Így válasszunk mosógépet otthonunkba!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Ha eldöntjük, hogy mosógépet vásárolunk otthonunkba, vásárlás előtt érdemes végig gondolni, milyen gépet válasszunk, valamint nézzünk körbe az üzletekbe, milyen teljesítménnyel rendelkeznek a gépek.

Ma már hatalmas a választék az üzletekben, számtalan mosógép közül választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb gyártmányt, méretben, színben, teljesítményben is eldönthetjük, milyen mosógépet válasszunk, épp ezért érdemes több gyártó termékét is megnézni, ár, fogyasztás és teljesítmény szerint.

Kombinált mosógépek

Manapság egyre többen választanak olyan mosógépet, amelyben a mosógép és a szárító is egybe van építve, ez főleg kisméretű lakásokban hasznos ahol nincs hely a ruhák szárítására. Ezek a gépek 4-5 kg.-nyi ruhát tudnak egyszerre kimosni, de ennek csak a felét tudják szárítani, és gyakran elég nagy az energia igényük is. Még a vásárlás előtt érdemes a fürdőszobában megmérni pontosan a mosógép helyét, nehogy nagyobb gépet vásároljunk, mint ami befér majd a helyiségbe, és mérjük le a csap valamint a mosógép közti távolságot, hogy az elvezető csövek elég hosszúak legyenek. Természetesen, ha rövid a vízvezeték cső a mosógépig, akkor sincs, gond, hiszen ezeket meg is lehet hosszabbítani.

Minél több program van egy mosógépen, annál hasznosabb lesz a háztartásban, de nagyon fontos a víz és energiatakarékosság, és a kímélő és centrifuga programok is.

Automata mosógépek:

Az automata mosógépek ma már rengetek időt és energiát takarítanak meg a háziasszonyoknak, hiszen csak bedobjuk a ruhákat a gépe, elindítjuk a programot, és közben főzhetünk, vagy akár pihenhetünk is.

Ezek a gépek teljesen automatikusan szívják be a vizet, melegítik fel azt, kiadagolják a mosóport, öblítenek és centrifugáznak. Vásárláskor szintén nézzük át a gép teljesítményét, pl. hány kiló ruhát tud egyszerre kimosni, mennyi vizet és energiát használ el a gép, és döntsük el hogy számunkra melyik a kényelmesebb a felültöltős, vagy az elöltöltős gép.


Félautomata mosógépek

A félautomata mosógépeknél mi magunk tudjuk beállítani a víz hőmérsékletét, és a mosás idejét, de minden mást külön be kell állítani.

Keverőtárcsás mosógépek

Nagymamáink idejében még csak ilyen forgótárcsás mosógéppel találkozhattunk, ám ma is sokan választják ezt a gépet, mert nagyon szépen mos, és az ára is kedvező. Itt nekünk kell a vizet felmelegíteni, majd a mosás végén külön ki kell öblíteni a ruhákat, majd egy külön álló centrifuga gépben kell a centrizést is elvégezni.

Itt, ha összeadjuk a két háztartási gép energia és vízigényét, valamint hozzáadjuk a mi időnket, rájövünk, hogy jobban járunk egy félautomata vagy automata mosógéppel.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Remek talajtakaró növény az indás ínfű!

Az indás ínfű (Ajuga reptans) Európából származik, majd innen terjedt el Ázsiába és Afrikába. Gyökeret eresztő indáival hamar szétterjed a kertben, és igen gyorsan növekedésnek indul.

Bővebben...

Milyen fűmagot válasszunk?

A kert legkiemelkedőbb része a szépen ápolt zöld gyep, amely alkalmas sportolásra, pihenésre vagy csak díszítésnek. De milyen fűmagot válasszunk?

Bővebben...

Puffadás ellen fogyasszunk édesköményt!

Az édeskömény (Foeniculum vulgare)a Földközi Tenger vidékéről származó évelő gyógynövény, amely hazánkban  akár vadon is megterem.

Bővebben...

Orchidea ápolása otthon

Egyre többen tartanak otthon orchideát, de vajon miért szárad és hullik a növény pár napon belül? Cikkünkből megismerheti az orchidea gondozását. Bővebben...

Yucca és családtagjai a sivatagban!

Yucca ismertebb nevén pálmaliliom, a sivatag túlélő növénye. Bemutatjuk ennek a különleges ám szép növények a családtagjait.

Bővebben...

Az uborka talajigénye

Az uborka azok közé a zöldségek közé tartozik, amelyek a legmagasabb igényüket támasztják a talajjal szemben, vagyis az egyik legtápanyag igényesebb zöldség. Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Romantikus kertek lakója a koronás szellőrózsa

Tavasz egyik legszebb és egyben legromantikusabb virága a koronás szellőrózsa, amely mint egy tavaszi ékszer nyílik kertünkben.

Bővebben...

Ültessünk zöldségeskertet, mert megéri!

A gazdasági válságban érdemes átgondolni a mindennapi kiadásokat, és a zöldségek bizony nem tartoznak a legolcsóbb élelmiszere közé. Épp ezért érdemes a legkisebb kertben is zöldségeket ültetni és saját termést szüretelni. Bővebben...

Újra itt a tavaszi kankalin a primula!

A tavasz egyik kedvelt cserepes virága a kankalin vagy latin nevén a primula, amelyek számtalan színben pompáznak már februártól a virágboltokban és kertészetekben!

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

 

A zsályatea mandulagyulladás ellen is hatásos

Az orvosi vagy kerti zsályát ezen túlmenően még fűszernövényként is használhatjuk. Gyulladás gátló hatásának köszönhetően elsősorban torokfájásra, kezdődő torok-, illetve mandulagyulladásra is kitűnő. Bővebben...

hírek

Így készítsünk palackkertet!

Ha nincs túl sok helyünk a szobában, de szeretnénk, növényeket az asztalra, készítsünk mini üvegházat, vagyis palackkertet.

Bővebben...

Csíkozzuk be a falakat!

Ha úgy érzi, szeretné otthonát új ruhába öltöztetni, próbálja ki a csíkozást a falfestésnél, amely egészen különleges hatást kelt majd.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!