A pókliliom gondozása

Hagymája gömb alakú, amelyekből a szalagszerű sötétzöld levelek fejlődnek, amelyek akár 60 cm hosszúságot is elérhetik. Nyáron a növény a legszebb formáját mutatja, hiszen ekkor jelennek meg a hófehér illatos virágok, melyeknek a porzólevelei a szirmokra hajlanak.

A pókliliom ültetése

A sarjhagymákról könnyedén lehet szaporítani a növényt, cserépbe, vagy szabadföldbe már május elejétől ültethetjük a pókliliomot. A hagymákat 10 cm mélyen és egymástól 40-50 cm távolságra ültessük ki, mert később a leveleknek kell majd a hely.


A pókliliom teleltetése

Ősszel a fagyok beállta előtt, emeljük ki a hagymákat a földből, osztályozzuk őket nagyságuk szerint, a sarjhagymákat is szedjük le, majd télire egy hűvös száraz helyen teleltessük át őket. A kisebb méretű sarjhagymákat is érdemes tavasszal visszaültetni cserépbe, de ne várjunk tőlük virágot, az első pár évben. A pókliliom szélessége 30 cm, magassága 50-60 cm, kedveli a napos kerteket, és közepes vízigénnyel rendelkezik.

A perui pókliliom már a hazai kertészeti áruházakban is kapható, tavasszal érdemes a hagymás növények között keresni!

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!