Előző cikkünkben bemutattuk a különböző virágágyások kialakításának formáit. Most nézzük, milyen virágot ültessünk ezekbe a virágágyásokba. Ha minden évben új szín és forma világot szeretnénk kertünkbe látni, érdemes az egynyári virágokhoz fordulni, hiszen hatalmas a fajta és szín választék belőlük.

Virágmagok ültetésével kialakíthatjuk a kívánt virág kavalkádot nyárra. Első lépésként nézzük meg hová milyen virágot szeretnénk ültetni, alacsony növekedésű, magas, sárga, piros, stb.

Ha fal elé szeretnénk virágokat ültetni, leghátulra keressünk nagyobb, vagyis magasra növő példányokat, mint pl. a napraforgó, viola, vagy épp a rézvirág. Ezek elé jöhetnek a közepes virágok, mint pl. a tagetes, a szegfű,gazania, és legvégül az egészen kicsik, a lobélia, ,ageratum, pilea. Válogassuk össze a virágokat magasság és szín szerint is.

Kezdő kertészeknek ajánljuk a körömvirágot, a büdöskét, a coleust, a paprikavirágot, és a rézvirágot, mert ezek a magok szinte 95%-ban kikelnek és egész nyáron át virágoznak. Az egynyári virágmagokat akár cserépbe is ültethetjük, erre szintén alkalmas a büdöske, a verbéna, a petúnia, a lobélia, és a bojtocska.

Akár nagyobb cserépbe akár balkonládába vethetjük tavasztól közvetlenül a magokat, amelyek majd nyáron gyönyörű virágerdővé fejlődnek. A magokat érdemes csoportosan kiszórni, legyen szó balkonládáról vagy szabadföldről, és ültetés után kis zacskóval vagy táblával megjelölni melyik virágot hová ültettük. Az ültetés ideje március vége április eleje, amikor az idő tartósan 15 fok felett marad.


Ha azt szeretnénk, hogy kertünk szép és rendezett maradjon a palánták kikelése után érdemes ritkítani a növényeket, vagyis kb. minden második magoncot távolítsuk el, hogy a megmaradt növényeknek legyen elég helyük és tápanyaguk. A magokat ültetés után fedjük be földdel, ez a mag átmérőjén a háromszorosa is lehet.

Bátran eresszük szabadjára fantáziánkat és játszunk a színekkel, formákkal, hiszen az egynyári virágok, a szivárvány minden színét kínálják nekünk.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!