Crater Lake egy lenyűgöző vulkanikus tó!

Az óriáskehelyként a magasba emelt, tiszta vizű, vulkanikus tó mindenkit lenyűgöz, aki megpillantja.

 

A Crater Lake pereméhez vezető meredek kapaszkodó során mindenki elképzeli, milyen látvány vár majd rá. Mégis, amikor elérik a tetőt, gyakran nem találnak szavakat, mert a kilátás minden várakozást felülmúl. Mintegy száz méterrel lejjebb hatalmas, hihetetlen árnyalatú, zafírkék tó terül el, amelynek 42 kilométernyi kerületét csipkézett sziklák határolják. A tó felszínét – mint kráter a kráterben – csak a Wizards Island szinte tökéletes vulkanikus kúpja töri meg, amely a Mazama-hegy mintegy hétezer évvel ezelőtti kitörésekor keletkezett.

Nem meglepő, hogy a klamathok, akinek ősei már tizenkétezer évvel ezelőtt is itt éltek, szentként tisztelik a tavat, és számos legendát szőttek köréje. Az egyik elmeséli, hogy a kráter Llao, az alvilág démonokkal és rákokból álló seregének kegyetlen ura és Skell, a föld feletti világ ura közötti rettenetes csata során alakult ki. Skell diadalmaskodott, és megetette a gyanútlan rákokkal Llao szétszaggatott testét. Végül az ő fejéből keletkezett a Wizard Island. A klamathok a Crater Lake-t mindig is a rémítő erő otthonának tartották, ahol hatalmas rákok bukkanhatnak elő, és bekaphatják az óvatlan látogatókat. A klamathok a spirituális hatalmukat próbára tevő látomáskeresésekkor, illetve a látszólag feneketlen tóban elvégzett beavatási ceremóniák kedvéért jönnek ide.

 

Utazás Időzítése: A Crater Lake Nemzeti Park egész évben nyitva tart. Felkeresésére a júliustól szeptember elejéig tartó időszak a legmegfelelőbb. Télen veszélyes lehet a hó. A Steel Visitor Center áprilistól novemberig, a Rim Visitor Center pedig júniustól szeptemberig várja a látogatókat.

Utazás Tervezése: A Crater Lake majdnem félúton fekszik San Francisco és Seattle között, mindegyiktől mintegy 690 kilométerre. A legközelebbi reptér a 97 kilométerre délre található Klamath Fallsban van. Gondozott utak vezetnek a kráter pereméig.

 

Érdekességek:

- A víz csodálatos kéksége a tó közel 594 méteres roppant mélységből adódik.

- Figyeljük meg a kráter peremétől kifelé, a lent elterülő tájra nyíló kilátást. A legmagasabb pont 2438 méterrel található a tengerszint felett.

- Csípjünk el egy különleges élményt kínáló nyári zivatart. Ilyenkor a kráter sistereg a villámcsapásoktól, miközben az erős szél felkorbácsolja a tó felszínét.

Forrás: www.utazasmagazin.hu

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Fáklyaliliom (Kniphofia hybrida)

Ez furcsa kinézetű növény, eredetileg Dél-Afrikából származik, így nem meglepő hogy jól bírja a tűző napsütést és a szárasságot. Virágai nyáron kertünkben tényleg úgy néznek, ki mintha fáklyákkal lennének kirakva az ágyások, amelyek piros tűzben égnek.

Bővebben...

Mikor érdemes a gyepet trágyázni?

Ha szép pázsitot szeretnénk nyárra a tápanyagokat itt is érdemes pótolni, Ismerjük meg a gyep trágyázás menetét és pontos idejét.

Bővebben...

A shiitake gomba csökkenti a magas vércukorszintet!

Ezt a gombafajtát Kelet-Ázsiában, mintegy 2200 éve ismerik. A kínaiak illatos gombának hívják fokhagymára emlékeztető erős, fűszeres illata miatt. Bővebben...

11 tipp, hogy a tiéd legyen a környék legszebb orchideája!

Az orchideák a trópusok gyönyörű kincsei, színeik, formáik, illatuk mindenkit elbűvölnek. Az elmúlt században nemesítésüknek és laboratóriumokban történő szaporításuknak köszönhetően bárki számára elérhetővé vált ez a káprázatos növény. Ez eddig mind szép és jó, de, ugye te is jártál már úgy, hogy az ajándékba kapott orchidea soha többé nem bontott virágot, vagy, ami még rosszabb, néhány hónap múlva elpusztult. Pedig minden csak odafigyelés kérdése!

Bővebben...

Szerelemvirág: Agapanthus

Ültessünk szerelemet kertünkbe?  Igen! A szerelemvirág egy igen különleges hazánkban még ritkaságnak számító álomszép dísznövény, amely hatalmas kék színű virágával feltűnő jelenség lesz kertünkben.

Bővebben...

Bátran vágjunk bele a konyhakertbe!

Sokan hivatkoznak arra, hogy semmit nem tudnak termelni, hiszen nincs is konyhakertjük. Ez így nem egészen igaz, hisz sok olyan növény van, ami akár egy erkélyládában, vagy virágcserépben is megtermelhető. Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Itt az idő a tavaszi magvetésre!

Bár az ültetésnek még nincs itt az ideje a magvetést érdemes kipróbálni. Az igazi kertész számára egy vetőmag bolt maga a paradicsom. Miért érdemes bíbelődni ezekkel az apró magokkal? Bővebben...

A leander tavaszi gondozása

Bár kicsit korán, de beköszöntött a tavasz így a leanderek is gyorsabban ébredtek fel téli álmukból. Ahhoz hogy szép dús virágzó növényt kapjunk egész nyáron most érdemes oda figyelni a gondozásra. Bővebben...

Kora tavasszal nyílnak a muscarik!

A muscari vagy ismertebb nevén a gyöngyike a kora tavasszal nyíló hagymás növények közé tartozik, amelyek már márciustól kék színbe öltöztetik kertünket.

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

Az orchideák szaporítása, és beporzása! Videóval

Az orchideák talán a világ legszebb virágai, amelyek számtalan színben és formában nyílnak. Ezeknek a gyönyörű virágoknak egyetlen céljuk van a színes vagy épp illatos virágokkal, amely az, hogy a megporzó állatokat magukhoz vonzzák.

Bővebben...

 

A fokhagyma tea megfázás ellen is hatásos!

A fokhagyma a magyar konyha egyik legismertebb hagymaféléje, ám azt már kevesen tudják, hogy a belőle készült tea a megfázás ellen is hatásos. Bővebben...

hírek

A finom nyári hűsítő gyümölcs a sárgadinnye!

Az egyik legfinomabb nyári gyümölcs a sárgadinnye, amely mézédes ízével mindenkit levesz a lábáról. Ismerjük meg a gondozását és ápolását kertünkben is.

Bővebben...

Gyorsan reagál a bőr az UV-sugarakra

A bőrben található ultraibolya-receptor azonnal érzékeli a sugarakat, és reagál is rájuk, hogy védelmet nyújtson a károsodás ellen, állapították meg a kutatók. Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!