Hozzávalók:

1 csomag rétestészta, 30 dkg mák, 2 dl tej, 10 dkg cukor, citromhéj, 5 dkg mazsola, 5 dkg zsemlemorzsa, 20 dkg alma.

A mákor daráljuk le, és keverjük össze kevés porcukorra. A tejet ízesítsük citromhéjjal, forraljuk fel és tegyük bele a mákot, majd állandó keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Vegyük, le a tűzről keverjük bele a mazsolát és hagyjuk kihűlni.

Az almákat hámozzuk meg, és az alma húsát durva reszelőn reszeljük le, majd nyomkodjuk ki a levét. A rétestésztát szedjük ki, és egy lisztezett nyújtódeszkára hajtogassuk szét. Ha esetleg el van szakadva többet is tehetünk egymásra.


A tésztát kenjük be olvasztott vajjal, hintsük meg vékonyan zsemlemorzsával, majd oszlassuk el rajta a reszelt almát, majd ennek a tetejére a mákos tölteléket. Ha szükséges még ízesítsük cukorral, és citromhéjjal. Óvatosan tekerjük fel, majd kenjük meg vajjal és tegyük a sütőbe 180 fokra és süssük szép aranysárgára.

Jó étvágyat kívánunk.

forrás: receptbarlang.hu