Bátran alkalmazzuk a lila színt a lakberendezésben!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A lila szín talán elsőre kicsit erősnek tűnik, ha lakberendezésről van szó, pedig ebben a színben megtalálható a pazar, az elegáns, a fenséges, és a hivalkodó is, így bárki kedvére variálhatja otthonát a lila különböző árnyalataival.

 

Mivel a lila szín a piros és a kék szín közé esik, hideg és meleg tónusú színt is előállíthatunk belőle, gondoljunk csak az erős élénk lilára, vagy egy egészen pasztell lilára.

A bátrabbak nyugodtan festhetik pl. a szoba falát erősebb lilára, hiszen ez egyfajta magabiztosságot és egyéniség tükröz, és ha az erős lilát pasztell és világos színű kiegészítőkkel kombináljuk, az összhatás fantasztikus lesz.

Akik még csak kísérleteznek a lilával, azok inkább válasszák a romantikus lágyabb pasztell lilát, amelyhez nagyon jól illik a krém fehér, a halvány barna, vagy a pasztell sárga és rózsaszín.


A lila szín variálásával számtalan stílust kihozhatunk otthonunkban, lehet egészen romantikus, lehet vad és szenvedélyes, vagy elegáns és fényűző. Legyen szó fürdőszobáról, konyháról, vagy hálószobáról, a lila szín bárhol alkalmazható, akár a falak festésénél, akár a kiegészítők választásánál.

Egy fürdőszobában pl. festhetjük a falat halványlilára, majd a lila szín visszaköszönöm a kiegészítőkön is. Ezt kombinálhatjuk egy kagylórózsaszín vagy tört fehér törölközővel.


Ha a hálószobában szeretnénk a lila színt alkalmazni, de úgy gondoljuk a lila fal már túl sok a mi ízlésünknek, fessük a falat tört fehérre, vagy egészen pasztellszínűre, majd pl. az ágyat öltöztessük levendula színű ágynemű huzatba, majd mellé válasszunk levendula színű takarót.

A lilának számtalan árnyalata létezik, de most ezek négyet ismerjünk meg alaposabban.

Ametiszt lila

Ez a tiszta frissítő árnyalatú szín egyensúlyt alkot a kék és a rózsaszín között és egy karakteres színt ad otthonunknak.

Az ametiszt egy tiszta ékkőszerű letisztult stílust ad az adott helyiségben, hálószobában, fürdőszobában, és a nappaliban is remekül mutat, de érdemes vajszínnel, vagy halványszürkével kombinálni. Ezzel az árnyalattal azért érdemes vigyázni, mert nagyon intenzív hatása van, így ügyeljünk, arra nehogy agyonnyomja a szobát. Az ametiszt lila remekül kombinálható a rózsaszínnel, a türkizzel, és a levélzölddel.


Orgona lila, vagy más néven levendula lila

Az orgona illetve a levendula tiszta halványlila színe, szinte mindenkit megnyugtat, és jó kedvre derít. Ez a színárnyalat melegebb, mint a kék szín, de hűvösebb, mint a rózsaszín, lágy és alkalmazkodó.

Ha inspirációt szeretnénk ehhez a színhez találni, sétáljunk ki nyáron a kertbe, vagy egy levendulamezőre, és nézzük meg a természet színpalletáját.


A levendulaszín kissé hűvös, amelyet gyakorlatilag a lakás bármely helyiségébe alkalmazhatjuk, kivéve egy sötét északi fekvésű szobában. A levendula lilát ne keverjük szürkével, mert ez komorrá teszi az adott helyiséget, inkább válasszuk mellé a csokoládé barnát, krém fehéret, ezüstöt, és lágy zöldet.


