péntek, 23 június 2017
Támadnak a levéltetvek

Támadnak a levéltetvek

Támadnak a levéltetvek

Itt a nyár a jó idő, szépen virágzik a kert, ám támadnak a levéltetvek. Ismerjük meg a védekezést ezek ellen a kis kártékony rovarokkal szemben.

Tovább a cikkhez
A nyári kert dísze a kerti sarkantyúka!

A nyári kert dísze a kerti sarkantyúka!

A nyári kert dísze a kerti sarkantyúka!

Ha az erkélyre keresünk egy szép csüngő dísznövényt válasszuk a könnyen gondozható kerti sarkantyúkát (tropaeolum) amely lenyűgöz minket színeivel, és akár meg is ehetjük a virágait.

Tovább a cikkhez
Kerti teendők a nyár közepén

Kerti teendők a nyár közepén

Kerti teendők a nyár közepén

A nyár dereka a pihenés ideje, amikor élvezhetjük egész eddigi munkánkat a kertben. Ám ekkor sem maradunk munka nélkül, teendő akad bőven.

Tovább a cikkhez

Gombakoktél olívabogyóval

Hozzávalók: 25 dkg apró szemű gomba (vagy gombakonzerv), 8 szem olívabogyó, 2 tojás, 3 evőkanál sűrű tejföl, 1 púpozott evőkanál majonéz, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött fekete bors és só, 4 salátalevél.

A gombát megtisztítjuk, és egészben hagyva forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük. (A konzervgombát nem kell főzni, csak levétől leszűrni.) A tojásokat keményre főzzük, majd a már kihűlt gombával együtt kis kockákra vágjuk. Megmosott és megszárított salátalevéllel kibélelt talpas poharakban elosztjuk a gombát és a kemény tojást, majd hűtőszekrényben hűtjük fél órán keresztül.


Közben a majonézt elkeverjük a tejföllel, a szétzúzott fokhagymával, és a kimagozott és apróra vágott olívabogyóval, a törött borssal, a sóval. A hideg gombás tojásra rácsorgatjuk a mártást, és fél órára visszatesszük a hűtőszekrénybe. Sós stanglival kínáljuk.

További cikkek:


Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

  Salátát termeszteni a világon...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani...

Tovább a cikkhez
Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Sajnos a jó időnek búcsút mondhatunk,...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Nem rég olvastam egy cikket, amely...

Tovább a cikkhez

Feketelistás hóvirág

A hóvirág 2005 szeptembere óta védett növényként van nyilvántartva hazánkban, így nőnapra a vágott hóvirág már eltűnt a piacról. Bővebben...:

Nem mindegy melyik ablakba tesszük a növényeket!

A növények számára a fény az egyik legfontosabb életfeltétel. Ám nem mindegy, melyik növényt melyik ablakba tesszük, és milyen fényt biztosítunk számára.

Bővebben...:

Etessünk madarakat télen!

Nagyon jó kikapcsolódás és elfoglaltság lehet a gyerekeknek télen, ha együtt készítünk madáreleséget.

Bővebben...:

A dália ültetése és gondozása

A dália a fészkes virágúak családjába tartozó évelő dísznövény, amelynek mára számtalan fajtája került, aki a kertészetekbe.

Bővebben...:

Régi kertek lakója a sárga cickafark

Valaha a régi kertekben útszélén rendszeresen találkoztunk vele, ám ma egyre kevesebbet látunk a sárga cickafarkból (achillea filipendulina).

Bővebben...:

A kínai tollborzfű gondozása és ültetése

A kínai tollborzfű (pennisetum alopecuroides) egy dézsában is nevelhető évelő díszfű, amely augusztustól októberig virágzik kertünkben, erkélyünkön.

Bővebben...:

Termesszünk madársalátát a kertben és az erkélyen!

A madársaláta (Valerianella locusta)a téli hónapok egyik fő vitaminforrása is lehet, hiszen igen magas az A,C és B vitamin tartalma valamint az ásványi anyagok széles skálája is megtalálható benne.

Bővebben...:

Itt a fekete paradicsom mag a kumato!

Tíz év keresztezéssel egy svájci cég, a Syngenta egy teljesen újfajta paradicsomot hozott létre, a neve kumato, magyarul fekete paradicsom.

Bővebben...:

A görögdinnye termesztése és ültetése kiskertben!

A görögdinnye egyet jelent a nyárral és a napsütéssel. Íze és zamata is lenyűgöz minket, hiszen lédús és mézédes. Bemutatjuk, hogyan ültethetünk saját dinnyét kertünkben!

Bővebben...:

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Levendula

Grillezett sertésborda recept levendulával

Gondolta volna kedves olvasó, hogy a levendula még a sült hús mellé is passzol? Íme, egy remek recept, ahol a grillezett sertésbordát fűszerezzük levendulával.

Bővebben...:

A levendula felhasználási formái!

Megkérdeztük olvasóinkat, ők mi mindenre tudnának egy csokor illatos levendulát használni! Íme, egy csokorra való a beküldött olvasói tippek közül!

Bővebben...:

Így vegyük fel a harcot a csigák ellen

Nincs is annál bosszantóbb, amikor reggel kimegyünk a kertbe, és azt látjuk hogy növényeinket megrágták a csigák. Legyen szó dáliáról, árnylevélről, vagy egy szép évelő növényről, a csigák semmit sem kímélnek.

Bővebben...:

3 egynyári dísznövény, amelyek árnyékban is szépen fejlődnek

Számtalan erkély, vagy balkon van, ahová sajnos mindössze 4-5 órát süt be a nap, így ide olyan növényeket érdemes ültetni, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek. Bemutatunk 3 könnyen gondozható egynyári dísznövényt, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek.

Bővebben...:

Íme, a titok, hogy szép hortenziánk legyen a kertben

A hortenzia Nagymamánk titkos kertjének az egyik legszebb virága volt, vidéken szinte minden kertben virágzott egy hatalmas hortenzia bokor. Majd kissé elfeledtük, de pár éve újra divatba jött ez a fantasztikusan szép növény. Bemutatom mi a titka, hogy neked is szép hortenziád legyen a kertedben!

Bővebben...: