vasárnap, 30 április 2017

Hogyan teremtsünk otthonunkban romantikus kerti hangulatot?

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

Demeter Mónika belsőépítész megbízója olyan különleges otthonra vágyott, mely minden részletében eltér a szokványostól. Az volt ugyanis az álma, hogy egy romantikus „kertben” éljen. Adott volt tehát a tervezési koncepció alapja…

 


Rengeteg terméskő és kovácsoltvas teremt romantikus hangulatot

Így tehát természetesen arra törekedtek, hogy egy lakás kényelmét és egy kert érzetét ötvözzék – mindezt egy 4x15 méteres térben megvalósítva. Olyan anyagokat, megoldásokat alkalmaztak, melyek leginkább a kültérre jellemzőek: a belső falakon használt kültéri vakolat, a beltérre került kerti kandeláber és falilámpák, valamint a falakra játékosan felfutó kőburkolat mind-mind a külső tér és a kert hangulatát érzékelteti.

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítészKert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

 

A színes ólomüvegen átszűrődő világosság, kiegészülve a falilámpák és a falfülkék fényével, meghitt hangulatot teremt a családi vacsorákhoz

A konyhát és az étkezőt elválasztó
íves pult nem csupán szeparál, de teázáshoz, gyors reggelikhez is ideális

A lakótér központjában a tágas étkező kapott helyet, melyet a nappalitól egy kőburkolatos parapetfal, a konyhától pedig légies pengefalak határolnak el. A három térfunkciót a hangsúlyos terméskő burkolatváltások fokozzák, egyben kanyargó kerti utat szimbolizálnak. A méretes kovácsoltvas étkezőgarnitúra egy kerti garnitúrára hajaz, s persze a fölé lógatott csillár is tökéletesen illeszkedik az enteriőrbe. Az étkezőasztal mögött elhelyezkedő vakablak (mely nevét meghazudtolva kellemes fényt sugároz a színes ólomüveg betéten keresztül) olyan érzést kelt, mintha a kertben egy ablak előtt üldögélnénk.

 

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

 

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

 

Az étkező díszablakának ólomüveg betétei visszaköszönnek a konyhaajtókon.
Az ólomüvegek mintája pedig a kovácsoltvas motívumait követi, így a különböző dekorációs elemek összhangot teremtenek

A nagyméretű U alakú konyha kényelmes munkavégzést tesz lehetővé, az itt tevékenykedő nem érzi elvágva magát a társaságtól, hiszen csupán egy karnyújtásnyira van az étkező, s a nappaliba is gond nélkül átlátni. A sötétbarna konyhabútor rengeteg tárolóhelyet ad, s mivel e helyiség két ablakot is kapott, természetes fényben sincs hiány.

 

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

A kővel burkolt íves fal fülkéiben parányi lámpák öltöztetik sejtelmes
fénybe a „virágágyás” növényeit

Az egyébként nehezen kihasználható sarokba terméskővel burkolt kis tavacska került,
melybe lágy vízesés csörgedez.


A nappalit az étkezőtől elválasztó íves parapetfal tövében igazi virágoskert virít. A falakba integrált, kovácsoltvas ráccsal lezárt világító ablakfülkék is romantikus kerti hangulatot kölcsönöznek. S mert mi más is koronázhatná meg a látványt, mint az éltető víz: a nappali hegyesszögű sarkában ideális helyre lelt a növényekkel körülölelt kis tavacska, melybe lágy vízesés csörgedez.

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

 

A rengeteg növény, a kültéri kandeláber és a virágmintás kovácsoltvas kiegészítők kertet varázsolnak a nappali-étkezőből

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

Kényelmes ülőgarnitúra uralkodik a nappaliban, ahonnan szinte az egész lakás belátható

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

Az aljzaton kanyargó terméskő a kerti utat szimbolizálja, a falakra felfutva finoman összeköti, egyensúlyba hozza a fal- és az aljzatburkolatokat

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítészKert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

A sötétbarnára pácolt egyedi bejárati ajtó nagyobbrészt üveg, így nem csoda,
hogy az előszoba fürdik a fényben

A fürdő padlója és falai ugyanazt a burkolatot kapták.
A mosdószekrény fala rejti egyúttal a wc-t

Kert a házban - Demeter Mónika belsőépítész

A megszokott vízszintestől eltérő függőleges dekorcsík megbolondítja az összhatást

Forrás: Otthonteremto.hu

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Az égig érő bambusz

Hazánkban az elmúlt pár évben a bambuszok iránti kereslet megnőtt, hiszen a távol kelet egzotikus hangulatát hozza el nekünk.

