Rumos kókuszgolyó recept!

A kókuszgolyó kicsik és nagyok kedvenc édessége, amely pillanatok alatt összeállítható, sőt kedvünkre variálhatjuk is.

Hozzávalók:

5 dkg kakaó, 10 dkg vaj, 20 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 40 dkg háztartási keksz darált formában, 0,5 dl rum, kevés tej.

A töltelékhez magozott meggy, a díszítéshez kókuszreszelék.

A kakaót a vajjal, a darált dióval, a porcukorral és a darált keksszel egy tálban jó alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a rumot és a tejet így egy kemény masszát kapunk.

Ebből a masszából kis golyókat formálunk és a golyók belsejébe egy szem magozott meggyet teszünk.

Végül megforgatjuk a golyókat egyesével kókuszreszelékbe.

Gyors Kókuszgolyó recept !

A kókuszgolyó az egyik leggyorsabban elkészíthető édesség, ám most egy 10 perc alatt elkészíthető kókuszgolyó receptet mutatunk be!

Hozzávalók: 25 dkg darált keksz, 15 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 2 kanál kakaó, 1 dl tej, a díszítéshez kókuszreszelék. Az összes alapanyagot összegyúrjuk, és 30 percig pihentetjük. Ezután nedves kézzel kis golyókat formálunk, és minden golyót belehempergetünk a kókuszreszelékbe. Hűtőszekrénybe tesszük és lehűtve tálaljuk.


Kókuszgolyó csokidarával partikra!

Egy hétvégi parti vagy gyerekzsúr kiváló édessége lehet ez a csokoládé darába forgatott színes és látványos kókuszgolyó recept!

Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 20 dkg darált dió, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 3 kanál kakaó, 2 dl cappucinó, a díszítéshez csoki dara és cukordara.

A hozzávalókat sorrendben összegyúrjuk és az így kapott masszából kis golyókat formálunk.

Az egyik felét a golyóknak csoki darába, míg a másik felét színes cukordarába forgatjuk, így különleges és nagyon mutatós édességet kapunk.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!