A búbos lonc vagy más néven loniceria egy gyönyörű bár kissé agresszív kúszó növény. Magassága elérheti akár az 5 métert is, így érdemes nagyobb házfalak vagy kerítések mellé ültetni.

Virágzási ideje májustól egészen augusztusig tart, szinte egész nyáron át tart a virágözön. Virágai füzérekben nyílnak, illatosak, sárgásfehérek, kívülről pedig lilás piros színben tündökölnek így még érdekesebb látvány nyújtanak kertünkben. Termése élénkvörös, de vigyázat nem ehető!

Kedveli, a nyirkos talajt nyáron öntözzük a földjét bőven a nagy melegben. Napos vagy picit félárnyékos helyre ültessük, mert a gazdag virágzáshoz fontos a sok napfény.

Tavasszal vagy ősszel magvetéssel, vagy zöld hajtásdugványozással is szaporítható, nagyon gyorsan növekszik. Ha úgy érezzük túl nagyra nőt kedvencünk metszéssel tudjuk kordába tartani.

Örökzöld növény, télálló, de erős fagyoknál érdemes a tövét betakarni, és védeni a talaj menti fagyok ellen. Ősszel vágjuk vissza a növényt így kipiheni magát tavaszra. Nyáron, ha szükséges kéthetente egyszer adjunk neki virágzást elősegítő tápoldatot.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!