Elkészítése: A tojás sárgákat elkeverjük a porcukorral, a margarinnal, a liszttel és a vaníliás cukorral, majd lassan hozzákeverjük a tejet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a tejes masszával. Egy 22x30-as tepsit kivajazunk, kilisztezzük (csak az alját!), és beleöntjük a masszát, hideg sütőbe tesszük. A sütőt bekapcsoljuk és 220 fokon 15 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 100 fokra állítjuk és további 45 percig sütjük a süteményt, majd a sütit kivesszük, és hűvös helyen tartjuk. Csak akkor szeleteljük, ha teljesen kihűlt.


Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

* 9 db tojás
* 30 dkg porcukor
* 15 dkg margarin
* 9 evőkanál liszt
* 5 csomag vaníliás cukor
* 1 l tej
Ne ijedj meg nagyon folyós, de jó lesz, Attól intelligens, hogy tudja, alul-felül tészta kell, hogy legyen és középen pedig krémes lesz.

A receptet Keres Csabáné nevű kedves olvasónk küldte be.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!