lehet. Próbálják ki a házi szereket, és gondoskodjanak a megelőzésről is. Időnként tisztítsák át a csempéket, háztartási eszközöket ecettel. …és a Vízkő eltűnik!!!

forrás: www.noinetcafe.hu

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

A kertek tűzvirága a kánna!

A kertbarátok egyik kedvenc növénye a kánna, mivel hatalmas piros és színes virágával a legjobb tömeg és színhatás érhető el a növénnyel. Bővebben...

Gyep, ami nem fűből áll?

Szeretne egy szép egybefüggő zöld területet, ami nem fűből áll? Itt a megoldás! Bővebben...

A rozmaring javítja a látást is!

Az ősi ázsiai és a korai európai kultúrákban széles körben használt gyógynövények egyre nagyobb figyelmet kapnak az utóbbi években a nyugati orvoslásban.

Bővebben...

Orchidea Kérdezz, felelek!

15 kérdés-15 válasz az orchideák gondozásával és tartásával kapcsolatban. Összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket, és válaszokat, amelyek hasznosak lehetnek az orchideák gondozásánál.

Bővebben...

Húsevő növények gondozása és tartása

A húsevő növények kifejezés egy egész növény csoportot jelent, több száz fajtával, méghozzá olyan növények csoportját, amelyek a hagyományostól eltérően állati fehérjékkel táplálkoznak.

Bővebben...

Eljött a burgonya betakarítás ideje! Videóval!

A tavasszal és nyáron szorgoskodó kertész most nyeri el munkája jutalmát, hiszen be lehet takarítani a zöldségeket, gyümölcsöket többek között a burgonyát is!

Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Készüljünk a tavaszra kertünkben is!

Már csak pár hét és beköszönt a tavasz, Itt az ideje elkezdeni beszerezni a szükséges kellékeket, hogy ne az utolsó pillanatban kapkodjunk.

Bővebben...

A tavasz legszebb virága a nárcisz

A tavasz egyik legszebb virága a nárcisz, amely már márciusban megörvendezett minket a szép illatos virágokkal.

Bővebben...

A leander tavaszi gondozása

Bár kicsit korán, de beköszöntött a tavasz így a leanderek is gyorsabban ébredtek fel téli álmukból. Ahhoz hogy szép dús virágzó növényt kapjunk egész nyáron most érdemes oda figyelni a gondozásra. Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

 

A zsályatea mandulagyulladás ellen is hatásos

Az orvosi vagy kerti zsályát ezen túlmenően még fűszernövényként is használhatjuk. Gyulladás gátló hatásának köszönhetően elsősorban torokfájásra, kezdődő torok-, illetve mandulagyulladásra is kitűnő. Bővebben...

hírek

Hogyan gondozzuk a szobanövényeinket, ha nyaralni megyünk?

Hamarosan eljön a nyaralás ideje, amikor is a család elutazik egy, vagy két hétre. A legtöbben ekkor megkérik egy közeli ismerősüket, vagy családtagokat, hogy amíg ők nyaralnak, néha ugorjon fel a lakásba, és locsolja meg a növényeket.

Bővebben...

Az aloe vera három legfontosabb tulajdonsága!

Az aloe vera gél számtalan jó tulajdonsággal bír, és hatással van szervezetünkre, ám ezek közül három kiemelkedő tulajdonsága is van, amelyekkel érdemes közelebbről is megismerkedni! Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!