péntek, 28 július 2017
Készítsünk illatos függőkosarat.

Készítsünk illatos függőkosarat.

Készítsünk illatos függőkosarat.

Nincs is szebb látvány, mint az erkélyen csüngő virágzó függő kosár, amely tele van színes illatos virágokkal.

Tovább a cikkhez
Ültessünk a balkonládába törpe napraforgót!

Ültessünk a balkonládába törpe napraforgót!

Ültessünk a balkonládába törpe napraforgót!

Napraforgó az erkélyre? Igen! A nemesítőknek köszönhetően ma már törpe napraforgó is létezik, amely a balkonra egy kisebb cserépbe is ültethető.

Tovább a cikkhez
A nyár szépsége a verbéna

A nyár szépsége a verbéna

A nyár szépsége a verbéna

A verbena magyar nevén vasfű a nyár legszebb egynyári virága, amely számtalan színben tündököl. Ma már itthon is közkedvelt dísznövényé vált a vasfű, amely eredetileg Dél Amerikából származik.

Tovább a cikkhez

Így készül a baklava! 3 recept+ 1videó!

A baklava már hazánkban sem ismeretlen édesség, amelyet mi magunk otthon is elkészíthetünk egy esős hétvégén a család számára! Bár nem épp fogyókúrázók számára készült édesség, érdemes megkóstolni!

Baklava recept Törökországból!

 

Hozzávalók: 20-30 vékony leveles tészta lap, 200 g olvasztott vaj, töltelékhez: 300 g darál dió, 300 g - mandula, sziruphoz: 600 g cukor, 2,5 dl víz, 1 kis vaníliarúd vagy 12 cs. vaníliás cukor.

A vajjal kikent tepsibe 2 tésztalapot teszünk, meglocsoljuk vajjal. Meghintjük darált dióval és mandulával. A rétegezést addig folytatjuk, míg tart az anyagokból, a tetején tészta legyen. A tésztát ferdén kockákra bevágjuk. Minden darabot meglocsolunk vajjal. 200 °C-ra melegített sütőben 40-50 percig sütjük.

A sütés vége felé 150 fokra csökkentsük a meleget. A vízben oldjuk fel a cukrot, tegyük bele a vaníliát, főzzük szálasra. A kisült baklavát, amikor kissé kihűlt, leöntjük meleg sziruppal, állni hagyjuk, míg teljesen beissza.

Baklava recept Romániából!

Hozzávalók: 6 tojás, 45 g búzadara, 20 g liszt, 0,5 citrom héja, 100 g mazsola, 200 g darált dió, vaj, vagy olaj a tepsi kikenéséhez, szirup: 400 g cukor, 2,5 dl víz, 1 citrom leve és héja, vaníliarúd vagy vaníliás cukor.

A kikevert tojássárgákkal elkeverünk 30 g darát. A fehérjét habbá verjük, és a liszttel váltakozva a darához keverjük. A massza feléhez keverjük a diót, mazsolát és így öntjük a kivajazott tepsibe. A tészta másik feléhez hozzáadjuk a többi darát, s ráöntjük az előző tésztára. 170 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Elkészítjük a szirupot.

A kockákra vágott baklavát meglocsoljuk a kissé lehűtött sziruppal.


Baklava recept Görögországból!

Hozzávalók: 2 cs. fagyasztott leveles tészta, 250 g olvasztott vaj, töltelék: 500 g darál dió, 100 g zsemlemorzsa, 100 g cukor, 1 kk. őrölt fahéj, 0,5 kk. őrölt szegfűszeg, öntet: 200 g cukor, 2,5 dl víz, 5 ek. méz, 1 citrom leve és héja.

25 x 30 x 8 cm-es tepsit kivajazunk. A tésztából 20 vékony lapot nyújtunk. A diót, morzsát, cukrot, fűszereket összekeverjük. A tepsi aljára 5 lapot teszünk, közüket meglocsoljuk vajjal. Ráteszünk a töltelékből, majd 2 tésztalap következik, vajjal meglocsolva. Ezt folytatjuk, míg tart a hozzávaló. A tejére tészta kerüljön, vajjal meglocsolva.

190 °C-ra előmelegített sütőben 45-60 percig sütjük. 40 perc után csökkentsük 150 °C-ra.

A cukorból, citromléből, - héjból, mézből 10 percnyi főzéssel szirupot főzünk. A kész baklavát leöntjük a sziruppal, kockákra vágjuk, hűlni hagyjuk.

