vasárnap, 26 február 2017

Spanyolország legszebb látnivalói!

Gyönyörű mediterrán napsütötte ország ahol számtalan látnivaló és élmény várja a turistákat. Bemutatunk néhány várost, amit érdemes felkeresni, ha eljutunk Spanyolországba!

 

Utazna, de nincs ötlete hová is menjen? Spanyolország télen, nyáron az egyik legszebb mediterrán úti cél ahol számtalan látnivaló és érdekesség várja az ide utazókat. Ismerjünk meg néhány fantasztikus várost ebben a gyönyörű országban.

Madrid!

Spanyolország fővárosa, így természetesen a turisták egyik legkedveltebb célpontja is.

A tengerszint felett 655m magasságban fekszik, teljes területe 607 négyzetkilométer, a lakosok száma több mint 3300000 fő. Már a XVI, században is a legnagyobb birodalom fővárosa volt Madrid, eredeti alapítója II. Muhammad volt majd 1561-ben fővárossá avatták Madridot.

Bár ekkor mindössze 25000 lakosa volt, a fejlődés gyors és látványos volt, hiszen a XIX.századra már több mint 100000 lakos volt, és a város folyamatosan fejlődött.

Madrid legszebb műemléke a 150*150 méteres királyi palota, de érdemes megnézni a Nagy Szent Ferenc templomot a Szent András templomot, a városházát, a régészeti múzeumot és a híres tengerészeti múzeumot is.

Emellett számtalan építészeti csoda, kis utcák és árusok várják a turistákat, és érdemes megkóstolni a helyi éttermek ételeit és italait is.


Barcelona:

A Földközi tenger partján található Katalónia fővárosa Barcelona, amely több mint 97 négyzetkilométeren terül el. Barcelona kezdetben Föníciai gyarmat volt, majd 713- ban Arab kézre került.1640-ben a Francia királyok kerítették hatalmukba és 1814.ig meg is tartották. Aki eljut, Barcelonába keresse fel a Plaza de Catalunát amely Európa legszebb tereként van számon tartva.

Számtalan látnivaló van ebben a gyönyörű városban ilyen pl. a szent Kereszt Katedrális, a püspöki palota, a helytartói palota, vagy a királyi palota.

A San Pedro téren található Barcelona egyik legrégebbi temploma, amelyet 250 táján egy mártírhalált halt püspöknek szenteltek.


Toledo:

Toledo Spanyolország egyik legjelentősebb idegenforgalmi központja, amely 1561.-ig Spanyolország fővárosa volt. Eleinte több mint 200000 lakosa volt ám a XIX.század végére 20 000 lakosra apadt így elvesztette varázsát. Ma már több mint 50000 lakosa van, és az egyik fő idegenforgalmi célpont lett. Itt is számtalan templom és palota található többek között a Fuensalidán palota, amely a XV.században épült. De megtekinthető a Plaza Del Generalísomón Spanyolország fő temploma a toledói katedrális is.

Ha Spanyolországban nyaralunk, vegyük figyelembe a szieszta idejét, hiszen a legtöbb üzlet 9-13 óráig majd 17-20 óráig vagy legtöbb éjszaka is nyitva vannak.

Ha gépkocsival megyünk az autópályán a legnagyobb megengedett sebesség 120km/h egyéb úton 90 km/h, míg lakott területen 60 km/h.

Ha étterembe vagy kávézóba térünk, beadjunk borravalót, ami a számla 10% szokott lenni.


Spanyolország egy hajdani királyság mediterrán utódja, amely ma a turisták legkedveltebb nyaraló helye, évente több mint 30 millió turista látogat el ebbe a gyönyörű országba.

Szeretné pontosan tudni melyik hónapban milyen kerti munka vár önre? Akkor kérje ingyenes éves online kerti naptárunkat! Ehhez nem kell mást tennie, mint feliratkozni heti ingyenes kertészeti hírlevelünkre, majd aktiválni a feliratkozást, és ezek után mi elküldjük önnek ajándékba az éves online kerti naptárt! >>>>>>>>>

 

 

Páfrányok a kertünkben

Megszokott látvány a hazai kertekben a gyönyörű üde zöld levelű kerti páfrány, amely kecses leveleivel, mutatós díszé válik.

Bővebben...

Milyen módszerrel érdemes a gyepet öntözni?

Egy gyepet vagy pázsitot számtalan módon öntözhetünk, ám a technika kiválasztása sok tényezőtől függhet! Bővebben...

Útifűmaghéj– (Psyllium husk) hatásai és alkalmazása

Érthető, hogy egészségünk szempontjából kulcsfontosságú a belek állapota. Ahogy Paracelsus fogalmazott, a „halál a belekben kezdődik”.

Bővebben...

Az orchideák szaporítása, és beporzása! Videóval

Az orchideák talán a világ legszebb virágai, amelyek számtalan színben és formában nyílnak. Ezeknek a gyönyörű virágoknak egyetlen céljuk van a színes vagy épp illatos virágokkal, amely az, hogy a megporzó állatokat magukhoz vonzzák.

Bővebben...

Húsevő növények gondozása és tartása

A húsevő növények kifejezés egy egész növény csoportot jelent, több száz fajtával, méghozzá olyan növények csoportját, amelyek a hagyományostól eltérően állati fehérjékkel táplálkoznak.

