Hozzávalók 8 személyre 25 dkg kész lecsó, 1 felvert tojás, só, 2 ek zsemlemorzsa, 1/2 teáskanál chilipor, 40 dkg darált marhaszínhús, 4 pár bőrös virsli, 8 db, a virslinél kissé hosszabb, félbevágott és megpirított péksütemény, /kalács vagy franciakenyér /, 8 dkg reszelt trappista sajt, 2 ek mustár, 2 ek ketchup

A lecsót egy keverőtálba tesszük, hozzáöntjük a tojást, rászórjuk a zsemlemorzsát és a chiliport, majd megsózzuk. Végül hozzáadjuk a darált marhahúst, és alaposan összedolgozzuk. Egy-egy virslire 1/8 résznyi húsmasszát halmozunk, kikent teflonserpenyőbe tesszük húsos oldalukkal lefelé, majd 5 percnyi sütés után megfordítjuk, és további 4 percig sütjük. Fél péksüteményre helyezzük egy húsos virslit, majd rákenünk a mustárból és a ketchupből, végül rászórjuk a reszelt sajtot, és a péksütemény másik felét rányomjuk.

Száraz fehérborral vagy sörrel fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc