Ha úgy látjuk, hogy még bőven van hely kertünkben, de nem szeretnénk sok pénzt költeni az új növények beszerzésére, fogjunk össze más kertbarátokkal!

A legtöbb évelő növényt remekül lehet tőosztással szaporítani, vagy a sarjnövényeket leválasztani. A hagymás növényeket sarjhagymákról, míg az egynyári dísznövényeket magról lehet könnyedén szaporítani. Amikor már néhány növényből túl sok van kertünkben, elcserélhetjük más kert tulajdonossal, így segítve kertjük gazdagítását.

Időnként beszélgessünk el más kertbarátokkal, hátha valakinek pont olyan növényre van szüksége, amiből nekünk már túlszaporulat van, így örömmel elcseréli más növényre.

Fórumokon vagy közösségi oldalon is beszélgethetünk másokkal, és felajánlhatjuk a feleslegessé vált vetőmagokat vagy sarjnövényeket, cserében nevezzük meg pontosan milyen növényt szeretnénk kapni.

Ezen a módon számtalan különleges növényre tehetünk szert szinte ingyen, és segíthetünk is más növénybarátoknak!

Ezt olvasta már?

10 ötlet hogyan spóroljunk a vízdíjjal kertünkben!

10 tipp hogy gyönyörű virágzó levendulánk legyen a kertben!

3 gyönyörű színes növény a sziklakertbe!

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!