Azokra az erkélyekre ahol kevesebb a fény és a nap, ültessünk minél több narancssárga sárga és piros virágot, így színek szinte izzanak majd. Egy valódi napsütötte vidám erkélyt alakíthatunk ki, amely szinte lángol, amikor a nap odasüt.

A meleg színek azért is jók mert kombinálhatók egymással, a piros a sárgával, a sárga a narancssárgával a vörös a citromsárgával, és szinte bármilyen kiegészítőt választhatunk hozzá.


A cserepekbe és balkonládákba ültessünk gazániát, sarkantyúkát. körömvirágot, bársonyvirágot, rézvirágot, dáliákat, napvirágot, piros muskátlikat, begóniákat, kúpvirágot, lángvirágot. Minden növényből csak a meleg színeket válogassunk össze, és ezeket kombináljuk egymással.


De a virágok mellé ültethetünk néhány olyan növényt is, amelyeknek pl. a termése piros vagy narancssárga, ilyen a díszpaprika, a dísztök, a kecskerágó, vagy a tűztövis.


Ahhoz hogy a szép színek érvényesüljenek, ültessünk néhány szép zöld felületet is, amely lehet fűszernövény kombináció, vagy nyári ciprus. A fűszernövények közül hogy még szebb legyen, az összhatás válasszuk a bordó levelű bazsalikomot, vagy a bíborzsályát. De ültethetünk még színes levelű coleust vagy díszcsalánt, amely a bársonyvirággal mutat szépen.


A növényeket ültethetjük agyag edénybe, balkonládába, vagy fadézsába. A meleg színekhez jól illenek a sötét barna edények, vagy a rozsdabarna cserepek.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!