Elkészítése: A csirkemellet kicsontozom, lebőrözöm, és ujjnyi vastag csíkokra vágom. Megsózom, és a zablisztben megmártom, ezután 10 percre félreteszem. Közben elkészítem a zabtésztát. A felvert tojást összekeverem a zabliszttel és a tejjel, hozzáadom az olajat, a zúzott fokhagymát és a sót, borsot.

(A masszának a szokásos palacsintatészta sűrűségűnek kell lennie.) Néhány perces pihentetés után a lisztes húscsíkokat megmártom a tésztában, és bő, forró olajban szép piros-ropogósra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem, és salátával vagy gombamártással tálalom.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!