csütörtök, 17 augusztus 2017
Hamvaska az ezüst növény!

Hamvaska az ezüst növény!

Hamvaska az ezüst növény!

          Egy gyönyörű egynyári dísznövény(senecio bicolor), amely hamvas ezüstszínű leveleivel kertünk különleges dísznövénye lesz.

Tovább a cikkhez
Így varázsoljuk oázissá a verandát!

Így varázsoljuk oázissá a verandát!

Így varázsoljuk oázissá a verandát!

A verandának számos funkciója van egy háznál, megvéd minket az esőtől, fogadja a hozzánk érkező vendégeket. A veranda az első, amit egy látogató megpillant így érdemes gyönyörű oázissá varázsolni!

Tovább a cikkhez
Hogyan építsünk kertet a városban?

Hogyan építsünk kertet a városban?

Hogyan építsünk kertet a városban?

Egy városban mindig is nagy kihívást, jelent a kertépítés, hiszen itt nehezebb egy tágas szép kert látványát kelteni, amikor falakba és kerítésekbe ütközünk.

Tovább a cikkhez

3 tipp hogy mihez kezdjünk a megmaradt húsvéti sonkával?

A húsvét a sonkáról tojásról szól, de mihez kezdjünk, ha már két napja sonkát eszünk, de még mindig maradt belőle?

Íme, három tipp a meg maradt húsvéti sonka felhasználására.

Sonkás fűszeres muffin:

Finom sós sonkás fűszeres muffin amely kiváló vendégváró, de vacsorára is tálalhatjuk.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma, 10 dkg sonka, 25 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, ¾ tk. só, bors, 15 dkg parmezán sajt, kevés friss bazsalikom, fél csokor metélőhagyma, kevés friss oregánó, 1 tojás, 0,8 dl olaj, és 3 dl tejföl.

A sütőt elmelegítjük 180 fokra, majd előkészítjük a muffin formákat.

A hagymát megtisztítjuk, felvágjuk kis kockára, majd forró olajban megdinszteljük.

A lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a fűszernövényeket apróra vágva, és ízesítjük sóval, borssal.

A tojást felverjük, egy másik tálban hozzáadjuk a tejfölt, az olajat, a sonkát és a reszelt sajtot, majd a tojásos masszát összevegyítjük a lisztes keverékkel.

Az így kapott tésztát belekanalazzuk a formákba, megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben megsütjük.

Sonkás táska

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom sütemény, amely nagyon ízletes kiegészítője lesz hétvégi ebédnek.

Hozzávalók:

1 db. mélyhűtött leveles vajas tészta, 25 dk főtt sonka, kevés liszt, só, bors, 2 tojás, 2 kanál tejföl.

A sonkát egy nagy lyukú darálón ledaráljuk, majd összekeverjük sóval, borssal, tejföllel. A tésztát kiengedjük, és lisztezett deszkán kinyújtjuk, szép vékonyra. A tojásokat habosra keverjük, majd a tésztát megkenjük a tojással, és az egyik felét megkenjük a sonkakrémmel. A tészta másik felét ráhajtjuk és derelyeszaggatóval,3*5 cm kis négyszögeket készítünk.


A sütemények tetejét is megkenjük a felvert tojással, majd sütőlemezre rakjuk őket egymás mellé, és előmelegített sütőbe tolva 10-15 perc alatt készre sütjük.

Az első 10 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert akkor a tészta összeseik.

Sonkás töltött paradicsom

Finom vitamindús laktató tavaszi sonka saláta, amely önmagában vagy főétel mellé is kínálható, sőt tovább variálható más hozzávalókkal.

Hozzávalók:

8 db kisebb paradicsom, 20 dkg főtt sonka, 2 főtt tojás, 1 ecetes uborka, 1 adag tartármártás, só, bors, salátafej.

A tartármártást mi magunk is elkészíthetjük, de megvehetjük készen is.

A sonkát, az uborkát és a tojásokat összevágjuk és összekeverjük a mártással. A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk, és a belsejüket kikanalazzuk.

Az üreget sózzuk, borsozzuk és megtöltjük a sonkás töltelékkel, majd visszaillesztjük rá a tetejüket. Egy nagy tálat kirakunk, saláta levelekkel ráhelyezzük a töltött paradicsomot és tartármártással tálaljuk.