Plusz egy videó!


{loadposition bottom10}

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

  Salátát termeszteni a világon...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani...

Tovább a cikkhez
Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Sajnos a jó időnek búcsút mondhatunk,...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Nem rég olvastam egy cikket, amely...

Tovább a cikkhez

Télen sem unatkozhatunk a kertben!

Még szinte el sem kezdődött az igazi tél, máris alig várjuk a tavaszt! Sajnos lesz még ennek az enyhe időjárásnak böjtje, ám érdemes kihasználni ezeket a kellemes, néha már –már tavaszias téli napokat.

Bővebben...:

Válasszunk öntöző rendszert kertünkbe!

A víz talán az egyik legfontosabb elem a kertünkben, hiszen víz nélkül nincs növekedés, nincs virág, sem termés.

Bővebben...:

Milyen örökzöldet ültessek?

Kedves Szabolcs! Egy Dél-nyugati teraszunk van, délutánonként végig oda tűz a nap.Szeretnénk valamilyen örökzöld félével feldobni, persze ez csak kaspóban lehetséges. Bővebben...:

A kertek tűzvirága a kánna!

A kertbarátok egyik kedvenc növénye a kánna, mivel hatalmas piros és színes virágával a legjobb tömeg és színhatás érhető el a növénnyel. Bővebben...:

Ültessünk Erdei tündérfürtöt!

Az erdei tündérfürt (aruncus dioicus) egy krémszínű virágokkal rendelkező évelő dísznövény, amely a kert árnyékos részében is jól érzi magát.

Bővebben...:

Hortenzia gondozása és ültetése

Hortenzia gondozása

A hortenzia Nagymamáink vidéki kertjéből sejlik fel emlékeinkben, pedig ez a fantasztikus évevő dísznövény Japánból származik. a hortenzia gondozása nagyon egyszerű, ezért érdemes kertünkbe ültetni ezt a fantasztikus szép virágot!

Bővebben...:

Ültessünk dekoratív salátaágyást!

Egy kert növényei lehetnek szépek, lehetnek dekoratívak, lehetnek hasznosak, és akár ehetők is, sőt mindez egyben is. Bemutatjuk, hogyan ültessünk szép és ehető salátaágyást. Bővebben...:

Az uborka talajigénye

Az uborka azok közé a zöldségek közé tartozik, amelyek a legmagasabb igényüket támasztják a talajjal szemben, vagyis az egyik legtápanyag igényesebb zöldség. Bővebben...:

Ültessünk articsókát ,mert nem csak szép de finom is!

Bár az articsóka(cynara scolymus) hazánkban nem épp elterjedt kerti és konyhai növény, vállalkozó kedvű kertészeknek mégis érdemes kipróbálni, ezt a gyönyörű és ízletes növényt, amely kertünket díszíti, és ételeinket ízletessé varázsolja. Bővebben...:

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Levendula

Grillezett sertésborda recept levendulával

Gondolta volna kedves olvasó, hogy a levendula még a sült hús mellé is passzol? Íme, egy remek recept, ahol a grillezett sertésbordát fűszerezzük levendulával.

Bővebben...:

A levendula felhasználási formái!

Megkérdeztük olvasóinkat, ők mi mindenre tudnának egy csokor illatos levendulát használni! Íme, egy csokorra való a beküldött olvasói tippek közül!

Bővebben...:

Így vegyük fel a harcot a csigák ellen

Nincs is annál bosszantóbb, amikor reggel kimegyünk a kertbe, és azt látjuk hogy növényeinket megrágták a csigák. Legyen szó dáliáról, árnylevélről, vagy egy szép évelő növényről, a csigák semmit sem kímélnek.

Bővebben...:

3 egynyári dísznövény, amelyek árnyékban is szépen fejlődnek

Számtalan erkély, vagy balkon van, ahová sajnos mindössze 4-5 órát süt be a nap, így ide olyan növényeket érdemes ültetni, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek. Bemutatunk 3 könnyen gondozható egynyári dísznövényt, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek.

Bővebben...:

Íme, a titok, hogy szép hortenziánk legyen a kertben

A hortenzia Nagymamánk titkos kertjének az egyik legszebb virága volt, vidéken szinte minden kertben virágzott egy hatalmas hortenzia bokor. Majd kissé elfeledtük, de pár éve újra divatba jött ez a fantasztikusan szép növény. Bemutatom mi a titka, hogy neked is szép hortenziád legyen a kertedben!

Bővebben...: