2 dl főzőtejszín, pár csepp citromlé, 2 tojás, liszt, 15 dkg mandulaforgács, olaj a sütéshez

Előkészítés: A halat hagyjuk felolvadni, majd annyi tejjel öntjük le, hogy ellepje. Egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk.

Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Felöntjük a borral és 3 dl vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és időnként megkeverve a felére beforraljuk. Végül a tejszínt is beleöntjük, besűrítjük, a petrezselyemmel, sóval, fehérborssal és néhány csepp citromlével ízesítjük.


A halat alaposan lecsepegtetjük, és papírtörölközővel leitatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk. A tojást felverjük. A halat megforgatjuk először a lisztben, majd a tojásban végül a mandulaforgácsban (jól az oldalára nyomkodjuk). Teflonserpenyőben 1 cm magasan olajat melegítünk, és a halszeleteket lassú tűzön, nehogy a mandula megégjen, mindkét oldalán szép pirosra sütjük. Papírtörölközőre szedjük, és leitatjuk róla az olajat. Párolt zöldségekkel, és külön csészében a megforrósított mártással kínáljuk.

Találkozz velünk a @GardenExpo 2024 kerti életmód kiállításon március 22-24. között! Csatlakozz a hivatalos eseményhez, és értesülj első kézből a legújabb kerti trendekről és izgalmas újdonságokról! Kattints ide!