hétfő, 01 május 2017

Így válasszunk mosógépet otthonunkba!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Ha eldöntjük, hogy mosógépet vásárolunk otthonunkba, vásárlás előtt érdemes végig gondolni, milyen gépet válasszunk, valamint nézzünk körbe az üzletekbe, milyen teljesítménnyel rendelkeznek a gépek.

Ma már hatalmas a választék az üzletekben, számtalan mosógép közül választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb gyártmányt, méretben, színben, teljesítményben is eldönthetjük, milyen mosógépet válasszunk, épp ezért érdemes több gyártó termékét is megnézni, ár, fogyasztás és teljesítmény szerint.

Kombinált mosógépek

Manapság egyre többen választanak olyan mosógépet, amelyben a mosógép és a szárító is egybe van építve, ez főleg kisméretű lakásokban hasznos ahol nincs hely a ruhák szárítására. Ezek a gépek 4-5 kg.-nyi ruhát tudnak egyszerre kimosni, de ennek csak a felét tudják szárítani, és gyakran elég nagy az energia igényük is. Még a vásárlás előtt érdemes a fürdőszobában megmérni pontosan a mosógép helyét, nehogy nagyobb gépet vásároljunk, mint ami befér majd a helyiségbe, és mérjük le a csap valamint a mosógép közti távolságot, hogy az elvezető csövek elég hosszúak legyenek. Természetesen, ha rövid a vízvezeték cső a mosógépig, akkor sincs, gond, hiszen ezeket meg is lehet hosszabbítani.

Minél több program van egy mosógépen, annál hasznosabb lesz a háztartásban, de nagyon fontos a víz és energiatakarékosság, és a kímélő és centrifuga programok is.

Automata mosógépek:

Az automata mosógépek ma már rengetek időt és energiát takarítanak meg a háziasszonyoknak, hiszen csak bedobjuk a ruhákat a gépe, elindítjuk a programot, és közben főzhetünk, vagy akár pihenhetünk is.

Ezek a gépek teljesen automatikusan szívják be a vizet, melegítik fel azt, kiadagolják a mosóport, öblítenek és centrifugáznak. Vásárláskor szintén nézzük át a gép teljesítményét, pl. hány kiló ruhát tud egyszerre kimosni, mennyi vizet és energiát használ el a gép, és döntsük el hogy számunkra melyik a kényelmesebb a felültöltős, vagy az elöltöltős gép.


Félautomata mosógépek

A félautomata mosógépeknél mi magunk tudjuk beállítani a víz hőmérsékletét, és a mosás idejét, de minden mást külön be kell állítani.

Keverőtárcsás mosógépek

Nagymamáink idejében még csak ilyen forgótárcsás mosógéppel találkozhattunk, ám ma is sokan választják ezt a gépet, mert nagyon szépen mos, és az ára is kedvező. Itt nekünk kell a vizet felmelegíteni, majd a mosás végén külön ki kell öblíteni a ruhákat, majd egy külön álló centrifuga gépben kell a centrizést is elvégezni.

Itt, ha összeadjuk a két háztartási gép energia és vízigényét, valamint hozzáadjuk a mi időnket, rájövünk, hogy jobban járunk egy félautomata vagy automata mosógéppel.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Akár két méter magasra is megnőhet a kamcsatkai poloskavész

A kamcsatkai poloskavész (cimicifuga ramosa) a boglárkafélék családjába tartozó évelő dísznövény, amely Kamcsatka-félszigetéről származik.

Bővebben...

Barnul, szárad a pázsit? Íme, a megoldás!

Sajnos még a legszebb pázsit is képes egyik napról a másikra hirtelen száradásnak indulni, sőt idővel akár foltokban teljesen kipusztulhat a fű a kertünkben. Bővebben...

A gyógynövények gyógyhatása

Amitől a kertészek frászt kapnak, az Amyria Taylor álmainak netovábbja. A hegyekben álló gyomnövényektől kerül igazán eksztázisba, amit a legtöbb ember dühösen rángat ki tövestül.

Bővebben...

Orchidea ABC

Ismerjük meg az orchideák gyönyörű színes családtagjait. Bemutatjuk az 5 legnépszerűbb orchideafajt.

Bővebben...

Ahol az óriás agavék élnek

Az agavé egy gyönyörű mediterrán pozsgás növény, amely már hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. Ám eredeti élőhelyén, pl. Mexikóban ez a növény akár 4méter magasra is megnőhet.

Bővebben...

Alakítsunk ki zöldségágyásokat kertünkben!

Évről évre egyre többen hódolnak ismét a zöldség termesztésnek, akár a fővárosban is, amelynek oka talán a magas zöldség árak, és a saját magunk által termelt zöldség öröme.

Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Így készítsünk virágágyást!

Nincs is szebb látvány nyáron egy kertben, mint egy színpompás illatos gyönyörű virágágyás, amely a szivárvány minden színében pompázik. Bővebben...

Ültessünk zöldségeskertet, mert megéri!

A gazdasági válságban érdemes átgondolni a mindennapi kiadásokat, és a zöldségek bizony nem tartoznak a legolcsóbb élelmiszere közé. Épp ezért érdemes a legkisebb kertben is zöldségeket ültetni és saját termést szüretelni. Bővebben...

Vigyük be a tavaszt otthonunkba!

Februárban már egyre jobban vágyunk a melengető tavaszi napsugárra, egy kis melegségre. Szívünket és lelkünket is felmelegíti egy szép virágzó nárcisz vagy jácint látványa, illata.

Bővebben...

A palástfű árnyékos kertbe is ültethető!

A palástfű (Alchemilla mollis) egy könnyen gondozható igénytelen évelő növény, amely könnyen szaporodik és terebélyesedik kertünkben.

Bővebben...

A bőrlevél árnyékos kert részben is szépen fejlődik

A bőrlevél (Bergenia) közismert és kedvelt évelő dísznövény, amelyet igénytelenségének és gyönyörű virágainak köszönhet.

Bővebben...

Így gondozzuk az évelő növényeket kertünkben!

Sokan úgy gondolják, hogy az évelő növényekkel nincs annyi gond, mint pl. az egynyári dísznövényekkel. Pedig az évelőknek is vannak speciális igényeik, hiszen van, amelyik a napos, míg mások csak a félárnyékos helyet viselik el.

Bővebben...

Csónak orchidea gondozása

Vettem csónak orchideát a legutóbbi kiállításon két virág szárral de nem tudom mitöl de sárgul a levele mellette viszont új hatásokat hozz ,a párra tartalom a  lakásban  45%-os a páratartalom és 19-21-fok van .Mi lehet az oka a hirtelen levél sárgulásnak?

Bővebben...

 

Málnalevél tea terhesség idejére is hatásos!

A málna az egyik legfinomabb nyári gyümölcsünk, ám a málna levélből készült tea kiemelkedő szerephez jut a népgyógyászatban.

Bővebben...

hírek

A shiitake gomba csökkenti a magas vércukorszintet!

Ezt a gombafajtát Kelet-Ázsiában, mintegy 2200 éve ismerik. A kínaiak illatos gombának hívják fokhagymára emlékeztető erős, fűszeres illata miatt. Bővebben...

Filléres praktikák a vízkő ellen

A vízkő lerakódása minden háztartásban komoly gondot okoz,  különösen a konyha és a fürdőszoba területén. Az ellene való védekezés költséges és gyakran megismétlendő dolog.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!