A zöld turmix kiváló reggeli, én naponta megiszok kicsivel több, mint 1 litert, de egész délelőtt csak ezt eszem, illetve iszom. A hét elején elkészítek egy nagyobb adagot, felaprítom a hozzávalókat, majd zacskóba adagolom őket hét adagra osztva és lefagyasztom. Persze ha akad egy kis friss zöld a kertben, mindig adok hozzá azt is. Így csak ki kell venni a mélyhűtőből egy adagot, mehet a turmixgépbe, és percek alatt kész az ízletes finom reggeli ital. Most épp madársalátát vetettem az egyik üres balkonládába, remélem, hamarosan ez is mehet a turmixba.


Jó reggelt turmix hozzávalók:

1 nagyobb zöld alma

1 banán

2-3 fagyasztott eper

1-2 kelkáposztalevél

1 marék friss bébi spenót

1 zellerszár

Friss petrezselyem

1 teáskanál zöld árpa por

1 teáskanál chiamag liszt

Fél liter mandulatej

A hozzávalókat öntsük bele a turmixgépbe, adjunk hozzá mandulatejet, vagy aki jobban szereti sima ásványvizet, és turmixoljuk krémes állagúra. Ha túl sűrűnek találjuk a turmix állagát, öntsünk hozzá még egy kevés vizet, mert a chia magtól egy kicsit még besűrűsödik az italunk.

Egészségetekre. Kertészanyu

Ezt olvastad már?

Kertész Anyu kertje: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

5 fantasztikus levendulás dekoráció otthonra!

Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!