Ez a bokros évelő növény kb. 60 cm szélesre és 45-50 cm magasra nő meg, és futó növénynek is ültethetjük kertünkben.

Bár az apró kis fehér vagy rózsaszínvirágok nem játszanak túl nagy szerepet a növény szépségében, mégis nyáron kiemelik a növény díszítő értékét. A levelek kerekdedek, megdörzsölve kissé aromásak, és mivel a levélzet puha és bársonyos tapintásuk nagyon kellemes. Utak mellé, vagy a falról lefuttatva is ültethető, már a látványa is megnyugtató.


Ha kertünkben szeretnénk pesztercét ültetni, a kert napos meleg száraz részébe telepítsük, mert a molyhos levelek sokáig megőrzik a nedvességet. Ágyások szélére is ültethetjük, de emelt ágyásba is kiváló mivel lecsüngő hajtásai bekússzák az ágyást.


Nincs szüksége trágyázásra, vagy tápanyag utánpótlásra, ám ha a talaj már túl gyenge, még az ültetés előtt trágyázzuk be, kb. fél évvel előbb. Tavasszal erőteljesen vágjuk vissza az előző évi hajtásokat kb. 3 cm,-re, így megakadályozzuk a fásódást, és elősegítjük a még bokrosabb növekedést.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!