Hozzávalók:

40 dkg sovány sertéscomb vagy szűzérme

1 nagy fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

kb. 5 dkg füstölt szalonna

majoránna

ízlés szerint: só, bors, piros arany

60 dkg zöldborsó (mirelit is lehet)

nagy csokor petrezselyemzöld

szódabikarbóna.

Elkészítés:

Először az aprópecsenyét készítjük el:

A húst megmossuk, majd 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, zsírjára sütjük.

A megtisztított, felkarikázott hagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát a szalonna zsírjában fedő alatt megpároljuk, rátesszük a húst, majd ízlés szerint sózzuk. Erőteljesen borsozzuk, kevés piros arannyal és majoránnával fűszerezzük.

Néhány percig erős tűzön pirítjuk, majd lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk.

Nagyon rövid lére sütjük.

Közben - kevés sós vízben - egy csipetnyi szódabikarbóna hozzáadásával (hogy szép zöld maradjon) puhára pároljuk a borsót. (A mirelit borsónak szinte csak percek kellenek!)

Ha kész, lecsepegtetjük, és az aprópecsenyéhez öntjük.  Óvatosan összekeverjük, összeforrósítjuk, és mély tálba szedjük. Tetejét megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Párolt rizzsel, salátával kínáljuk.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!