Bővebben...

Így vessünk fűmagot tavasszal!

Egy szépen ápolt zöld gyep, a legkisebb kertben is elfér. Akár egy méteres területre is vethetünk fűmagot. Ismerjük meg a füvesítés titkait, hogy a szomszéd fűje ne legyen zöldebb! Bővebben...

Ismerjük meg a fitoterpáia jelentését!

A fitoterápia egy régóta ismert és alkalmazott gyógyítási mód, amelynek a jelentése gyógynövényekkel való gyógyítás.

Bővebben...

A cattleya orchideák gondozása és ápolása

Sok kertbarát a cattleyát tartja az orchideák királynőjének, hiszen mind formájuk mind színűk az eleganciát és a szépséget tükrözik.

Bővebben...

Az ananász ültetése és gondozása

Az ananász, mint trópusi gyümölcs még hazánkban is ritkaságnak és különlegességnek számít, de az ananász, mint dísznövény talán ennél is ritkább. Pedig elég megvásárolni egyetlen érett ananászt, és máris saját dísznövényt nevelhetünk belőle.

Bővebben...

Így ültessünk emeletes epertornyot a gyerekekkel!

A gyerekek imádnak kertészkedni, és a legtöbb gyermek imádja az édes zamatos piros epret is. Így hát kössük össze a kettőt és ültessünk epertornyot gyermekeinkkel együtt, megmutatjuk hogyan!

Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Így tervezzük meg tavasszal a virágoskertet!

Ha az idén szeretnénk egy szép virágoskertet létrehozni, most érdemes elkezdeni a tervezését, és a kellékek, illetve a növény állomány beszerzését.

Bővebben...

Vigyük be a tavaszt otthonunkba!

Februárban már egyre jobban vágyunk a melengető tavaszi napsugárra, egy kis melegségre. Szívünket és lelkünket is felmelegíti egy szép virágzó nárcisz vagy jácint látványa, illata.

Bővebben...

Így ültessük be fillérekből kertünket!

Ha éppen most költöztünk be új otthonunkba, amelyhez egy kertet is kaptunk, elkezdhetünk azon gondolkodni, hogy szeretnénk a kertet beültetni. Egy üres kertből egy gyönyörű virágzó oázist létre hozni nem egyszerű feladat, az első és talán legnehezebb feladatunk az ásás, talajforgatás, gyomlálás.

Bővebben...

A palástfű árnyékos kertbe is ültethető!

A palástfű (Alchemilla mollis) egy könnyen gondozható igénytelen évelő növény, amely könnyen szaporodik és terebélyesedik kertünkben.

Bővebben...

A bőrlevél árnyékos kert részben is szépen fejlődik

A bőrlevél (Bergenia) közismert és kedvelt évelő dísznövény, amelyet igénytelenségének és gyönyörű virágainak köszönhet.

Bővebben...

Így gondozzuk az évelő növényeket kertünkben!

Sokan úgy gondolják, hogy az évelő növényekkel nincs annyi gond, mint pl. az egynyári dísznövényekkel. Pedig az évelőknek is vannak speciális igényeik, hiszen van, amelyik a napos, míg mások csak a félárnyékos helyet viselik el.

Bővebben...

 

Málnalevél tea terhesség idejére is hatásos!

A málna az egyik legfinomabb nyári gyümölcsünk, ám a málna levélből készült tea kiemelkedő szerephez jut a népgyógyászatban.

Bővebben...

hírek

Milyen szobanövényt tegyünk a félárnyékos szobába?

Minden lakásban akad olyan szoba, amelybe nincs teljes napfény, csak félárnyék. Bemutatunk néhány olyan szobanövényt, amelyek itt is szépen fejlődnek. Bővebben...

A tépősaláta és a sárgarépa termesztése és vetése!

Két hétköznapi finom zöldségnövény, amelyet a hobbikertben is termeszthetünk mi magunk is. Hogyan? Bemutatjuk!

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!