Bővebben...

Ízletes gyümölcs a ribiszke

A ribiszke egy valódi vitaminbomba kertünkben, amely könnyen gondozható kedvencé válik. Ribiszkéből választhatunk pirosat vagy sárgát, vagy feketét, bármelyikből érdemes a kert egyik szegletébe ültetni.

Bővebben...

Szeretné tudni hogy melyik hónapban milyen kerti munkát érdemes elvégezni? Mi megmutatjuk!

Szeretné pontosan tudni melyik hónapban milyen kerti munka vár önre? Akkor kérje ingyenes éves online kerti naptárunkat!

Bővebben...

A leander tavaszi gondozása

Bár kicsit korán, de beköszöntött a tavasz így a leanderek is gyorsabban ébredtek fel téli álmukból. Ahhoz hogy szép dús virágzó növényt kapjunk egész nyáron most érdemes oda figyelni a gondozásra. Bővebben...

Kora tavasszal nyílnak a muscarik!

A muscari vagy ismertebb nevén a gyöngyike a kora tavasszal nyíló hagymás növények közé tartozik, amelyek már márciustól kék színbe öltöztetik kertünket.

Bővebben...

Tavaszi talajjavítás

Ha kertünkben nem fejlődnek szépen a növények, nem hoznak elég virágot, akkor ott gond van a talaj minőségével. Nézzük hogyan is javíthatunk a kerti talaj minőségén.

Bővebben...

Talajtakaró növények ültetése

A talajtakaró növények nem csak szépek, de elfojtják a gyomokat és színfoltot képeznek kertünkben. Számtalan fajta közül válogathatunk bár a legtöbb lágyszárú, van köztük egynyári és évelő is, amelyeknek még télen is megmarad a lombja. Bővebben...

Így tegyük még színesebbé kertünket ingyen!

Szeretnénk kertünket idén még szebbé színesebbé és változatosabbá tenni, de nincs rá pénzünk, hogy drága vetőmagokat vásároljunk? Akkor cseréljünk! >>>>>>>>>

Az orchideák szaporítása, és beporzása! Videóval

Az orchideák talán a világ legszebb virágai, amelyek számtalan színben és formában nyílnak. Ezeknek a gyönyörű virágoknak egyetlen céljuk van a színes vagy épp illatos virágokkal, amely az, hogy a megporzó állatokat magukhoz vonzzák.

Bővebben...

Orchidea ápolása otthon

Egyre többen tartanak otthon orchideát, de vajon miért szárad és hullik a növény pár napon belül? Cikkünkből megismerheti az orchidea gondozását. Bővebben...

 

A zöld tea csökkenti a magas vérnyomást!

A zöld teának számos előnyös hatása van: felgyorsítja az anyagcserét, segít csökkenteni a magas vérnyomást, sőt még a fogszuvasodás ellen is véd. Az új kutatásokból nemrég ráadásul az is kiderült, hogy javítja a memóriát és a kognitív funkciókat is.

Bővebben...

5 gyógytea betegségek kezelésére!

Mielőtt a gyógyszeres üveghez nyúlunk, érdemes kipróbálni a gyógyteákat, amelyek szinte minden betegségre enyhülést hoznak. Bővebben...

hírek

A gyömbér használata a konyhában!

A gyömbér hazánkban még mindig nem túl elterjedt fűszernövény, pedig számtalan ételhez lehet felhasználni ezt a különleges növényt.

Bővebben...

A málna ültetése és termesztése

A málna már a középkorban is a kertészek egyik kedvenc gyümölcsfajtája volt, amelynek termése nem csak finom és ízletes, de gyógyhatással is rendelkezik.

Bővebben...

Szépség diéta tippek

A bőr nem csak testünk ruhája, de egészségünk tükre is. A bőr milyenségéből következtetni lehet szervezetünk egészségi állapotáról.

Bővebben...

Még több oxigént kérünk!

Gondolta volna ön, hogy a néhány növény megnöveli otthona oxigén szintjét? És erre a NASA is rábólintott. Ismerje meg a levegős növényeket. Bővebben...

Szépségápolás fűszernövények segítségével!

Gondolta volna kedves olvasó, hogy a fűszernövények nem csak ételeinket varázsolják ízletesebbé, de arcunkat is szépé teszik?

Bővebben...

Fűszer vagy gyógynövény a petrezselyem?

Szinte naponta használjuk a főzéshez, hiszen az egyik legismertebb fűszernövényünk a petrezselyem de tudjuk-e hogy mint gyógynövény is kiemelkedő tulajdonságokkal bír?

Bővebben...

Így válasszunk mosógépet otthonunkba!

Ha eldöntjük, hogy mosógépet vásárolunk otthonunkba, vásárlás előtt érdemes végig gondolni, milyen gépet válasszunk, valamint nézzünk körbe az üzletekbe, milyen teljesítménnyel rendelkeznek a gépek. Bővebben...

8 hatásos energiát adó dísznövény otthonukban!

Vannak növények, amelyek olyan rezgést bocsájtanak ki magukból, amely ránk, emberekre is jó hatással vannak. Ezeket a növényeket hívjuk energiát adó dísznövényeknek.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!