Az apróra vágott szalonnát jól kisütjük, lecsöpögtetjük, és a beáztatott, majd kicsavart zsemlével, tojással, finomra vágott hagymával, fokhagymával együtt a darált húshoz adjuk. Borssal ízesítjük, és jól összedolgozzuk. Vizes kézzel kis gombóckákat formázunk belőle, bő, forró olajban megsütjük, majd jól lecsöpögtetjük, és mindegyikbe egy-egy fogvájót szúrunk.

Közben a majonézt három részre osztjuk: az elsőt tárkonnyal és pár csepp Worcesterrel, a másodikat áttört rokforttal, a harmadikat parajpürével és zúzott fokhagymával ízesítjük.

Tálaláskor teszünk a tányérra a mártásokból, és a húsgombócokat ízlésesen köré rendezzük.

Ezt olvasta már?

Amerikai gombás vörösboros fasírt,új sütési eljárással!

Fasírt pogácsák vacsorára

Fasírt recept spenótos rokfortos mártással

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!