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

Kertészanyu: Ilyen egyszerű salátát termeszteni!

  Salátát termeszteni a világon...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Kertészanyu: Könyvajánló madár és kertbarátok számára

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani...

Tovább a cikkhez
Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Húsgombócok finom fűszeres paradicsomszószban

Sajnos a jó időnek búcsút mondhatunk,...

Tovább a cikkhez
Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Kertészanyu: Tényleg létezik bébi répa! Itt a bizonyíték!

Nem rég olvastam egy cikket, amely...

Tovább a cikkhez

Így palántázzunk a kertben!

Tavasszal megjelennek az első virág, zöldség és fűszernövény palántákat, amelyeket ideje elültetni kertünkben, de nem mindegy hogyan.

Bővebben...:

Milyen örökzöldet ültessek?

Kedves Szabolcs! Egy Dél-nyugati teraszunk van, délutánonként végig oda tűz a nap.Szeretnénk valamilyen örökzöld félével feldobni, persze ez csak kaspóban lehetséges. Bővebben...:

A japánkert növényei!

A japánkert a nyugalmat, a harmóniát a természetet utánzó növény együttest adja vissza a kertész számára.

Bővebben...:

A dália ültetése és gondozása

A dália a fészkes virágúak családjába tartozó évelő dísznövény, amelynek mára számtalan fajtája került, aki a kertészetekbe.

Bővebben...:

A napsárga szépecske a kertek legszebbje

A szépecske (coreopsis) gyönyörű napsárga virágával a kertek legszebbike lesz, szinte virítanak a sárga virágok kertünkben.

Bővebben...:

Így teleltessük az írisz hagymákat

Az íriszek a hazai kiskertekben előkelő helyet foglalnak el, és az utóbbi években egyre több nemesített változat közül válogathatunk a kertészetek polcain.

Bővebben...:

Citrom itt is ott is!

A citrom az egyik legismertebb gyümölcsünk, amely számtalan módón felhasználható. Összegyűjtöttük a citrom 1x1-et! Bővebben...:

Póréhagyma a konyhában és a kertben!

A magyar konyhában is igen kedvelt növény lett a póréhagyma. De sajnos még sem olyan ismert, mint a vörös vagy a fokhagyma, pedig ez a növény nagyon jól illik a magyar íz világhoz. Bővebben...:

Januári munkák a szőlőben!

Bár ekkor még a szőlő nyugalmi állapotban van, munka már akad bőven, így ideje kilátogatni a szőlőskertbe. Bővebben...:

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Levendula

Így készíts levendulás limonádét percek alatt

Hozzávalók: 4 csésze víz, 3/4 csésze cukor, 4 szál levendula, 1 1/2 csésze citromlé. Elkészítés : 3 csésze vizet a cukorral jól elkeverjük, majd felforraljuk.

Bővebben...:

Grillezett sertésborda recept levendulával

Gondolta volna kedves olvasó, hogy a levendula még a sült hús mellé is passzol? Íme, egy remek recept, ahol a grillezett sertésbordát fűszerezzük levendulával.

Bővebben...:

Így vegyük fel a harcot a csigák ellen

Nincs is annál bosszantóbb, amikor reggel kimegyünk a kertbe, és azt látjuk hogy növényeinket megrágták a csigák. Legyen szó dáliáról, árnylevélről, vagy egy szép évelő növényről, a csigák semmit sem kímélnek.

Bővebben...:

3 egynyári dísznövény, amelyek árnyékban is szépen fejlődnek

Számtalan erkély, vagy balkon van, ahová sajnos mindössze 4-5 órát süt be a nap, így ide olyan növényeket érdemes ültetni, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek. Bemutatunk 3 könnyen gondozható egynyári dísznövényt, amelyek félárnyékban is szépen fejlődnek.

Bővebben...:

Íme, a titok, hogy szép hortenziánk legyen a kertben

A hortenzia Nagymamánk titkos kertjének az egyik legszebb virága volt, vidéken szinte minden kertben virágzott egy hatalmas hortenzia bokor. Majd kissé elfeledtük, de pár éve újra divatba jött ez a fantasztikusan szép növény. Bemutatom mi a titka, hogy neked is szép hortenziád legyen a kertedben!

Bővebben...: