Az orchideák ugyanazokat a tápanyagokat igénylik, mint bármely más virágzó növények, de ne felejtsük el, hogy ezek a gyönyörű növények az őserdők mélyén, a fák tetején laknak, így nincsenek hozzászokva, hogy válogassanak a tápanyagok között.

Épp ezért fontos hogy ne tápoldatozzuk túl az orchideákat, és ne adjunk nekik olyan tápoldatot, amelyek ásványi sókat tartalmaznak. A legjobb, ha szaküzletben speciális orchidea tápoldatot vásárolunk, így nem égethetjük ki kedvenc növényünket, egy rosszul megválasztott tápoldattal.

Mit kell tartalmaznia egy orchidea tápoldatnak?

Az orchidea tápoldat fő eleme a nitrogén, a foszfor és a kálium, ezek aránya pedig 2:1:1. Ezen kívül legyen benne vas, magnézium, cink, és mangán.

Mennyi tápoldatot adjunk az orchideának?

Minden tápoldat csomagolásán a gyártók részletesen leírják a tápoldat adagolásának útmutatóját, amelyet érdemes betartani. Ha nincs magyar nyelvű leírás inkább kevesebbet adagoljunk a tápoldatból, nehogy kiégessük az orchideát.

 

Íme, pár hazai orchidea tápoldat, amelyek minden nagyobb kertészeti áruházban beszerezhető:

Substral orchidea tápoldat:

A Substral Vita-Plus formula tartalmazza az összes fontos tápanyagot és értékes mikroelemet melyre az orchidea féléknek szüksége van. Segítségével növényünk optimális növekedési ütemben fejlődik és hosszan, dúsan virágzik. A Vas-Plusz megóvja a növényt a vashiányos állapottól és ezáltal a levélsárgulás kialakulásától.

Vitaflóra orchidea tápoldat:

Minden orchideához és broméliához használható speciális tápoldat, használata elősegíti a növények egészséges fejlődését és dús, hosszantartó virágzását. Az orchideák természetes körülmények között tápanyaghoz jutnak, de a lakásban tartottak számára ezt nekünk kell biztosítanunk. A magas sótartalmú tápok a növény pusztulását okozhatják. Csak az orchideák speciális igényeinek megfelelő tápoldat használatával válnak az orchideák lakásunk díszévé.

A vegetációs időszakban ( áprilistól-szeptemberig) kéthetente egyszer merítsük az orchideánk cserepét, tápoldattal dúsított vízbe, majd csöpögtessük le.

 

Fito önadagoló tápoldat orchideákhoz:

A különleges tápanyag-igényű orchideák tápanyag-utánpótlására szolgáló tápoldat elősegíti a hosszantartó virágzást és az élénk színek kialakulását.

Florimo orchidea tápoldat:

Felhasználható: Speciális tápoldat
orchideák, anthuriumok, broméliafélék, bonsai növények számára. Az egyenletes tápanyagfelvétellel a növények erőteljesek lesznek, díszítenek
zöldjükkel és virágukkal.
N: 4,0%, P2O5: 5,0%, K2O: 6,0%
+ vas, + mikroelemek hozzáadásával.

Garri orchidea tápoldat:

Speciális műtrágyaoldat, használata elősegíti a növények egészséges fejlődését és erőteljes hosszantartó virágzását.
Speciális összetétel orchideafélékhez, valamint epifitatörzsekhez, mely tartalmazza az összes szükséges tápanyagot.
Segítségével a növény élénk színű lesz, és gazdag virágpompát hoz, használata egyszerű és praktikus
Felhasználható: orchidea- és broméliafélék tápanyag utánpótlására egész évben.

 

Természetesen ez csak néhány a hazai kertészetek polcain megtalálható orchidea tápoldatok kínálatából, ám ha még nincs egy jól bevált tápoldat márkánk, azt javasoljuk, olyan terméket válasszunk, amelyen magyar nyelvű leírás is szerepel.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!