Yangmei Li, a Cambridge-i Egyetem epidemiológusa munkatársaival 12 éven át követett nyomon 23 ezer férfit és nőt. A kávét fogyasztóknál 27 százalékkal alacsonyabb volt a stroke kockázata a sohasem kávézókhoz képest, azonban az elfogyasztott kávé mennyisége nem befolyásolta a kockázat csökkenését.

„Az összefüggés a nemre, éetkorra, társadalmi hovatartozásra, iskolázottságra, dohányzásra, alkohol- és teafogyasztásra,a fizikai aktivitásra és a cukorbetegségre történő korrekciót követően is fennállt” – mondta el Li. „Emellett az elfogyasztott kávé koffeintartalmától és fajtájától sem függött.”


A szakemberek szerint az új kutatás eredményei nem úttörőek, azonban megerősítik a korábbi vizsgálatokat. Korábbi kutatások azt tárták fel, hogy a kávéfogyasztás összefüggést mutat a II-es típusú cukorbetegség (a stroke egyik fő kockázati tényezője) rizikójának csökkenésével, továbbá a szívbetegség előfordulását is csökkenti. A vizsgálatok nagy részében azonban a résztvevők saját maguk számoltak be kávéfogyasztásukról, miközben ez a csészék eltérő mérete miatt nem tekinthető megbízhatónak. Ezért hivatalosan senkinek nem ajánlják, hogy kávéval próbálja meg elkerülni a stroke-ot.

Forrás:medipress.hu


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!