Ajánljuk a könyvet mindenkinek, aki szereti a kertjébe látogató madarakat, szereti a természetet, és a kertészkedést, érdemes megvenni és végig olvasni.

 

Gyuri Bácsi a növénytani ismeretek kiváló ismerője és ahogy ő maga is egy különleges ember, a természetet is olyan ízzel mutatja be az olvasóinak, hogy az is megszereti a kertészkedést, aki addig az urbanizáció híve volt.

Telegdi Ágnes meseíró és természetfotós munkáját pedig a kisebbek ismerik országszerte sőt nemzetközi szinten is. Közvetlen hangú, barátságos írásai a szülők és pedagógusok körében is rendkívül közkedveltek, sőt némelyik könyve több helyen már kötelező olvasmány lett.

A két író személyes találkozása olyan jól sikerült, hogy hamarosan egy közös gyerekkönyv írásába kezdtek, amelynek eredményeként megszületett a Csodálatos Állatok Varázslatos Növények című gyerekkönyv Bálint gazda kertészeti tanácsaival kiegészítve.

A könyv különlegessége, hogy egyszerre több korosztálynak szól: Ágnes írásai játékosabbak és mesésebbek, míg Gyuri Bácsi a tőle megszokott barátságos stílusban szólítja meg a jövő kis kertészeit. A könyv azért is számíthat kiemelt érdeklődésre, mert Bálint gazda sok-sok korábbi munkája után most először szólítja meg az ifjúsági korosztályt.

A könyv másik érdekessége, hogy a bemutatott 8 növény és 8 állatfajról készült egy játékos kvízkérdéssor, amely kérdésekre válaszolva minden hónapban értékes ajándékokat sorsol ki a mYnest ötletgazda, Nádland Kft.

 

Szereted a természet csodáit? A postaládában fészkelő cinkék titkait? A diót elcsenő szarka meséjét? A madáretető vendégeinek hétköznapjait?
Érdekel, hogy a hallgatag, de emellett rendkívül izgalmas életet élő paradicsom miért szereti a napfényt? A hamvas szilvából miért olyan finom a lekvár, és a mediterrán világot képviselő fügefát hová ültesd, hogy gyümölcstől roskadozzon előbb, mint gondolnád?
Igen? Akkor ez a könyv Neked szól.


Barátságos hangú történeteivel, madáretetési, madármegfigyelési tanácsaival, kertészkedési ötleteivel kicsiknek és nagyoknak is remek olvasmány.
A növényes történeteket Bálint György, mindenki Bálint Gazdája írta, most először szólítva meg az ifjúságot.
Az állatokról Telegdi Ágnes mesél, akit az "Ó, azok a csodálatos állatok és a Barnabás Meséi sorozatokból ismerhettetek meg.
Jó olvasást, jó madármegfigyelést, jó kertészkedés kívánunk nektek szeretettel!

Az alábbi linken a könyv megrendelhető:

https://www.allatokesnovenyek.hu/