Valójában a grapefruitot sosem kedveltem. A drogériában, a gyógyszertárban, az ismerősök körében azonban mindenki a savanykás gyümölcsből nyert kivonatot dicsérte. Némi habozás után jómagam is beadtam a derekam, és végül belefogtam a kúrába. Minden nap akkurátusan csepegtettem a színtelen savanykás cseppekből a reggeli teámba. Az eredmény pedig nem maradt el. Edzett immunrendszerrel intettem búcsút a télnek.

A világ a természetes antibiotikumként is számon tartott grapefruit kivonatot egy szerencsés véletlennek köszönheti. Körülbelül 20 évvel ezelőtt egy floridai orvos figyelt fel a magok erejére, mikor észrevette, hogy saját komposztjában azok nem bomlanak le. Kutatásai hamar igazolták a magok erejéről való feltevéseit, miszerint azok igazi természetes „lórúgásnak” számítanak az emberi szervezetnek.

A savanyú gyümölcs magjából nyert kivonat gyógyító erejét a benne rejlő bioflavonoidnak, glikozidnak, magas C-vitamintartalomnak és fehérjéknek köszönheti. A gazdag magkoncentrátumot a gyümölcs magjából és húsának egyes részeiből nyerik egy speciális technikával. Az így nyert kivonat legfőbb erénye, hogy hatékonyan pusztítja el a legkülönfélébb kórokozókat, vírusokat, baktériumokat, gombákat és parazitákat. Csodás tisztítóerejének titka, hogy nem hagyja táplálékhoz jutni ezen kórokozókat, így szervezetünkből lassan kipusztulnak a fertőzést okozó elemek. A koncentrátum mindezt úgy teszi, hogy közben szervezetünk jótékony bélbaktériumait nem károsítja, mely lényeges szempont az antibiotikumokkal szemben. Felhasználási területe igen sokoldalú a citrusféléből nyert kivonatnak. Hatékonyan alkalmazható a gyomor-és bélpanaszok, a gombás betegségek, meghűlések, torok-, orr-, fülfertőzések, köröm-, bőrgombás betegségek, fogínygyulladás és hüvelyfertőzés esetén is.


Amerikában olyannyira ismert és elismert a grapefruitmag-kivonat fertőtlenítő, tisztító ereje, hogy a közegészségügyi intézményekben használt tisztítószerekbe is csöppentenek pár cseppet a kivonatból. A cseppekkel dúsított tisztítószerrel fertőtlenítik a padlót, az ágyneműt, gyakran még az orvosi műszereket is, ezzel megakadályozva a fertőzésveszélyt. Nyugodt szívvel tehetik ezt, hiszen a hatóanyagok lebomlása során semmilyen káros melléktermék nem keletkezik, így az oldat a környezetet sem károsítja. Jelenleg is élénk kutatások zajlanak arra nézve, hogy az ivóvíz fertőtlenítését is grapefruitmag-cseppekkel oldják meg a jövőben a jelenlegi klóros megoldással szemben, hiszen az mérföldekkel egészségesebb megoldás lenne, minden szempontból.


Természetbarát volta miatt a citrusféléből készítette cseppeket nyugodt szívvel  használhatjuk a babaápolás terén is. Bő vízben feloldott cseppekkel fertőtleníthetjük a cumikat és a játékokat is, de a kidörzsölt baba popsit is orvosolhatjuk a babaolajba csöppentett grapefruitmag-oldattal. Ha pedig horzsolással, vízhólyaggal, rovarcsípéssel rendelkeznénk, akkor is alkalmazhatjuk a cseppek gyógyító erejét. Figyeljünk rá, hogy mindig hígított formában alkalmazzuk a grapefruitmag-cseppeket, hiszen az oldat rendkívül tömény, így koncentrátumként való használata nem ajánlott. A készítmények mellé adott használati utasítás általában gazdag leírást tartalmaz. Böngésszük végig figyelmesen, hogy az egyes problémákhoz milyen típusú hígítási arány szükségeltetik, s csak azután kezdjünk hozzá az alkalmazáshoz! Ha az útmutató nem lenne egyértelmű, bátran kérjünk tanácsot természetgyógyászoktól, patikusoktól, hiszen ők már tudják, a grapefruitmag-csepp igazi gyógyító csoda! Ne hagyjuk szervezetünket megfosztani ettől a remek immunerősítőtől, hiszen igazán csak most lesz rá nagy szükségünk!

forrás: www.noinetcafe.hu

Szerző: Molnár Boglárka


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!