hétfő, 01 május 2017

Bátran alkalmazzuk a lila színt a lakberendezésben!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A lila szín talán elsőre kicsit erősnek tűnik, ha lakberendezésről van szó, pedig ebben a színben megtalálható a pazar, az elegáns, a fenséges, és a hivalkodó is, így bárki kedvére variálhatja otthonát a lila különböző árnyalataival.

 

Mivel a lila szín a piros és a kék szín közé esik, hideg és meleg tónusú színt is előállíthatunk belőle, gondoljunk csak az erős élénk lilára, vagy egy egészen pasztell lilára.

A bátrabbak nyugodtan festhetik pl. a szoba falát erősebb lilára, hiszen ez egyfajta magabiztosságot és egyéniség tükröz, és ha az erős lilát pasztell és világos színű kiegészítőkkel kombináljuk, az összhatás fantasztikus lesz.

Akik még csak kísérleteznek a lilával, azok inkább válasszák a romantikus lágyabb pasztell lilát, amelyhez nagyon jól illik a krém fehér, a halvány barna, vagy a pasztell sárga és rózsaszín.


A lila szín variálásával számtalan stílust kihozhatunk otthonunkban, lehet egészen romantikus, lehet vad és szenvedélyes, vagy elegáns és fényűző. Legyen szó fürdőszobáról, konyháról, vagy hálószobáról, a lila szín bárhol alkalmazható, akár a falak festésénél, akár a kiegészítők választásánál.

Egy fürdőszobában pl. festhetjük a falat halványlilára, majd a lila szín visszaköszönöm a kiegészítőkön is. Ezt kombinálhatjuk egy kagylórózsaszín vagy tört fehér törölközővel.


Ha a hálószobában szeretnénk a lila színt alkalmazni, de úgy gondoljuk a lila fal már túl sok a mi ízlésünknek, fessük a falat tört fehérre, vagy egészen pasztellszínűre, majd pl. az ágyat öltöztessük levendula színű ágynemű huzatba, majd mellé válasszunk levendula színű takarót.

A lilának számtalan árnyalata létezik, de most ezek négyet ismerjünk meg alaposabban.

Ametiszt lila

Ez a tiszta frissítő árnyalatú szín egyensúlyt alkot a kék és a rózsaszín között és egy karakteres színt ad otthonunknak.

Az ametiszt egy tiszta ékkőszerű letisztult stílust ad az adott helyiségben, hálószobában, fürdőszobában, és a nappaliban is remekül mutat, de érdemes vajszínnel, vagy halványszürkével kombinálni. Ezzel az árnyalattal azért érdemes vigyázni, mert nagyon intenzív hatása van, így ügyeljünk, arra nehogy agyonnyomja a szobát. Az ametiszt lila remekül kombinálható a rózsaszínnel, a türkizzel, és a levélzölddel.


Orgona lila, vagy más néven levendula lila

Az orgona illetve a levendula tiszta halványlila színe, szinte mindenkit megnyugtat, és jó kedvre derít. Ez a színárnyalat melegebb, mint a kék szín, de hűvösebb, mint a rózsaszín, lágy és alkalmazkodó.

Ha inspirációt szeretnénk ehhez a színhez találni, sétáljunk ki nyáron a kertbe, vagy egy levendulamezőre, és nézzük meg a természet színpalletáját.


A levendulaszín kissé hűvös, amelyet gyakorlatilag a lakás bármely helyiségébe alkalmazhatjuk, kivéve egy sötét északi fekvésű szobában. A levendula lilát ne keverjük szürkével, mert ez komorrá teszi az adott helyiséget, inkább válasszuk mellé a csokoládé barnát, krém fehéret, ezüstöt, és lágy zöldet.


Ibolyakék:

Az ibolyakék csak merész embereknek illik, hiszen egy nagyon erőteljes szín, amely a luxus érzetét kelti. Ez a szín kissé mély, mélabús hatást kelt, ezért csak olyan helyiségekben alkalmazzuk, ahol nagyon jó a megvilágítás és van elég tér. Ha úgy érezzük, hogy túl erős lett a szín, akkor gondoljunk a fagyasztott ibolyára, amelynek a színe más sokkal lágyabb. A természetben az ibolya lilát a sárga és a világoszöld emeli ki a legjobban.


Hangaszín

A hangaszín egy meleg kissé rózsaszínes árnyalat, amely hálószobákban és nappalikban romantikus hatást kelt. Ennek az árnyaltnak a hangsúlyozásra és textúrára van szüksége, hogy egy kicsit megtörjön. a hangaszín nagyon jól társítható a zölddel és a vajszínnel.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

A közönséges harangláb félárnyékos kertekben is megél!

