kedd, 21 február 2017

Hogyan teremtsünk otthonunkban romantikus kerti hangulatot?

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

Demeter Mónika belsőépítész megbízója olyan különleges otthonra vágyott, mely minden részletében eltér a szokványostól. Az volt ugyanis az álma, hogy egy romantikus „kertben” éljen. Adott volt tehát a tervezési koncepció alapja…

 


Rengeteg terméskő és kovácsoltvas teremt romantikus hangulatot

Így tehát természetesen arra törekedtek, hogy egy lakás kényelmét és egy kert érzetét ötvözzék – mindezt egy 4x15 méteres térben megvalósítva. Olyan anyagokat, megoldásokat alkalmaztak, melyek leginkább a kültérre jellemzőek: a belső falakon használt kültéri vakolat, a beltérre került kerti kandeláber és falilámpák, valamint a falakra játékosan felfutó kőburkolat mind-mind a külső tér és a kert hangulatát érzékelteti.

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítészKert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

 

A színes ólomüvegen átszűrődő világosság, kiegészülve a falilámpák és a falfülkék fényével, meghitt hangulatot teremt a családi vacsorákhoz

A konyhát és az étkezőt elválasztó
íves pult nem csupán szeparál, de teázáshoz, gyors reggelikhez is ideális

A lakótér központjában a tágas étkező kapott helyet, melyet a nappalitól egy kőburkolatos parapetfal, a konyhától pedig légies pengefalak határolnak el. A három térfunkciót a hangsúlyos terméskő burkolatváltások fokozzák, egyben kanyargó kerti utat szimbolizálnak. A méretes kovácsoltvas étkezőgarnitúra egy kerti garnitúrára hajaz, s persze a fölé lógatott csillár is tökéletesen illeszkedik az enteriőrbe. Az étkezőasztal mögött elhelyezkedő vakablak (mely nevét meghazudtolva kellemes fényt sugároz a színes ólomüveg betéten keresztül) olyan érzést kelt, mintha a kertben egy ablak előtt üldögélnénk.

 

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

 

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

 

Az étkező díszablakának ólomüveg betétei visszaköszönnek a konyhaajtókon.
Az ólomüvegek mintája pedig a kovácsoltvas motívumait követi, így a különböző dekorációs elemek összhangot teremtenek

A nagyméretű U alakú konyha kényelmes munkavégzést tesz lehetővé, az itt tevékenykedő nem érzi elvágva magát a társaságtól, hiszen csupán egy karnyújtásnyira van az étkező, s a nappaliba is gond nélkül átlátni. A sötétbarna konyhabútor rengeteg tárolóhelyet ad, s mivel e helyiség két ablakot is kapott, természetes fényben sincs hiány.

 

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

A kővel burkolt íves fal fülkéiben parányi lámpák öltöztetik sejtelmes
fénybe a „virágágyás” növényeit

Az egyébként nehezen kihasználható sarokba terméskővel burkolt kis tavacska került,
melybe lágy vízesés csörgedez.


A nappalit az étkezőtől elválasztó íves parapetfal tövében igazi virágoskert virít. A falakba integrált, kovácsoltvas ráccsal lezárt világító ablakfülkék is romantikus kerti hangulatot kölcsönöznek. S mert mi más is koronázhatná meg a látványt, mint az éltető víz: a nappali hegyesszögű sarkában ideális helyre lelt a növényekkel körülölelt kis tavacska, melybe lágy vízesés csörgedez.

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

 

A rengeteg növény, a kültéri kandeláber és a virágmintás kovácsoltvas kiegészítők kertet varázsolnak a nappali-étkezőből

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

Kényelmes ülőgarnitúra uralkodik a nappaliban, ahonnan szinte az egész lakás belátható

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

Az aljzaton kanyargó terméskő a kerti utat szimbolizálja, a falakra felfutva finoman összeköti, egyensúlyba hozza a fal- és az aljzatburkolatokat

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítészKert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

A sötétbarnára pácolt egyedi bejárati ajtó nagyobbrészt üveg, így nem csoda,
hogy az előszoba fürdik a fényben

A fürdő padlója és falai ugyanazt a burkolatot kapták.
A mosdószekrény fala rejti egyúttal a wc-t

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

A megszokott vízszintestől eltérő függőleges dekorcsík megbolondítja az összhatást

Forrás: Otthonteremto.hu

Szeretné pontosan tudni melyik hónapban milyen kerti munka vár önre? Akkor kérje ingyenes éves online kerti naptárunkat! Ehhez nem kell mást tennie, mint feliratkozni heti ingyenes kertészeti hírlevelünkre, majd aktiválni a feliratkozást, és ezek után mi elküldjük önnek ajándékba az éves online kerti naptárt! >>>>>>>>>

 

 

Ültessünk kertünkbe salamonpecsét virágot.

Az árnyas hűs kertek egyik kedvelt lakója a salamonpecsét virág (polygonatum hybridum), amely akár 1 méter magasra is megnőhet.

Bővebben...

Mit tegyünk, ha a gyep nem elég zöld?

Amikor a kertben a gyep nem elég zöld csak kopott kissé fakó felületet ad minden kertbarát elszomorodik. Mit tegyünk ez ellen? Cikkünkből megtudhatja.

