Spanyolország legszebb látnivalói!

Gyönyörű mediterrán napsütötte ország ahol számtalan látnivaló és élmény várja a turistákat. Bemutatunk néhány várost, amit érdemes felkeresni, ha eljutunk Spanyolországba!

 

Utazna, de nincs ötlete hová is menjen? Spanyolország télen, nyáron az egyik legszebb mediterrán úti cél ahol számtalan látnivaló és érdekesség várja az ide utazókat. Ismerjünk meg néhány fantasztikus várost ebben a gyönyörű országban.

Madrid!

Spanyolország fővárosa, így természetesen a turisták egyik legkedveltebb célpontja is.

A tengerszint felett 655m magasságban fekszik, teljes területe 607 négyzetkilométer, a lakosok száma több mint 3300000 fő. Már a XVI, században is a legnagyobb birodalom fővárosa volt Madrid, eredeti alapítója II. Muhammad volt majd 1561-ben fővárossá avatták Madridot.

Bár ekkor mindössze 25000 lakosa volt, a fejlődés gyors és látványos volt, hiszen a XIX.századra már több mint 100000 lakos volt, és a város folyamatosan fejlődött.

Madrid legszebb műemléke a 150*150 méteres királyi palota, de érdemes megnézni a Nagy Szent Ferenc templomot a Szent András templomot, a városházát, a régészeti múzeumot és a híres tengerészeti múzeumot is.

Emellett számtalan építészeti csoda, kis utcák és árusok várják a turistákat, és érdemes megkóstolni a helyi éttermek ételeit és italait is.


Barcelona:

A Földközi tenger partján található Katalónia fővárosa Barcelona, amely több mint 97 négyzetkilométeren terül el. Barcelona kezdetben Föníciai gyarmat volt, majd 713- ban Arab kézre került.1640-ben a Francia királyok kerítették hatalmukba és 1814.ig meg is tartották. Aki eljut, Barcelonába keresse fel a Plaza de Catalunát amely Európa legszebb tereként van számon tartva.

Számtalan látnivaló van ebben a gyönyörű városban ilyen pl. a szent Kereszt Katedrális, a püspöki palota, a helytartói palota, vagy a királyi palota.

A San Pedro téren található Barcelona egyik legrégebbi temploma, amelyet 250 táján egy mártírhalált halt püspöknek szenteltek.


Toledo:

Toledo Spanyolország egyik legjelentősebb idegenforgalmi központja, amely 1561.-ig Spanyolország fővárosa volt. Eleinte több mint 200000 lakosa volt ám a XIX.század végére 20 000 lakosra apadt így elvesztette varázsát. Ma már több mint 50000 lakosa van, és az egyik fő idegenforgalmi célpont lett. Itt is számtalan templom és palota található többek között a Fuensalidán palota, amely a XV.században épült. De megtekinthető a Plaza Del Generalísomón Spanyolország fő temploma a toledói katedrális is.

Ha Spanyolországban nyaralunk, vegyük figyelembe a szieszta idejét, hiszen a legtöbb üzlet 9-13 óráig majd 17-20 óráig vagy legtöbb éjszaka is nyitva vannak.

Ha gépkocsival megyünk az autópályán a legnagyobb megengedett sebesség 120km/h egyéb úton 90 km/h, míg lakott területen 60 km/h.

Ha étterembe vagy kávézóba térünk, beadjunk borravalót, ami a számla 10% szokott lenni.


Spanyolország egy hajdani királyság mediterrán utódja, amely ma a turisták legkedveltebb nyaraló helye, évente több mint 30 millió turista látogat el ebbe a gyönyörű országba.

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  a balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni. >>>>>>>>>

Ültessünk kertünkbe salamonpecsét virágot.

Az árnyas hűs kertek egyik kedvelt lakója a salamonpecsét virág (polygonatum hybridum), amely akár 1 méter magasra is megnőhet.

Bővebben...

A tavaszi füvesítést jól kell időzíteni!

Pázsitot telepíteni kertünkbe, és azt szépen gondozni, ápolni, nem egyszerű feladat, és gyakran erre csak akkor jövünk rá, amikor elkezdjük a saját kertünket kialakítani.

Bővebben...

A zsályatea hatásos a torokgyulladás ellen!

A zsálya gyógynövényt (salvia officinalis) már évszázadok óta ismerik a gyógynövény szakértők és a természetgyógyászok, hiszen számtalan betegségre nyújt enyhülést.

Bővebben...

Íme, a 2011-es Orchidea és Bromélia kiállítás képekben!

Ellátogattuk a 2011-es Orchidea és Bromélia kiállításra a Vajdahunyad várába, ahol szebbnél szebb orchideákat láthatunk őszi köntösbe öltöztetve. Bővebben...

Húsevő növények: vénusz légycsapója és a kancsóka!

Egy oroszlán, és egy növény. Tudják mi a hasonlóság közöttük? Mindkettő ragadozó. Bár ez a Vénusz légycsapója(Dionaea muscipula) nevű növény első látásra olyan, mint a többi ártalmatlan szobanövény, a látszat csal.

Bővebben...

A finom nyári hűsítő gyümölcs a sárgadinnye!

Az egyik legfinomabb nyári gyümölcs a sárgadinnye, amely mézédes ízével mindenkit levesz a lábáról. Ismerjük meg a gondozását és ápolását kertünkben is.

Bővebben...

6 egyszerű lépés, hogy édenkertté varázsold a balkont!

Ismerje meg ön is hat lépésben, hogyan tudja  az erkélyt, balkont virágzó oázissá varázsolni. Megmutatjuk, hogyan kell lépésről lépésre átalakítani az erkélyt, hogy az tényleg egy meghitt nyugodt kis oázis legyen, ahová kiülhetünk egy finom kávét elfogyasztani, dolgozni, könyvet olvasni, vagy barátokkal beszélgetni.

Bővebben...

Talajtakaró növények ültetése

A talajtakaró növények nem csak szépek, de elfojtják a gyomokat és színfoltot képeznek kertünkben. Számtalan fajta közül válogathatunk bár a legtöbb lágyszárú, van köztük egynyári és évelő is, amelyeknek még télen is megmarad a lombja. Bővebben...

A sáfrány termesztése kertünkben!

Az első tavaszi napsugár hatására kertünkben megjelennek a  színes kis sáfrányok(crocus), amelyek jelzik számunkra itt a tavasz. Bővebben...

Így vessünk magot tavasszal!

Bár még az idő korai a kertbarátok már alig várják, hogy kiszabaduljanak a kertbe és elültethessék az első virágokat. Ám a magvetést már most is elkezdhetjük és élvezhetjük a kertészkedés minden örömét.

Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

 

Málnalevél tea terhesség idejére is hatásos!

A málna az egyik legfinomabb nyári gyümölcsünk, ám a málna levélből készült tea kiemelkedő szerephez jut a népgyógyászatban.

Bővebben...

hírek

Mit rejt Gwyneth Paltrow konyhaszekrénye?

Ha szépségápolásról van szó, Gwyneth Paltrow nagyobb valószínűséggel nyitja ki a konyhaszekrényét, mint hogy a nagy cégek termékeihez forduljon, írja a Marie Claire. Bővebben...

Az orchidea öntözése és gondozása

Az orchidea öntözése mindig is kérdésként merül fel a szobakertészek körében. Most megmutatjuk, hogyan kell helyesen öntözni az orchideákat! Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!