A kacsát kívül-belül megtisztítom. Annyi sós vízben, amennyi ellepi, olyan puhára főzöm, hogy a csontja kicsússzon a húsból. A megfőtt kacsa bőrét lenyúzom, csontját kiszedem, és a húst nagyon vékonyra metélem. Hagyom kihűlni. Közben a majonézt simára keverem a tejföllel, a fehérborral, a mustárral és a fűszerekkel.

Hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát, a nagyon finomra vágott snidlinget, kevés sót és a kacsahúst. A gyorsrizst az előírásnak megfelelően megfőzöm és kihűtöm. A mandarinbefőttet levétől leszűröm, és kis kockákra vágom. A narancslevet, a mandarinkockákat és a kihűlt rizst a húsos keverékhez adom, jól átforgatom, majd mély üvegtálba simítom. Lefedve, hűtőszekrényben egy napig hűtöm. Pirított kenyérszeletkékkel kínálom. (Hűtőszekrényben akár 4 napig is eláll.)

Elkészítési ideje: 150 perc


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!