Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolom kevés olajon, majd rádobom a szintén apróra vágott fokhagymát és medvehagymát (én csíkokra szeretem vágni) és megfonnyasztom.

Aztán hozzáadom a kevés alaplével csomómentesre kikevert lisztet vagy a hideg vízzel összekevert étkezési keményítőt és felöntöm a zöldség alaplével, valamint a fél liter tejszínnel.

Addig főzöm, amíg besűrűsödik.  Pirított zsemlekockával és reszelt sajttal tálalom. Aki jobban szereti darabkák nélkül, az a végén botmixerrel leturmixolhatja. Én imádom benne a medvehagyma-csíkokat!

Jó étvágyat hozzá!

Balkai Marianna

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!