Gyakran okoz gondot a hobbikertésznek, hogy milyen növényt ültessen a félárnyékos kertrészbe, ahol a virágzó növények gyakran elpusztulnak a fényhiány miatt. Ám a közönséges harangláb ( Aquilegia vulgaris) remekül megél a félárnyékos helyen is.

Bővebben...

Hogyan szellőztessük a pázsitot?

A fű egészséges növekedéséhez nagyon fontos a talaj szellőztetése és lazítása. Enélkül a gyep nem lesz erős haragos zöld, és harmonikus felület kertünkben.

Bővebben...

A shiitake gomba csökkenti a magas vércukorszintet!

Ezt a gombafajtát Kelet-Ázsiában, mintegy 2200 éve ismerik. A kínaiak illatos gombának hívják fokhagymára emlékeztető erős, fűszeres illata miatt. Bővebben...

11 tipp, hogy a tiéd legyen a környék legszebb orchideája!

Az orchideák a trópusok gyönyörű kincsei, színeik, formáik, illatuk mindenkit elbűvölnek. Az elmúlt században nemesítésüknek és laboratóriumokban történő szaporításuknak köszönhetően bárki számára elérhetővé vált ez a káprázatos növény. Ez eddig mind szép és jó, de, ugye te is jártál már úgy, hogy az ajándékba kapott orchidea soha többé nem bontott virágot, vagy, ami még rosszabb, néhány hónap múlva elpusztult. Pedig minden csak odafigyelés kérdése!

Bővebben...

Óriások és törpék, vagyis az őserdő lakói!

Cikkünk második részében megismerhetjük az őserdők óriásait és többi lakót, akik különleges túlélési technikákat alkalmaznak.

Bővebben...

Remek C-vitamin forrás lehet télen a banán

20 évvel ezelőtt a banán hazánkban még csak egy olyan gyümölcs volt, amely egzotikus országokban kapható. Mára a banán már égész évben kapható mediterrán gyümölcs, amelynek az ára is kedvező.

Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Így vessünk magot tavasszal!

Bár még az idő korai a kertbarátok már alig várják, hogy kiszabaduljanak a kertbe és elültethessék az első virágokat. Ám a magvetést már most is elkezdhetjük és élvezhetjük a kertészkedés minden örömét.

Bővebben...

Tavasszal ültessünk kakukkmákot!

Ha egy szép színes egynyári virágra vágyunk kertünkbe ültessünk kaliforniai kakukkmákot (Eschscholzia californica) amely selymes fényű színes virágaival szebbé varázsolják kertünket. Bővebben...

A sáfrány termesztése kertünkben!

Az első tavaszi napsugár hatására kertünkben megjelennek a  színes kis sáfrányok(crocus), amelyek jelzik számunkra itt a tavasz. Bővebben...

A palástfű árnyékos kertbe is ültethető!

A palástfű (Alchemilla mollis) egy könnyen gondozható igénytelen évelő növény, amely könnyen szaporodik és terebélyesedik kertünkben.

Bővebben...

A bőrlevél árnyékos kert részben is szépen fejlődik

A bőrlevél (Bergenia) közismert és kedvelt évelő dísznövény, amelyet igénytelenségének és gyönyörű virágainak köszönhet.

Bővebben...

Így gondozzuk az évelő növényeket kertünkben!

Sokan úgy gondolják, hogy az évelő növényekkel nincs annyi gond, mint pl. az egynyári dísznövényekkel. Pedig az évelőknek is vannak speciális igényeik, hiszen van, amelyik a napos, míg mások csak a félárnyékos helyet viselik el.

Bővebben...

 

5 gyógytea betegségek kezelésére!

Mielőtt a gyógyszeres üveghez nyúlunk, érdemes kipróbálni a gyógyteákat, amelyek szinte minden betegségre enyhülést hoznak. Bővebben...

hírek

A sikeres diéta titka a sok folyadék

Aki szeretne pár kilótól megszabadulni, próbálja ki a diétát, amely lehet egy napos, de akár egy hónapos is, ám ne feledkezzen meg a folyadékról sem!

Bővebben...

Ültessünk articsókát ,mert nem csak szép de finom is!

Bár az articsóka(cynara scolymus) hazánkban nem épp elterjedt kerti és konyhai növény, vállalkozó kedvű kertészeknek mégis érdemes kipróbálni, ezt a gyönyörű és ízletes növényt, amely kertünket díszíti, és ételeinket ízletessé varázsolja. Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!