Ha saláta leveleket használunk fel, a levelek legyenek mindig szárazak, mert így könnyebben felveszik az öntet ízét. ha nedvesek a levelek könnyen felvizezik a salátát így elveszti íz világát. A leveleket saláta centrifugában vagy konyharuhán szárítsuk meg. Ha a salátához ízes ecetet pl. almaecet használunk fel, az olaj legyen semleges ízű, vagy épp fordítva, ha ízesített olajat adunk a salátához, az ecet legyen semleges.

Az ecetből lehetőleg mindig csak pár kanállal használjunk fel, mert ha túl sokat adunk az ételhez könnyen elviszi a saláta ízét.

A fűszernövényeket is csak mértékkel adagoljuk a salátához, hozzáigazítva az ecet és olaj íz világához. Számtalan fűszernövényből készíthetünk fűszerkeveréket egy salátához, ilyen lehet a petrezselyem, a metélőhagyma, a tárkony, a citrom, vagy a kapor.


Számtalan saláta fűszerkeverék kínálja magát a boltok polcain, de nyáron a legjobb, ha ebből is a frisset választjuk vagy szedünk a fűszerkertben pár levelet.

Ha salátát készítünk, elsőnek mindig az ecetet adjuk az öntethez és csak utána az olajat, majd villával vagy habverővel keverjük össze az öntetet.

A salátát mindig nagyméretű edénybe készítsük el, hogy jó alaposan össze tudjuk keverni a hozzávalókat.

Ha nem szeretnénk, hogy a saláta nagyon fokhagyma ízű legyen, elég, ha a tál szélét bedörzsöljük pár gerezd fokhagymával, majd elkészítjük benne a salátát.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!