Ez a növény manapság az egyik legszélesebb körben felhasznált illatanyag, bár gyakran az eredeti „Francia” levendulaillat mesterséges úton van előállítva.

A levendulavirágból számtalan kozmetikum készíthető, legyen szó egy illatos levendulafürdőről, vagy egy tonikról, vagy arckrémről, kiváló fertőtlenítő, és tonizáló hatású így nem csak a zsíros és pattanásos bőr ellen hatásos, de a szépségápolás terén is alkalmazhatjuk.

A levendula illóolaj az egyetlen, amely hígítatlanul is felvihető a bőrre, kisebb égési sebekre, horzsolásokra is ideális.

A levendulát mi magunk is könnyedén termeszthetjük a kertben, vagy akár egyetlen cserépben is, de vigyázzunk, nehogy túlöntözzük. Kedveli a napos meleg kerteket, és a virágzás után vágjuk vissza a töveket, máskülönben fásodik.


A világon számos levendulafajt termesztenek, a különbség mára virág színében is meglátszik. Érdemes több fajtát is nevelni, akár cserépben, akár sövényként ültetve kertünkbe.

A virága nem csak a kozmetikában és a konyhában használható fel, de remek illatpárna is készíthető belőle, ha pedig a ház különböző pontjain levendulavirágot helyezünk el, mindig a nyár illata lengi be majd lakásunkat.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!