Hozzávalók: 30 dkg főtt hús,   6 db főtt tojás,   30 dkg csemege savanyú uborka,   1, piros kápia paprika,  20 levél medvehagyma.

Tartármártáshoz: 3 dl tejföl,   3 ek majonéz,  1 púpos teáskanál mustár,    ½ citrom leve, 2 kockacukor,   1 mokkáskanál só,  3 csipet őrölt színes bors,   1 evőkanálnyi capribogyó
.

Aszpikhoz: 2.5 dl szűrt húsleves    20 gr zselatinpor
.

Elkészítés:
Aprítógéppel vagy késsel nagyon apró kockára vágjuk a savanyú uborkát,v paprikát, a tojást, és az előző nap főzött húslevesből kivett húst. Sűrűre, ízesre keverjük a tartármártást, lazán beletesszük a felaprított hozzávalókat, a capribogyót és az ízesítőket.
1.5 dl húslevest felforralunk. A maradék hideg húslevesben pár perces keveréssel feloldjuk a zselatint, majd beleöntjük a forró levest. Alaposan elkeverjük, kissé hűlni hagyjuk. Mielőtt megdermedne, a tartáros elegyhez keverjük. Szilikonos koszorúformába öntjük, hűtőszekrénybe helyezzük, 3-4 óra alatt megdermesztjük. Salátalevéllel bélelt lapos tálra fordítjuk.
Ujjunkkal meglazítjuk és leemeljük a formát.
Jó étvágyat kívánok!     Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!