Hozzávalók:

1 narancs és 1 citrom héja,6 kanál tej, 150 g darált mák,60 g porcukor, őrölt fahéj, 30 dkg vaj, 10 közepes alma, és megy befőtt.

A tésztához

250 g olvasztott vaj,250 g cukor, 2 tasak vaníliás cukor, só, 6 tojás, 350 gr finomliszt, 80 g keményítő,1 tasak sütőpor, 2,5 dl tejföl,150 g lekvár, porcukor.

 

A mákot, ha szükséges ledaráljuk, a citromot és narancsot megmossuk, és a héját lereszeljük, majd a levét is kicsavarjuk. A mákot egy nagyobb tálba szórjuk, összekeverjük a porcukorral, majd egy csipet fahéjjal ízesítjük. A tejet összekeverjük a langyos vajjal, majd ezt is hozzáadjuk a mákhoz, és végül a reszelt narancs és citromhéj is belekerül. Ezután az egész tésztát összedolgozzuk.

Ezután az almákat meghámozzuk, félbevágjuk és kiskanállal kiszedjük a belsejét, a meggyet kimagozzuk, és szintén félbevágjuk. Az almát meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg, majd a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A tésztához összekeverjük a lágy vajat, a cukorral, csipet sóval, és kevés citromlével, majd hozzáadjuk a tojásokat és közben elkeverjük. A végén hozzászitáljuk a lisztet, a keményítővel, majd belekanalazzuk a tejfölt.

A tésztát kikeverjük, majd az egészet belesimítjuk a tepsibe úgy, hogy a széle kissé vastagabb legyen. A tészta tetejére ráhelyezzük az almákat, az almákra ráhelyezünk egy szem meggyet és végül a mákkrémet. A tepsit betesszük a forró sütőbe és kb. 50 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt a sütemény kockára vágjuk és lekvárral vagy vanília sodóval tálaljuk.

Forrás:Receptbarlang.hu


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!