Bővebben...

Az orbáncfű gyógynövény jótékony hatásai

Az orbáncfű gyógynövény vagy a belőle készült tea számtalan betegségre nyújt enyhülést és gyógyulást. Bővebben...

A lepkeorchidea gondozása

A lepkeorchidea(Phalaenopsis) hazánkban is egyre jobban elterjedt és ismert, de még mindig egy misztikus és különleges növény, amely igen hosszú ideig virágzik. Sokan félnek a tartásától, mert nem ismerik ezt a növényt. Bővebben...

A trópusi őserdő különleges növényei

Ahogy maga a dzsungel, úgy lakói is különlegesek. Ismerjük meg az őserdő egyedi növény világát.

Bővebben...

Ültessünk magról avokádót!

Ezt a különleges egzotikus növényt (persea americana)nálunk ritkán lehet megvásárolni, így magunknak kell magról felnevelni. Bemutatjuk, hogyan lehet magról avokádót nevelni egyszerűen, otthonunkban!

Bővebben...

Szeretné tudni hogy melyik hónapban milyen kerti munkát érdemes elvégezni? Mi megmutatjuk!

Szeretné pontosan tudni melyik hónapban milyen kerti munka vár önre? Akkor kérje ingyenes éves online kerti naptárunkat!

Bővebben...

Kora tavasszal nyílnak a muscarik!

A muscari vagy ismertebb nevén a gyöngyike a kora tavasszal nyíló hagymás növények közé tartozik, amelyek már márciustól kék színbe öltöztetik kertünket.

Bővebben...

Kezdődhet a tavaszi magvetés!

Bár még az idő korai a kertbarátok már alig várják, hogy kiszabaduljanak a kertbe és elültethessék az első virágokat. Bővebben...

Tél végi virágtenger

A latin neve, a "primus" szóból kicsinyítő képzővel ellátott "primula" azt jelenti, "első", ebből arra következtethetünk, hogy korán nyílik. Bővebben...

Készüljünk a tavaszra kertünkben is!

Már csak pár hét és beköszönt a tavasz, Itt az ideje elkezdeni beszerezni a szükséges kellékeket, hogy ne az utolsó pillanatban kapkodjunk.

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

Csónak orchidea gondozása

Vettem csónak orchideát a legutóbbi kiállításon két virág szárral de nem tudom mitöl de sárgul a levele mellette viszont új hatásokat hozz ,a párra tartalom a  lakásban  45%-os a páratartalom és 19-21-fok van .Mi lehet az oka a hirtelen levél sárgulásnak?

Bővebben...

A pillekosbor orchidea gondozása és ápolása

A pillekosbor orchidea ( Phalaenopsis) közismertebb nevén a lepkeorchidea nemzettség tagjai a Fülöp Szigetekről származnak, ahol az esőerdőkben a fák tetején élnek.

Bővebben...

 

Kamillatea készítése és hatása

A kamillatea számtalan betegségre nyújt megoldás, ismerjük meg ennek a sokoldalú gyógynövénynek a jótékony hatását, és elkészítését.

Bővebben...

A cickafark tea hatása

A fészkes virágúak családjába tartozik a cickafarkfű (achillea millefolium) gyógynövény amely számtalan betegségre nyújt enyhülést. Bővebben...

hírek

Endívia saláta növény ültetése és gondozása

Aki szereti a finom tavaszi és nyári salátákat és szeret kertészkedni, ültessen kertjébe endiviát (cichorium endivia) amely vitamindús és nagyon finom. Bővebben...

Ismerjük meg az epifita orchideák igényeit!

Az orchideák évről évre egyre több rajongók tudhatnak maguk mögött kis hazánkban, ám mivel speciális környezeti igényük van, fontos a helyes gondozás.

Bővebben...

Az orbáncfű gyógynövény jótékony hatásai

Az orbáncfű gyógynövény vagy a belőle készült tea számtalan betegségre nyújt enyhülést és gyógyulást. Bővebben...

Készítsünk aloe verás arctisztító folyadékot!

Valaha régen maga Kleopátra is hasonló házi szépségápolóval tisztította meg arcát. Próbálja ki ön is ezt szuper házilag is elkészíthető csodaszert.

Bővebben...

A paprika termesztése

A leghálásabb növények egyike, de nem szereti a türelmetlenséget. Kb. 1 év előkészületet igényel. Ugyanis szoktatni kell a talajhoz és főleg az időjáráshoz! 

Bővebben...

Így vezessük el a csapadékot a ház körül!

I. Miért fontos? A felszíni vizek elvezetése ugyanolyan lényeges műszaki feladat, mint egy ház alapozási munkái. Amennyiben egy ház alapja nem szakszerűen épül, az egész épület instabillá válik.

Bővebben...

Milyen ablakot építsünk be?

Egy ház értéke nagyban növekszik, ha modern ablakokat építünk be, sőt a fűtésszámlán is sokat spórolhatunk, ha odafigyelünk az ablak minőségére. Bővebben...

Gyógynövénytár: A csalán csökkenti a vércukorszintet.

Folytatódik gyógynövénytárunk, ahol most a csalánt mutatjuk be, amely többek között a magas vércukorszintet is csökkenti.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!