Ibolyakék:

Az ibolyakék csak merész embereknek illik, hiszen egy nagyon erőteljes szín, amely a luxus érzetét kelti. Ez a szín kissé mély, mélabús hatást kelt, ezért csak olyan helyiségekben alkalmazzuk, ahol nagyon jó a megvilágítás és van elég tér. Ha úgy érezzük, hogy túl erős lett a szín, akkor gondoljunk a fagyasztott ibolyára, amelynek a színe más sokkal lágyabb. A természetben az ibolya lilát a sárga és a világoszöld emeli ki a legjobban.


Hangaszín

A hangaszín egy meleg kissé rózsaszínes árnyalat, amely hálószobákban és nappalikban romantikus hatást kelt. Ennek az árnyaltnak a hangsúlyozásra és textúrára van szüksége, hogy egy kicsit megtörjön. a hangaszín nagyon jól társítható a zölddel és a vajszínnel.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Fukszia a balkonok és erkélyek kedvenc növénye!

Az árnyékos kissé hűvös erkélyek, és otthonok kedvelt növénye a cserepes fukszia, amelynek a gondozása még a kezdő kertészek számára sem okoz gondot.

Bővebben...

6 tipp: hogyan gondozzuk a pázsitot szárazság idején!

Szárasság idején nehéz a pázsit megfelelő gondozása és ápolása. ehhez nyújtunk néhány ötletet és tippet.

Bővebben...

Főzzünk gyógyteát a kertből! Megfázás elleni praktikák

A téli megfázásos náthás időszakban jól esik egy pohár forró gyógytea, főleg ha a tea alapanyagait kertünkből szedjük össze!

Bővebben...

A cattleya orchideák gondozása és ápolása

Sok kertbarát a cattleyát tartja az orchideák királynőjének, hiszen mind formájuk mind színűk az eleganciát és a szépséget tükrözik.

Bővebben...

A kávécserje gondozása

A kávét mindenki ismeri, a legtöbben naponta fogyasztjuk is a belőle készült italt. De a kávécserjét, mint dísznövényt, már kevesen ismerik, pedig kevés gonddal tartható szobai dísznövény.

Bővebben...

Nagymama konyhája:A cukkini+recept!

Most induló cikksorozatunkban a kertbe ültethető zöldségeket és gyümölcsöket mutatjuk, be, mint pl. az ültetést gondozást és hozzá néhány fantasztikus receptet is. A sorozat első része a cukkini. Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Tavasszal ültessünk kakukkmákot!

Ha egy szép színes egynyári virágra vágyunk kertünkbe ültessünk kaliforniai kakukkmákot (Eschscholzia californica) amely selymes fényű színes virágaival szebbé varázsolják kertünket. Bővebben...

Ültessünk kockás liliomot kertünkbe

Nem hiába kapta ezt a furcsa nevet ez a szép növény, hiszen kockás mintájával kertünk különleges éke lesz.

Bővebben...

A gyöngyvirág ültetése tavasszal

A gyöngyvirág a májusi kert legelső lakója, hiszen már május elején fellelhetjük kertünkben a hófehér bókoló gyöngyvirágokat. Akinek még nincs a kertjében gyöngyvirág, tavasszal nekifoghat a telepítésnek.

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

 

A kamillatea gyógyhatásai

A kamilla hazánkban sok helyen vadon is megterem, a nyár közepén tömegesen nyílnak az apró kis fehér virágok. A növény fő virágzási ideje április közepétől egészen május végéig tart, ekkor érdemes a gyógyhatású virágokat összeszedni, majd kiszárítani. Bővebben...

hírek

Kerti tippek A-tól Z-ig!

Összegyűjtöttünk néhány hasznos kerti tippet, növényekről, gyümölcsökről, kertről. Bővebben...

Fogyókúrázók számára is egészséges nassolnivaló a mandula

Az édességek mandulával történő helyettesítése segíthet a kalóriabevitelt számon tartó diétázók nassolási vágyának csillapításában, és egyidejűleg a koleszterinszintjükre is jótékonyan hat - állítják amerikai kutatók. Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!