A piciny szigetállam az Indiai óceánban található, Madagaszkártól 900 km-re. Mindössze 58 km hosszú és 47 km széles. Hófehér, homokos tengerpartja, türkizkék tengere lenyűgöző látvány. A szubtrópusi éghajlatnak köszönhetően ez a csodás sziget egész évben látogatható. A nyár decembertől júniusig, a tél júliustól decemberig tart. A nyári átlaghőmérséklet 30 fok körül van, a téli sem sokkal hidegebb, 24 fok.

Mauritius a nyugalom és a pihenés szigete.

A 7 km hosszú, homokos tengerparton strandok sokasága közül lehet válogatni, ha a szállodai medencék után egy kis változatosságra vágyik az ide látogató.

A sok kis villaépületből álló hotelek a vulkáni eredetű, Brabante hegy lábánál épültek fel, olyan közel, hogy már-már azt hihetnénk, a medencék vize szinte nyaldossa a hegy lábát. 

Különféle lakosztályok közül lehet válogatni, melyeket finom ízléssel, visszafogott eleganciával rendeztek be.

A szállodákat pálmafák sokasága veszi körül, a levegő virágillatú, a madarak változatos színekben pompáznak. A látvány meglehetősen egzotikus hangulatot áraszt.



A szállodák alkalmazottai tökéletes kiszolgálással, állandó jelenléttel, a háttérből lesik a vendégek minden óhaját.

Az Aspen Travel utazási iroda jóvoltából májustól-szeptemberig már 350.000 forintos áron ellátogathat Mauritiusra. Ha az utazást megelőző 2 hónapon belül foglalja le szállását, 5% kedvezményt kap az árból.

A hotelek a sziget legjobb konyháival rendelkeznek, szállodánként többféle étterem választható. 4 nemzet íze, indiai, francia, kínai és kreol szerepel az étlapon. A bőségesen használt fűszerek adják meg a mauritiusi konyha titkát. Szemet gyönyörködtető színekkel díszített asztalok várják a vendégeket. Mindehhez a legkiválóbb dél-afrikai borokat kínálják.

A sportolni vágyó turista számtalan lehetőség közül válogathat. A tenger szerelmeseinek mélytengeri halászat és búvárkodás áll rendelkezésére, amit nem szabad kihagyni, mert egyedülálló korallkerteket lehet felfedezni a víz alatt. A közelben alakítottak ki egy első osztályú, 18 lyukas golfpályát, ahol számos nemzetközi, profi golfozó is megfordult már.

A szállodák egészségcentruma lenyűgöző. Itt minden a relaxálást, a pihenést szolgálja. Szaunák, török gőzfürdők és többféle masszázs várja a vendégeket. A kisgyermekkel érkezők rendelkezésére gyerekmedence áll, és kérésre külön gyerekprogramokat szerveznek képzett felügyelőkkel.


Mauritius vonzereje lakóinak természetes kedvessége és vendégszeretete. Schauer német író szerint olyan látványosság ez, amely könnyen szenvedélybeteggé teheti a turistát.

Túlzás nélkül nevezhető Mauritius az Indiai-óceán gyöngyszemének.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!