Nagyméretű gömb alakú virágaival kiemelkedő dísze lehet kertünknek, melynek színe fehér, rózsaszín, vörös, de akár kék színben is pompázhat. A kék színt a kertészek gyakran úgy érik el, ha timsót adnak az öntözővízhez, de azokban a kertekben ahol meszes a talaj, ott gyakrabban nyílnak kék színű hortenzia virágok.

Hortenzia gondozása:

A hortenzia legfontosabb gondozási igénye az árnyékos kert részbe való kiültetés, sajnos a legkisebb napsütés és meleg hatására a növény tönkremegy. Virágzás végén vágjuk vissza a tövet, és télire takarjuk be a tövet.

Hortenzia gondozása

Hortenzia ültetése és metszése:

Hortenzia ültetéséhez ideális a savanyú virágföld, ilyen a kertészetekben kapható rododendron vagy savanyú virágföld. Ha kertünkben a talaj nem savanyú kémhatású, inkább ültessük a növény egy nagyobb dézsába, külön savanyú virágföldbe. Az ültetéshez a tavasz az ideális évszak, majd két év elteltével, minden tavasszal és ősszel metsszük vissza a hajtásokat.

Hortenzia Fényigénye:

Világos, de napsütéstől védett helyre ültessük a kert árnyékos részébe.

Hőmérséklet:

Az ideális hőmérséklet nyáron 17-23 fok, télen a pihenő időszakban 5-10 C fok.

Hortenzia Öntözése:

Nyáron tartsuk nedvesen a földjét, ne hagyjuk kiszáradni, télen csökkentsük le a locsolás mennyiségét. A pangó vizet nem viseli jól.

Hortenzia öntözése


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!