A dézsakertben az a jó hogy szinte bárhol kialakítható legyen az egy előtér, terasz, vagy erkély, mégis változatos és hangulatos. A dézsakertbe ültetet növények könnyedén mozgathatók, télire védett helyre szállíthatók, és sok féle növényt lehet összeültetni. A dézsakerthez használhatunk nagyobb méretű műanyag cserepet, edényt, vagy dézsát, de a kő, és a fa is nagyon szépen mutat.

Ha mediterrán hangulatot szeretnénk kialakítani, használjunk terrakotta kő cserepeket, és ültessünk minél több leandert, hibiszkuszt, citromfát, bougenvillát, hortenziát, curcumát, rozmaringot, és lehetőleg fessük a háttér falat és bútorokat színesre, kékre, sárgára, vagyis a tenger és napsütés színeit idézzük fel.

Ha régi módi falusi hangulatra vágyunk, a fa a legjobb választás, pl. faedények, dézsák, fa talicska. Válasszunk szép színes egynyári növényeket, petúniát, büdöskét, liliomot, és helyezzünk el néhány kelléket, mint pl. fémlocsoló kanna, vagy madáretető.

Ha színes vidám hangulatra vágyunk, helyezzünk el minél több színes edényt, kis fém vödröket és ezekbe ültessünk minél több színes virágot. Vonjunk be gyermekeinket is az ültetés folyamatába, és ültessünk fűszernövényeket, babot, borsót, vagy körömvirágot, a lényeg hogy ne legyen mérgező egyik sem.

Romantikus hangulat: Ha a munkából hazatérve egy kis romantikára vágyunk ültessünk minél több kisméretű rózsabokrot, és válogassunk össze pasztell árnyalatú növényeket, pl. babarózsaszín, halvány levendulát, krémszínt, mert ezek megnyugtatnak és feltöltenek minket. A bútorokat tegyük kissé patinás hangulatúvá egy kis csiszolással régi módi hatást érhetünk el. A gyönyörű rózsák, levendulák, tubarózsák nem csak a színűkkel nyugtatnak minket, hanem fantasztikus illatukkal is.

Elegáns összeállítás: Ha nincs időnk a virágokkal bíbelődni, de mégis szeretnénk színfoltot, válasszuk az örökzöldeket, ültessünk nagyobb edénybe, tuját, bukszust, puszpángot, mert ezeket néha csak nyírni kell, és rendszeresen öntözni, de ezen kívül más gond nincs vele.


Hasznos dézsakert: Ha nem csak szép, de hasznos dézsakertre vágyunk, válasszunk a zöldségeket, gyümölcsöket és fűszernövényeket. Ültessünk rozmaringot, petrezselymet, salátákat, balkon paradicsomot, és kisebb gyümölcsfákat. Így nyáron folyamatosan szedhetjük saját kertünk termését is. A különböző saláták nem csak ízletesek, de színűkkel is emelik kertünk fényét, hiszen van bordó, piros, zöld, vagy épp halványzöld levelű saláta is.

Nagyon fontos hogy mindig az adott hely klímájához képest válogassuk össze növényeinket, ahol süt, nap oda tehetünk mediterrán növényeket, árnyékba fűszernövényeket, és közepes fénynél gyümölcs, zöldség is mehet. Nézzük meg a napos órák számát, és vegyük figyelembe a növények igényeit is. Ha igazán szép dézsakertet szeretnénk kialakítani a színek és az felhasznált anyagokat is hozzuk harmóniába.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!