Ma már hazánkban is számtalan fajtája megtalálható, leggyakoribb a korallszínű változat, de van vörös, illetve sárga színű fáklyaliliom is.

Magassága elérheti a 80-10 cm.-t is, de fajtától is függ a nagysága, főleg hogy maga a virágzat is 20-25 cm magas.

A növény szépségét még jobban emeli, hogy a csöves virágzat többnyire két színben pompázik, míg a fiatal épp nyíló félben levő virágok tűzpiros színben pompáznak, addig a virágzat alsó felén lévő épp elnyíló virágok narancssárga és sárga színűek. Így a virágzás idő alatt tényleg egy fáklyára emlékeztet minket kertünkben ez a pompás évelő növény.

A virágok már június közepén elkezdnek nyílni és egészen az ősz elejéig, szeptemberig kitart a virágzás.

Tavasszal tőosztással szaporítható kertünkben az anyatő, télen pedig a fagyok ellen érdemes szalmával vagy mulccsal takarni a tövét, mivel fagyérzékeny, és a levélüstökét is érdemes összekötni.

Tavasszal, amikor leszedjük a takarást és szétbontjuk a levélzetet, érdemes a hajtásokat a felére visszavágni, így növekedésre serkentjük a növényt.

 

A növény főbb igényei:

Fényigény:

Kedveli a meleg napos kertrészeket, de lehetőleg széltől védett helyre ültessük.

Öntözés:

Közepes vízigényű, csak a nagy hőségben kell gyakran locsolni.

Talaj:

Humuszban gazdag, jó vízáteresztő képességű talajba ültessük.

Virágzási idő:

Júniustól, szeptemberig nyílnak a színpompás virágok, amelyek vonzzák a méheket és más hasznos rovart.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!